Які багатоповерхівки незабаром ми побачимо у центрі Кременчука

12.04.2014, 08:30 Переглядів: 14 878

Які багатоповерхівки незабаром ми побачимо у центрі Кременчука

Є міста, які, відвідавши раз, запам’ятовуєш на все життя: Київ, Одеса, Львів, Пітер чи інші... У кожного з них – свої неповторні риси, виражені в архітектурних ансамблях, дорогах, парках, скверах...

У Кременчуці, який було у часи Великої вітчизняної війни зруйновано майже вщент, за часів соціалізму будували переважно хрущовки чи блочні багатоповерхівки, які експерти називають зовсім безликими. Більшу частину нових будівель фахівці також називають позбавленими смаку.

 

– Тепер ми плануємо створити нове архітектурне обличчя міста. Ми хочемо реалізовувати сучасні проекти. Наприклад, у нових житлових будинках мають бути великі вікна, можливо, на даху шпилі чи якісь інші родзинки... Загалом ми підходимо до нового обличчя не лише в архітектурі, а й у реконструкції центру міста – вулиць Шевченка, Леніна, скверу Жовтневого,– каже віце-мер з будівництва Геннадій Музика.

 

Він також зазначає, що для реалізації багатьох проектів створено комунальне підприємство «Кремміськ­проект», яке має всі відповідні ліцензії та дозволи і вже приступило до проектування багатоповерхівки на вулиці Бутиріна.

 

– Поки ж нові будівлі проектують інші, то ми просимо, аби вони мали великі вітражі. Фасади будівель мають бути у пастельних тонах. Таку будівлю незабаром почнуть зводити на вулиці Красіна (біля гуртожитку ППДМН). Згодом навпроти неї виросте ще одна будівля. Поки що в проекті у неї червоні балкони, але ми домовимося, аби вони були у більш ніжних тонах, – каже Геннадій Музика.

 

До речі, в одній із новобудов на вулиці Красіна вперше за багато років безкоштовне житло отримають дві родини кременчужан. Замовник будівництва – управління капітального будівництва – вирішило, що зводити новобудову краще за кошти забудовника. Ним обрано підприємство «Крюківбудтехмонтаж».

 

Які багатоповерхівки незабаром ми побачимо у центрі Кременчука

Цей будинок зведуть біля податкової інспекції на вулиці Красіна. Щоправда, від макету він відрізнятиметься кольором балконів: замість червоних – більш м’які пастельні тони.

 

 

Які багатоповерхівки незабаром ми побачимо у центрі Кременчука

Така багатоповерхівка має з’явитися наступного року на вулиці Красіна.

 

 

Які багатоповерхівки незабаром ми побачимо у центрі Кременчука

Такий будинок виросте біля управління СБУ на вулиці Бутиріна. Його проектуванням займається комунальне підприємство «Кремміськпроект». Аби звести цей будинок, знесуть стару двоповерхівку, в якій останніми роками мешкала літня жінка. Наразі їй придбали нове житло.

 

4 житлових будинки цьогоріч має бути здано в експлуатацію у Кременчуці:


64-квартирний дев’ятиповерхо­вий будинок на вулиці Шевченка, поблизу будинку 30/7 та 32; 32-квартирний багатоповерховий будинок за адресою Чапаєва, 76; 10-поверхівка на вулиці Генерала Манагарова;


10-квартирний триповерховий будинок на вул.Героїв Бресту

Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх