Пільги для учасників АТО

23.03.2015, 10:13 Переглядів: 9 314 Коментарів: 1

Пільги для учасників АТО

Куди слід звернутися та які документи надати

Цьогоріч у міській програмі “Турбота”, що стосується соціального захисту кременчужан, є спеціальний розділ про пільги для учасників АТО і членів їхніх сімей. Програму затвердила сесія міської ради, крім цього, ухвалені рішення виконкому, що містять перелік документів, які мають надати бійці та члени їхніх сімей, щоб отримати ту чи іншу пільгу.

 

“ТелеграфЪ» систематизував цю інформацію.

 

Матеріальна допомога

 

Цьогоріч на матеріальну допомогу з бюджету виділено 1 млн грн, при цьому левова частка цих коштів (800 тис грн) призначена саме для бійців АТО та членів їхніх родин. Конкретний розмін матеріальної допомоги визначається для кожної сім'ї окремо після того, як її матеріально-побутові умови обстежить спеціальна комісія — так передбачає Порядок надання цієї пільги, затверджений на місцевому рівні. Відділ по роботі зі зверненнями громадян письмово повідомляє заявника про надання допомоги, вказавши місце, день і час її отримання. «У разі відмови в наданні допомоги в письмовому повідомленні зазначаються причини відмови», - такий пункт теж є в Порядку.

 

Куди звертатися

 

Приймальна за зверненнями громадян: вул. Першотравнева, 1

Телефони для довідок: 3-01-63, 3-00-54, 74-38-32 .

 

Які документи потрібні:

паспорт (копії 1, 2, 11 сторінки) та оригінал;

ідентифікаційний номер (копія та оригінал);

довідка з місця реєстрації про склад сім'ї;

довідка про участь в АТО, підтверджена печаткою уповноваженого органу (військкомат, військова частина);

довідки про доходи всіх членів сім'ї.

 

Пільга на квартплату (за ексвитрати)

Відповідно до програми “Турбота”, всі учасники АТО та їхні родини звільнені від оплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій (експлуатаційні витрати).

 

Куди звертатися

Департамент праці та соціального захисту населення: вул. Пролетарська, 54, каб. 14

Телефони для довідок: 3-62-61, (067) 535-03-55, (099) 985-41-44 - Марина Миколаївна Доценко.

 

Які документи потрібні:

паспорт (оригінал та копії 1, 2, 11, 12 сторінок);

ідентифікаційний номер (оригінал та копія);

довідка з місця реєстрації про склад сім'ї;

довідка про участь в АТО, підтверджена печаткою уповноваженого органу (військкомат, військова частина);

свідоцтва про шлюб (при необхідності);

свідоцтва про народження (при необхідності).

 

Варто зазначити, що родинам загиблих передбачена 50-відсоткова знижка на всі компослуги, деталі — за вищезазначеними телефонами.

 

Безплатне харчування для дітей

Для дітей, чиї батьки несуть службу в АТО, передбачене безплатне (за рахунок міського бюджету) харчування в школах та дитсадках. Пільга надається на час перебування мобілізованого члена родини в зоні АТО. А також дітям загиблих бійців, зниклих безвісти. При цьому управління освіти, розробляючи Положення про забезпечення учнів із сімей бійців харчуванням, максимально спростило процедуру отримання цієї пільги: довідка про перебування члена родини в зоні АТО не вимагається, відповідні дані передає військкомат (крім випадків, коли бійця призвали в іншому населеному пункті або він воює в добровольчому батальйоні).

 

Куди звертатися:

 

До керівника навчального закладу (дитсадка, школи), який відвідує дитина.

 

Які документи потрібні:

 

заява від одного з батьків (заявник зазначає, що попереджений про відповідальність за достовірність поданої інформації та про необхідність надання даних щодо завершення терміну перебування в зоні АТО).

 

Безкоштовне лікування в стаціонарі

Пільга надається бійцям або членам родини (дружині, дітям, а також батькам, якщо вони знаходяться на утриманні в учасника АТО, і він перебуває у зоні бойових дій). Як зазначив Максим Середа, начальник департаменту охорони здоров'я, кошти на лікування цих категорій розподілені по міських лікарнях, також додаткове фінансування отримав пологовий будинок (пільгою можуть скористатися дружини бійців, якщо в родині намічається поповнення).

Куди звертатися:

До головного лікаря медичного закладу (стаціонару)

 

Які документи потрібні:

паспорт;

довідка про участь в АТО, підтверджена печаткою уповноваженого органу (військкомат, військова частина) або посвідчення учасника АТО.

 

Земельні ділянки для учасників АТО

На сесії міської ради, що відбудеться в березні, депутати мають затвердити Положення про забезпечення учасників бойових дій, у тому числі бійців АТО, земельними ділянками. Слід зазначити, що на даний час на виділення земельних ділянок у Кременчуці для індивідуального будівництва, садівництва, городництва накладений мораторій. Вільні земельні ділянки (або ділянки, які виділялися, але залишилися не використаними і неоформленими) резервуються для бійців АТО.

 

Коли міськрада затвердить Положення, позачерговим правом отримати земельні ділянки зможуть скористатися родини загиблих.

Однак масовий розподіл відбуватиметься лише після завершення АТО, коли всі бажаючі зможуть подати заяви на земельні ділянки. Наразі ж можна подати заяву на виготовлення технічної документації на пільгових умовах — цю послугу надаватиме управління архітектури міськвиконкому.

 

Куди звертатися:

 

Приймальна за зверненнями громадян: вул. Першотравнева, 1 (щодо виготовлення безкоштовно графічних матеріалів на земельну ділянку).

Телефони для довідок: 3-01-63, 3-00-54, 74-38-32.

 

Які документи потрібні:

 

заява щодо виготовлення графічних матеріалів;

довідка про участь в АТО, підтверджена печаткою уповноваженого органу (військкомат, військова частина) або посвідчення учасника АТО;

копія документу, що підтверджує родинні зв'язки з учасником АТО (якщо в його інтересах заяву подає хтось із членів родини).

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
9 січня 2019 12:25

У садочках Кропивницького скасували пільгу на харчування дітей учасників АТО
*** ***

У Кропивницькому мітингували через скасування у садочках пільг для дітей учасників АТО. ФОТО
** ***


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Допомога військовим:

Акція "Телеграфа" на допомогу українським військовим. Ми закликаємо кременчужан надати посильну допомогу нашим солдатам.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх