Якого кременчуківця «Свобода» висуне в мери Кременчука?

1.07.2015, 08:30 Переглядів: 6 414

Якого кременчуківця «Свобода» висуне в мери Кременчука? 

Що «Свобода» зробить з Володимиром Пилипенком

 

«ТелеграфЪ» поспілкувався з Костянтином Красовським – новим керівником кременчуцького партосередку «Свободи». Він приїхав до міста у березні, сам з Тернополя. Змінив на посту колишнього керманича «Свободи» – кременчужанина Сергія Галату, який увійшов у новітню історію як той, хто не поборов комуністичний «стакан» – підмурок пам’ятнику Леніну на площі Перемоги.

 

До «Свободи» та її керівника назбиралося чимало запитань, адже в партійному осередку відбуваються дивні речі. Про все це ми запитали Костянтина Красовського. Та першим поставили питання, яке найбільше цікавить коментаторів з сайту «Телеграфа» – чому пан Красовський називає кременчужан кременчуківцями? Читайте відповіді.

 

Про кременчуківців

 

– Пане Костянтине, ви називаєте кременчужан кременчуківцями. На сесії міськради таке ваше звернення викликало фурор та нездорове пожвавлення в залі. На які правила граматики ви посилаєтесь?

 

– Справа в тому, що за лінгвістикою правильно буде говорити «кременчучани», та філологи дозволяють слово «кременчуківці», бо воно милозвучніше. Щодо кременчужан – це теж правильно, тільки якщо говорити російською. Російською назва міста звучить «Кременчуг», відповідно мешканці – кременчужани. Це як «город – горожане». Хочу сказати, що ми вже звернулися до ректора Полтавського педагогічного університету, він пообіцяв надати нам письмову відповідь щодо кременчуківців, ми одразу передамо її пресі.

 

Про Пилипенка та Бугайчука

 

– Скажіть, «Свобода» зробила колишньому лідеру кременчуцького Майдану Володимиру Пилипенку пропозицію, від якої він не зміг відмовитися і залишив Майдан? Ви висуватимете його в мери?

 

– Якщо він сам захоче йти у мери, ми його підтримаємо, ми готові висувати його від своєї партії.

 

– Ви мали з ним переговори з цього приводу?

 

– У нас була розмова, але до конкретики ми не дійшли. Поки він не готовий висувати свою кандидатуру. Втім, він підтримує «Свободу», визнає, що завжди був націоналістом, поділяє нашу ідеологію. Звичайно, я зацікавлений у тому, щоб він балотувався в мери – він порядна людина, його поважають, підтримує громада міста.

 

– Якщо він балотуватиметься у мери Кременчука, то піде дублером Віктора Бугайчука, члена політради «Свободи»?

 

– Віктор Бугайчук не буде балотуватися в мери міста.

 

– «Свобода» його не висуватиме?

 

– «Свобода» його не висуватиме. 

 

Про колишніх «свободівців» Галату та Савченка

 

– Кременчуцьке відділення «Свободи» звільнилося – чи його звільнили – від колишнього керманича Сергія Галати та від Олега Савченка. Це була чистка рядів чи вимога члена політради Віктора Бугайчука?

 

– Віктор Михайлович Бугайчук – такий самий член партії, як і всі інші. Він дійсно член політради, та у Кременчуці він – член партії. Якщо у Бугайчука та Галати є особисті непорозуміння, нехай вирішують це між собою, до партії це не має відношення. Щодо Галати, то він залишив партію, бо не пройшов перереєстрацію, як не пройшло її ще чимало колишніх партійців. Вони навіть не з’явилися на перереєстрацію. Хоча Галату я особисто повідомляв на комітеті, за добу до перереєстрації. Щодо Савченка – то він виключений через порушення дисциплінарного статуту партії. Через Савченка такі, як Юрій Шаповалов, який просидів у фракції Партії регіонів, знову пройшли до Верховної Ради.

 

– Яка тут провина Олега Савченка?

 

– Савченко пішов проти рішення партії, пішов на вибори самовосуванцем, хоча «Свобода» свого кандидата у Кременчуці не висувала, ми мали підтримати Володимира Пилипенка. Була домовленість між опозиційними партіями про політику непоборювання на округах кандидатів, висунутих партнерськими партіями. Ми не повинні були конкурувати. Та через самовисування Савченка на деяких округах проти нас теж виставили кандидатів із партнерських партій. 

 

Хто за чий рахунок живе?

 

– Ви тернопільчанин, у Кременчуці винаймаєте житло, хто за нього платить?

 

– Я сам плачу.

 

– На що ви живите?

 

– Я працюю, отримую зарплату як заступник директора приватної компанії у місті Славуті Хмельницької області.

 

– Хто фінансує «Свободу» в Кременчуці?

 

– У нас є економічна рада, туди входять підприємці, це малий та середній бізнес. «Свобода» виступає за розвиток саме малого та середнього бізнесу.

 

– Штаб-квартира кременчуцької «Свободи» знаходиться у приміщенні на бульварі Пушкіна, яке належить родині Мельників, власників ТК «Візит». Ви сплачуєте їм оренду?

 

– Ні, бо приміщення, в якому ми перебуваємо, – це приймальня народного депутата Юрія Бублика.

 

– Можете пояснити формат ваших стосунків з власниками «Візиту»?

 

– Народний депутат Юрій Бублик захищає Олександра Мельника, адже немає прямих доказів вини людини, втім вона ув’язнена. Щодо моїх особистих стосунків з ТК «Візит», то я узяв у них комерційні прайси, всю політичну рекламу ми оплачуватимемо, квитанції я готовий показати пресі.

 

– Є ще одне питання, яке цікавить...

 

– Я вас зрозумів. Це по офісу в приміщенні на бульварі Пушкіна. Ми вже сказали: якщо Порицький, який увійшов до політради «Опозиційного блоку», і надалі працюватиме директором на «Візиті», нам доведеться виїхати з цього офісу. Деякі речі ми вже поскладали, інше приміщення знайшли, хоча оренда для нас є проблемою, ми – неприбуткова організація, тож сплачувати оренду нам непросто. 

 

Про нардепа Бублика і Біланівський ГЗК

 

– Чому ваш однопартієць нардеп Юрій Бублик сьогодні не підтримує кременчуцьких активістів у боротьбі проти будівництва під Кременчуком Біланівського ГЗК? Адже у 2013-му він це робив.

 

– Він просто фізично не має часу. Сьогодні у Верховній Раді залишилось шість нардепів від «Свободи». Юрій Бублик відповідає за чотири області одразу, він просто фізично не має часу. 

 

Оцінка кременчужан і кременчуківців

 

– Дайте політичну оцінку кременчужанам. Ви тут вже півроку, з березня. Скільки кременчужан, на вашу думку, підтримує «Свободу»?

 

– Цікаве запитання, дуже доречне. Бачте, Кременчук завжди голосував за опозиційні сили. Тут не підтримували Партію регіонів, натомість проголосували за «Батьківщину». Думаю, 50% населення поділяє ідеї націоналізму. Я не кажу, що вони конкретно підтримують «Свободу», але вони підтримують національну ідею. Для них носіями такої ідеї можуть бути і «Свобода», і «Самопоміч», і «Воля», і Радикальна партія Ляшка.

 

Амбітні плани

 

– «Свобода» висуватиме кандидата у мери Кременчука?

 

– Від партії не висуватиме. Головне наше завдання – завести фракцію «Свободи» до міської ради. У нас буде на виборах 60 кандидатів до міської ради.

 

– Скільки депутатів від «Свободи» ви плануєте завести до Кременчуцької міської ради?

 

– 15 депутатів хочу завести, створити фракцію. Наше завдання – контролювати міську раду, контролювати розподіл бюджетних коштів тощо. У Почаєвську міській раді нас було 4 депутати, і ми там робили погоду, рада приймала запропоновані нами проекти рішень. І тут поборемось. 

 

Довідка «Телеграфа»: Костянтин Красовський закінчив Харківський аерокосмічний університет, факультет економіки. У жовтні 2010-го обраний депутатом Почаєвської міської ради. Працював помічником народного депутата - «свободівця» Олега Сиротюка (2012-2014 рр.). Закінчив Інститут законодавства Верховної Ради України. Працював у Комітеті з державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

 

 


Автор: Лариса Артеменко Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх