Зимові канікули у… Криму!

21.01.2011, 17:44 Переглядів: 5 147

Зимові канікули у… Криму!20 січня на Кримському півострові свято – День Криму. Іменини курорту, за іронією долі, прийшлися не на туристичний сезон. «ТелеграфЪ» з‘ясував як змінює своє обличчя південне узбережжя Криму і чим кременчужанину розважити себе на зимовому півострові..

Зимові канікули у… Криму!

У відомій своєю бухтою Балаклаві взимку все ніби вимирає. На знаменитій набережній нікого немає – лише гойдаються
на воді човни та модні супер-яхти українських олігархів. (Фото читача)

Навряд чи у голові звичайного кременчужанина можуть разом співіснувати такі слова як «зима» та «Крим». Адже Крим – це лише спека, море, гаряча пахлава та об‘єкт нападок російських політиків. А ось для наших читачів Інни та Сергія ці два слова вже назавжди разом. Їм пощастило потрапити на півострів на новорічні свята та отримати купу нових вражень. 

– Головне, чим мені запам‘ятався Крим у січні, це його мінусова температура, – ділиться враженнями Сергій. – Ну, і звісно ж, аномальна малолюдність! Лише в Ялті повно народу та термометр на нулі.   

Зимові канікули у… Криму!

Фото читача

Херсонес. Розпечене влітку каміння давньогрецького міста тихесенько спить під шаром снігу. Можна спокійно походити безлюдними вулицями, фотографії яких кожен бачив у підручниках з історії. Працює музей. Дівчатам вдвічі краще – за ними не будуть ганятися бабки і кричати, що ті непристойно вдягнені, як то часто буває влітку.

20 січня – «червона» дата у календарі кримчан

Для них цей день – майже День Незалежності. У 1991 році, саме 20 січня, відбувся всекримський референдум, на якому більшість мешканців півострова висловилися за відновлення Кримської автономії.

Враховуючи волю кримчан, 12 лютого 1991 року Верховна Рада УРСР прийняла Закон «Про відновлення Кримської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки» в межах території Кримської області в складі Української РСР. Саме з таким статусом Крим і ввійшов у склад незалежної України. Півострів пережив різну владу, президентську і парламентську форми правління, період лихоліття – без Конституції і повноважень, не раз опиняючись на межі міжнаціональних і соціальних конфліктів.

Зимові канікули у… Криму!

Фото читача

Лижна перлина Криму – Ангарський перевал. У цю місцину народ з‘їжджається зі всього півострову – кататися на лижах. Як і будь-де у Карпатах, тут запропонують лижне обладнання або санчата.

Зимові канікули у… Криму!

.

Зимові канікули у… Криму!

 

У Ялті холод цін не «збиває». Мабуть, це єдине місце у Криму, де у січні майже нічого не змінюється у порівнянні з липнем.
– Ціни у магазинах та ресторанах і взимку типово ялтинські, піднебесні, – каже Сергій. – Навіть у задрипаній їдальні неподалік центру з нас 140 гривень за обід на двох «зідрали». Нічні клуби працюють на повну і людей на вулиці багато. Звісно ж, міські пляжі зачинені, на бананах та водних мотоциклах ніхто не катається. 

У Ялті холод цін не «збиває». Мабуть, це єдине місце у Криму, де у січні майже нічого не змінюється у порівнянні з липнем.– Ціни у магазинах та ресторанах і взимку типово ялтинські, піднебесні, – каже Сергій.

– Навіть у задрипаній їдальні неподалік центру з нас 140 гривень за обід на двох «зідрали». Нічні клуби працюють на повну і людей на вулиці багато. Звісно ж, міські пляжі зачинені, на бананах та водних мотоциклах ніхто не катається.

 

Зимові канікули у… Криму!

 

Вічнозелені дерева, трішки припорошені снігом, додають зимовому відпочинку в Криму свій особливий і неповторний шарм. 

 

 

Вічнозелені дерева, трішки припорошені снігом, додають зимовому відпочинку в Криму свій особливий і неповторний шарм. 

ЦІНА ПИТАННЯ

Винайняти житло* 

у Севастополі від 180 до 240 грн

у Ялті від 120 до 300 грн

* – ціна за добу в однокімнатній квартирі, чи за одномісний номер у готелі.

Дорога з Кременчука

Потяг Кременчук-Сімферополь ходить по парних числах. Ціна місця у плацкартному вагоні – 94,39 грн, у купейному – 146,12 грн.

 



<!-- http://www.telegraf.in.ua/around/2011/01/21/zimovi-kanikuli-u-krimu-_13750.html -->
 
Автор: solod
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх