«Ми стали на 3 хв ближче до поліції», - голова ОСББ про «сусідську варту»

5.11.2017, 10:36 Переглядів: 9 092

«Ми стали на 3 хв ближче до поліції», - голова ОСББ про «сусідську варту»

Кременчук увійшов у п’ятірку міст де стартував проект «Сусідська варта»

У Кременчуці стартував проект «Сусідська варта». Наше місто увійшло в п’ятірку разом з такими містами як Вінниця, Бориспіль та Херсон.

 

 

Саме 4 листопада на вулиці Гвардійській, 7 відбулись збори мешканців ОСББ, патрульних та представників органів місцевого самоврядування.

 

Основна мета цього проекту залучити мешканців міста до вчасного попередження протиправних дій.

 

«Ми стали на 3 хв ближче до поліції», - голова ОСББ про «сусідську варту»

 

- За останній квартал у нас «вскрили» 4-5 авто. Також була спроба зайти у під’їзд, коли не впустили, людина зняла москітну сітку з вікна першого поверху і намагалася влізти у квартиру. Зараз ми встановили камери відео нагляду, що дозволить фіксувати номери автомобілів. Це перш за все безпека наших дітей. Ми стали на 3-5 хвилин ближче до поліції, - зазначив голова ОСББ «Гвардійське-7» Олег Санду, - хочеться навести лад у будинку. Тим паче у мешканців будинку є багато питань до правоохоронних органів, том нам необхідна співпраця з правоохоронцями.

 

«Сусідська варта» дозволить швидше реагувати на правопорушення та дозволить мешканцям отримати правову допомогу у разі виникнення проблем. На зібранні присутні обговорили алгоритм спільних дій та про те, як діяти в тій чи іншій ситуації. 

 

Тимчасово виконуючий обов’язки командира батальйону Вадим Ненич зауважив, що за підтримки проекту «Сусідська варта» вони планують залучити мешканців до надання свідчень. Адже багато справ розвалюється у суді через відсутність у заповнених протоколах показів свідків.

 

«Сусідська варта» реагування чи повернення до практики доносів?

 

За словами інспектора зі зв’язків з громадськістю Ярослави Крамаренко ОСББ «Гвардійське-7», це перше ОСББ у Кременчуці, яке бере участь у проекті «Сусідська варта».

 

- Поступово ми будемо розширювати свою мережу, налагодимо алгоритми та механізми співпраці. «Сусідська варта» - це створення безпечних умов проживання. Я не вважаю, що повідомлення про правопорушення чи злочин це донос. нас не турбують особисті проблеми, нам не цікаво особисте життя, якщо воно не виходить за межі порушення законодавства. Якщо є правопорушення чи злочин на нього необхідно реагувати, - додала Ярослава Крамаренко.

 

Зараз у місті є проблема з викликами на номер «102», адже вся інформація спочатку йде через call-центр у Полтаві. Різниця між викликами і наданням інформації втрачає такі необхідні 3-5 хв, які можуть врятувати чиєсь життя. На зборах присутні депутат Олександр Яцина та секретар міськради Юрій Гриценко пообіцяли по клопотати про винесення на сесію рішення про звернення до департаменту поліції створити call-центр у Кременчуці.

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх