Топ-10 посадовців Полтавщини з найбільшим капіталом

26.04.2017, 16:32 Переглядів: 6 987

Топ-10 посадовців Полтавщини з найбільшим капіталом

У список увійшли керівники Полтавської ОДА, поліції, ДФС та міські голови Полтави та Горішніх Плавнів

У Кременчуці презентували збірку «Декларації без спекуляцій» за результатами моніторингу декларацій посадовців Полтавської області.

 

Упродовж 5 місяців команда проекту «ТОП декларацій Полтавщини» проаналізувала інформацію з декларацій, державних реєстрів, відкритих джерел інформації та соціальних мереж дані суддів, прокурорів, мерів, керівників теруправлінь фіскальної служби, поліції Полтавщини.

 

Топ-10 посадовців Полтавщини з найбільшим капіталом:

Топ-10 посадовців Полтавщини з найбільшим капіталом

 

Згідно з деклараціями сумарні грошові активи декларанта і членів родини, переведені у гривню, найбільший дохід має голова Полтавської ОДА Валерій Головко - 24,8 млн грн. Міський голова Полтави Олександр Мамай у своєму активі має на 4 млн менше - 20,6 млн грн. Список топ-10 замикає кременчужанин Євген Холод - 1 млн грн та заступник начальника поліції Руслан Бірюков - 988 тисяч грн.

 

- Команда проекту використала підхід до перевірки е-декларацій, намагаючись відійти від формальних арифметичних підрахунків: у кого більша зарплата, заощадження, дорожчі авто чи квартири. На нашу думку, дані з електронних декларацій посадовців слід розглядати в комплексі з іншими джерелами інформації. Тобто, фінансовий добробут декларанта не є прямим доказом його корупційних вчинків. Саме цей стереотип хотілося б подолати, - зазначила координатор проекту «ТОП декларацій Полтавщини» Лариса Гориславець.

 

43% електронних декларацій за 2015 рік мають розбіжності із “паперовими” за цей же період. Йдеться про посадовців Полтавської області – учасників моніторингу, загальна кількість – 76 осіб.

 

Результати копіткої роботи активістів та журналістів зібрані в архів інформації, що може бути цінним для журналістів у майбутніх публікаціях.

 

Також вийшла збірка, з якою ви можете ознайомитися нижче.

deklaracyi_bez_spekulyacy.pdf [1,5 Mb] (cкачиваний: 43)

 

У збірку включено такі розділи:
- Бідні посадовці = чесна влада? Про «безхатченків» та «латифундистів»
- Автопарк посадовців Полтавщини
- Багаті сім’ї посадовців – це добре чи погано?
- Грошові активи декларантів і недовіра до банківської системи
- Коли щастить із подарунками
- Що таке «пороги» декларування?
- «Незручні» запитання до декларантів
- Недостовірна інформація в декларації. Чим це загрожує?
- Декларування і незаконне збагачення.

 

Топ-10 посадовців Полтавщини з найбільшим капіталом

 

Цікавий факт. Притягнути до кримінальної відповідальності за незаконне збагачення реально лише за діяння, які були вчинені після березня 2015 року. Для доведення винуватості особи в незаконному збагаченні в суді, необхідно визначити період від березня 2015 року, оскільки саме з цього періоду вступила в дію нова редакція ст. 368-2 КК, яку прийняли під тиском громадськості після Революції Гідності. До березня 2015 року диспозиція цієї статті була прописана законодавцем таким чином, щоби унеможливити визнання винним у суді.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Олександр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх