Сергій Радченко: про Усика, Чакхієва, Хука та про те, кому телефонує після бою

13.10.2016, 08:32 Переглядів: 6 002

Сергій Радченко дав ексклюзивне інтерв'ю "Кременчуцькому Телеграфу" після п'ятої перемоги у своїй професійній кар'єрі

 

Сергій Радченко почав займатися боксом у 10 років у «Ринзі» в Анатолія Степка. «Як зараз пам'ятаю, на вході у підвальне приміщення, де ми займалися, висів напис: «У підвалах ростуть чемпіони», - говорить Сергій. Два роки займався у “Ринзі”, а після 2010 року займався боксом у кременчуцькій школі олімпійського резерву під керівництвом Олександра Мальцева та Олександра Гайдая. Потім тренувався в СК «Легіон» у Михайла Мельника.

 

Вхід у підвальне приміщення залу "Ринг"

 

- У дитинстві на мене вплинув фільм «Роккі» з Сильвестром Сталлоне. Потім маленьким бігав боксував. Вдягав шкірку від апельсина або гумку замість капи. Біля школи знаходився клуб «Ринг». Я пішов туди і записався. З того часу й почав займатися боксом, - згадує Сергій. - Був час, коли у підлітковому віці після літніх канікул хотів погуляти і пропускав тренування, загулював. Тоді тато втручався та повертав до спортзалу. Я швиденько брав сумку, спочатку заходив тренуватися до спортзалу, а потім ішов гуляти.

 

За два роки у професійному боксі Сергій провів п'ять переможних боїв. 5-ту перемогу здобув одноголосним рішенням судів у Києві проти харків'янина Івана Лисиці. 

 

 

- Адреналін переповнював, адже давно не боксував. Вийшовши на ринг, заспокоївся та провів бій майже згідно з планом. Хотілося закінчити достроково, особливо, коли суперник неодноразово «плив» від ударів. Боєм задоволений, але є моменти, над якими необхідно працювати. Десь до кінця не реалізував себе. Це пов'язано з тим, що мало працюю індивідуально з тренером. Поїздки на спаринги з топовими спортсменами дають свій результат, але не можеш індивідуально допрацьовувати. Так вийшло, що, приїжджаючи до Кременчука, займаюсь лише фізпідготовкою без боксу, і знову їду на спаринги, де займаюсь індивідуальною роботою.

 

Сергій разом з юним вболівальником та друзями, які приїхали підтримати з Кременчука

 

- Сергію, чому так довго не проводив бій? У тебе вийшла майже річна перерва після перемоги у бою з Дмитром Зайцевим?

 

 

- Це більше питання до мого менеджера. Я протягом року був готовий провести бій. На мою думку, така перерва пов'язана з кризою у країні: спонсори, які співпрацювали з моїм менеджером, не мали можливості виконувати умови договору. Тепер він у пошуках нових спонсорів для співпраці.

 

- Чи заплановані бої найближчим часом?

 

- У цьому році планую провести один чи два бої.

 

Кременчуцький боксер В'ячеслав Сенченко, а нині тренер спортсменів зі Sparta Boxing Promotions

 

- Серед тренерів спортсменів зі Sparta Boxing Promotions був кременчужанин В'ячеслав Сенченко. Що можете про нього сказати, чи вдалося з ним поспілкуватися?

 

- Зараз він тренує боксерів з клубу “Спарта” двоє чи троє з них того вечора провели бої. Вони організовують професійні турніри, щоб піднімати рейтинг боксерам.

  

Про Крим та спаринги з Рахімом Чахкієвим та Марком Хуком

 

Підготовку до бою з Лисицею Сергій Радченко пройшов у три етапи. Перший етап вдома - загальна фізична підготовка. Другий та третій - у спарингах з Чахкієвим та Хуком.

 

- У порівнянні з минулими спарингами, які проходили в Алушті, Рахіму змінили графік тренування. Якщо раніше одне тренування було зранку та спаринги ввечері, то цього разу зробили в обідній час, а ввечері інколи проводили третє тренування. У вихідні дні протягом зборів встигли відвідали Балаклаву та заповідну зону біля мису Айя. Побували в «Санта Барбарі», де неймовірно гарна природа та тепла вода.

 

Релакс на мис Айя

 

Після тренування. Праворуч Сергій Радченко, Рахім Чахкієв та Ігор Пилипенко

 

Селфі після хорошого спарингу

 

Підйом на Ай-Петрі

 

- Другий збір спарингів провів із Марком Хуком у Німеччині. Тренування були двічі на день протягом тижня. Марк, як і я, готувався до бою на 24 вересня. Так вийшло, що у нас був заключний тиждень спарингів. У Марка лише перед самим боєм скасували поєдинок через хворобу суперника. Особливість Хука в тренуваннях: він проводить спаринг, як повноцінний бій. З Марком проводив по 4-6 раундів, адже був основним спаринг-партнером. Стиль бою Марка «брудний», без особливої техніки, буває, удари потрапляють по спині, потилиці. Він воїн, в принципі, цим і бере, - розказує Сергій.

 

Краєвиди німецького містечка Браунлаге:


 

Після спарингу з Марком Хуком

 

Про бій Усика з Гловацьким

 

Перед боєм Усик - Гловацький Сергій Радченко на телеканалі “Інтер” разом з іншими експертами обговорював поєдинок. Кременчужанин оцінював шанси Усика 60 на 40 (на користь Саші). Цікаво, що чемпіонка світу Аліна Шатернікова, також дослухавшись до думки Сергія, дала прогноз 55 на 45.

 

 

Фото зі студії телеканалу "Інтер" після перемоги Олександра Усика

 

- Ти провів спаринги як з Усиком, так і з Гловацьким, які зміни бачиш у їхньому бою?

 

- Саша з кожним боєм додає обертів, видно його ріст у тактичному і фізичному плані. Бокс його стає більш схожим на професійний. У перших боях прослідковувалося багато з любительського бою, а саме підстрибування на ногах. Повільнішим він в ногах не став, але видно професійне більш "м'яке" переміщення на рингу. Якщо Саша раніше не приймав удари на себе, намагаючись їх уникнути, то зараз може прийняти удар на захист. На мою думку, до кінця року у Саші буде бій на захист чемпіонського пояса. Можливо, бій проведуть у грудні в Києві. Час на підготовку є. Тим паче бій із Гловацьким для нього не був дуже складним.

 

- Чого не вистачило Гловацькому, щоб перемогти?

 

- У Саші було більше шансів перемогти. Він провів бій, за своїм планом як від нього очікували тренера, не давши супернику відбоксувати у своїй манері. Якщо взяти Гловацького, то на мою думку, йому необхідно було провести бій трішки інакше. У швидкості він не зміг перебороти Сашу. Він мав контратакувати, або одразу бити на зустріч коли Саша відкривається.

 

А він з першого раунду почав боксувати так як потрібно було Усику, а саме вести класичний бій на високій швидкості. А витримати увесь бій у такому темпі з Олександром це одразу зменшує шанси на перемогу, адже Усик значно переважає у цьому. З одного боку, це добре, але не в бою з Усиком. Можливо, зіграло роль те, що Гловацький боксував вдома, і він вирішив показати себе господарем на ринзі. 

 

Про підтримку рідних та вболівальників

 

- Сергію, а тобі домашні трибуни допомагають чи відволікають?

 

- Для кожного спортсмена це індивідуально. Когось стимулюють домашні трибуни, когось сковують, і боксер думає, як сподобатися вболівальникам. Для мене... Раніше більше подобалося вдома боксувати, домашні стіни підстьобували. Були бої коли боксував закордоном. У цих боях, на здивування, відчував спокій та робив свою роботу. Останнім часом усі бої по-різному проходять, інколи легше вдома, інколи на виїзді.

 

Батько дуже хвилюється, коли боксую. По закінченню бою одразу набираю по телефону тата, а потім розбинтовую руки та відпочиваю після бою.

Автор: Альона Душенко Джерело відео: Макс Волшебник
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх