У кривавій стрілянині на полтавському пляжі загинув чоловік і поранили дитину (доповнено)

10.08.2017, 23:55 Переглядів: 16 562

У кривавій стрілянині на полтавському пляжі загинув чоловік і поранили дитину

Один з учасників перестрілки втік

10 серпня, близько 19.30, у Полтаві на пляжі «Дублянщина» сталася стрілянина, повідомляє прес-служба поліції Полтави. В результаті події один чоловік помер, важкі поранення отримав ще один чоловік і дитина.

Попередньо встановлено, що між відпочиваючими виник конфлікт, який вилився в бійку між двома компаніями. Під час сутички 22-річний полтавець відкрив вогонь із гладкоствольної рушниці, в результаті якої поранив двох чоловіків, один з яких помер на місці, та 7-річну дитину.

 

Дитина знаходиться в реанімації.

 

Полтавця, який вчинив стрілянину доставили в травматологію, нападники побили його битами. Він затриманий та дає свідчення поліції.

 

Проводиться подальша перевірка. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

 

Ще один з учасників перестрілки втік. За даними правоохоронців, чоловік поїхав на автомобілі ВАЗ-2108 — в місті оголошений план «Перехоплення».

 

За свідченнями очевидців, полтавець, що здійснив смертельний постріл - власник кафе на пляжі. До нього з іншої частини пляжу підійшов чоловік з яким і виникла сварка. Після неї чоловік пішов, щоб повернутися з озброєною підмогою. В ході чергового конфлікту власник кафе вистрілив з дробовика в груди кривдникові, від поранення той помер на місці. Крім того, дріб поранила дитину. Інша сторона конфлікту відкрила вогонь з травматичних пістолетів. 

 

 

Доповнено 

 

За даними правоохоронців, під час сутички двох компаній, 22-річний мешканець Полтави, захищаючись від групи нападників, які наносили йому удари та стріляли з предмету, схожого на пістолет, здійснив декілька пострілів в сторону нападника. Останній помер на місці. Ще одного 24-річного чоловіка та 7-річного хлопчика поранено та доставлено до медичного закладу.


По даному факту відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 118 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця) та частиною 4 статті 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї). Триває досудове розслідування.


Правоохоронці звертаються до громадян, які стали свідками вчинення вказаного кримінального правопорушення або володіють інформацією корисною для слідства, з проханням повідомляти інформацію до поліції за номером «102» або будь-яким зручним способом.

 

Як повідомляє Інтернет видання Полтавщина, одна із компаній на пляжі відзначала день народження. В одного із них виник конфлікт з орендарями пляжу - Олександром та Романом Марченками. Йому на підмогу прийшла решта компанії. За деякою інформацією, у них були бити та пістолети.

 

Роман Марченко вистрілив в одного із нападників. Під час пострілу із дробовика він смертельно поранив бійця ММА (змішані єдиноборства) Святослава Пелипенка 1997 р.н., учасника клубу «Branibor Team». Також відомо, що на пляжі були інші спортсмени, які колись займались змішаними єдиноборствами.

 

 

Наразі Олександр Марченко з важкою травмою черепа перебуває в комі, в Полтавській обласній лікарні. За попередньою інформацією отримав поранення й Роман Марченко, який наразі перебуває під охороною в лікарні.

Автор: Руслана Горгола Відео: Андрей Петров
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх