На троих депутатов «Оппоблока» в Кременчуге завели уголовное дело

10.08.2017, 11:39 Переглядів: 8 506

На троих депутатов «Оппоблока» в Кременчуге завели уголовное дело

Прокуратура внесла данные в Единый реестр досудебных расследований – депутаты не декларировали свои доходы в установленном порядке

На троих депутатов из фракции «Оппозиционный блок» в Кременчугском городском совете – Николая Порицкого, Руслана Федорченко и Владимира Гринченко – завели дела по ст. 366-1 Уголовного кодекса Украины – «Декларирование недостоверной информации».

 

Как сообщили в пресс-службе прокуратуры Полтавской области, данные относительно троих депутатов были внесены в Единый реестр досудебных расследований на основании того, что они не декларировали свои доходы в установленном порядке. Их электронных деклараций, которые должны были быть поданы в 2017 году, нет на портале Единого государственного реестра деклараций.

 

За умышленное непредставление субъектом декларирования декларации, УК предусматривает штраф от 42,5 тыс грн до 51 тыс грн или общественные работы на 150-240 часов, или лишение свободы на срок до 2 лет.

 

Как сообщили в прокуратуре, проверка проводилась также относительно ещё одного депутата горсовета (Анны Павленко из «Самопомощи» – ред.) – она несвоевременно подала декларацию в этом году. Решается вопрос о привлечении депутата к административной ответственности.

 

На троих депутатов «Оппоблока» в Кременчуге завели уголовное дело

Стаття 366-1. Декларування недостовірної інформації
Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції", або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації -
караються штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Примітка. Суб’єктами декларування є особи, які відповідно до частин першої та другоїстатті 45 Закону України "Про запобігання корупції" зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
Відповідальність за цією статтею за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації стосовно майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.


Автор: Станислав Константинов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх