Кременчуцькі рятувальники деблокували британця з понівеченого «Москвича»

15.10.2017, 08:35 Переглядів: 6 943

Кременчуцькі рятувальники деблокували британця з понівеченого «Москвича»

ДСНСників навчали ліквідовувати наслідки ДТП за стандартами Великої Британії

 

11-12 жовтня у Кременчуці проходили навчання пожежників. Рятувальників навчали деблокувати людей з понівечених у ДТП автівок, а також рятувати постраждалих. І все це за стандартами Великобританії:

 

- Тренування проводить група пожежників-рятувальників Великобританії для співробітників Кременчуцького гарнізону, - розповідає заступник начальника навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Полтавської області Віктор Попруга. - Вони відбуваються у рамках спільної програми Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Полтавської області та рятувальної організації Великобританії. 

 

 

Кременчуцькі рятувальники деблокували британця з понівеченого «Москвича»

  

Ієн - керівник програми. Співробітник пожежно-рятувальної служби міста Йоркшир. Практикуючий працівник-аналітик. Живе у передмісті і є членом добровільної пожежної дружини.

 

Кременчуцькі рятувальники деблокували британця з понівеченого «Москвича»

 

Пол – викладач-інструктор пожежного коледжу Лондона. Спеціалізується на дорожньо-транспортних пригодах. Інструктор з підготовки до рятувальних операцій на воді.

 

Кременчуцькі рятувальники деблокували британця з понівеченого «Москвича»

 

Роб – медик. Діючий парамедик. Виїжджає на виклики, а також проводить тренінги з надання домедичної допомоги для пожежників-рятувальників Великої Британії.

 

Кременчуцькі рятувальники деблокували британця з понівеченого «Москвича»

 

Стів – інструктор. Інструктор з ліквідації ДТП пожежно-рятувальної служби міста Йоркшир.

 

За словами Віктора Попруги, британці самі підмічають, що їм є чого повчитися у наших рятувальників. Здогадатися чого саме легко: шукати вихід із ситуації в умовах недофінансування і відсутності усього потрібного обладнання.

 

Українським ДСНСникам зробили зауваження за те, що, працюючи, вони не дбають про власну безпеку під час ліквідації наслідків ДТП:

 

- Вони кажуть, що наша тактика не гірша, але є нюанс: ми мало звертаємо увагу на свою власну безпеку, - розповідає Віктор Попруга. Обладнання, яке вони привезли, елементарне, але ми не робимо цього. Наприклад, коли зрізають дах автівки, вони на гострі краї одягають спеціальні чохли. А ми не звертаємо на це увагу і бігаємо біля порізаного металу. Другий приклад – вибиття скла. У них простеляється спеціальний чорний брезент і скло повинно залишитися на ньому. Чим менше уламків лишилося на дорозі, тим краще вони спрацювали. Для нас це дрібниці, а для них це дуже важливо.

 

Ще одним зауваженням стало те, що наші рятувальники звикли працювати мовчки, а це за британськими стандартами неправильно:

 

- Ще один нюанс – наші співробітники, на жаль, не навчені спілкуватися між собою під час ліквідації, і тим більше з населенням, - каже В.Попруга. - А вони навчають, що всі дії ми повинні коментувати. По-перше, щоб потерпілий, якщо він у свідомості, чув, що ваші дії направлені на його рятування. Приводили приклад потерпілого, який лежить непритомний, і в нього затиснуті ноги. Йому вже погано, а тут ви підходите з величезними ножицями, не коментуючи, що ви збираєтесь робити. Для нього це може стати психологічним стресом. Також вони вчать коментувати і своє дії «я взяв ножиці», «я розрізаю». Таким чином, ти попереджаєш колег, а вони приймають рішення, як тебе підстрахувати і самим вийти з зони небезпеки, якщо вона можлива.

 

Навчання провели у двох містах – Кременчуці та Полтаві. Обрали невелику кількість рятувальників, які будуть працювати безпосередньо з британцями. За задумом, усі, хто пройшов навчання, передадуть свої знання колегам. Програма розрахована на 5 років. Цьогоріч - перший етап. 

 

Самі ж українські рятувальники розповідають, що дізналися багато корисного від інструкторів, проте не все можна застосувати на практиці. Адже те обладнання, яке коштує величезних грошей, і в нас його не вистачає, у британців – це минуле сторіччя. Тому і доводиться імпровізувати.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх