У Кременчуці відкрили хоспіс

10.04.2017, 17:18 Переглядів: 15 264

У Кременчуці відкрили хоспіс
Відділення паліативної допомоги розраховано на 25 ліжко-місць

10 квітня на базі Другої міської лікарні відкрили відділення паліативної допомоги, яка покликана полегшити стан хворого в останні дні життя.

 

До Кременчука на відкриття завітали заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло, директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак, екс-міністр охорони здоров’я Василь Князевич, нардеп Юрій Шаповалов та представники територіальних громад, які можуть увійти до Південного (Кременчуцького) госпітального округу.

 

У Кременчуці відкрили хоспіс

 

- У Полтавській області подібний медичний заклад відкривається вперше. Кременчук є прикладом для всієї Полтавщини з питань раціонального використання коштів бюджетів різних рівнів, а також допомоги міст-побратимів, - сказав на відкритті заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

За словами мера Кременчука Віталія Малецького, робота “кипіла” до останнього. Тому лише сьогодні зранку машина будівельної фірми покинула територію лікарні. Нагадаємо, що відкриття відділення відкладали не один раз через незавершені роботи по зовнішньому благоустрою.

 

 

На хоспіс крім міського фінансування залучали державні субвенції у розмірі 1,5 млн грн. Також Кременчуку допомогли поляки. Фахівці з Бидгоща не лише консультували кременчуцьких лікарів, а й виділили 500 тисяч гривень допомоги. Протягом двох років облаштування хоспісу "затягнуло" 6,3 млн гривень.

 

У Кременчуці відкрили хоспіс

 

- Відділення розраховане на 25 ліжко-місць для хворих не лише онкологією, а й вертебральними порушеннями, з нозологіями, які потребують нагляду. Кількість ліжок відповідає європейським нормам. Тобто на 100 тисяч населення передбачено 10-15 ліжок. 30 працівників наглядатимуть за важкохворими, - зазначив головний лікар Другої міської лікарні Віктор Севастьян.

 

У Кременчуці відкрили хоспіс

 

У палатах від 1 до 4 ліжок. Кімнати обладнані ліжками з кранами або підйомними бортиками, телевізорами, кондиціонерами та фільтрами знезараження повітря. Не кожна палата має туалетну кімнату, адже більшість хворих не може пересуватися самостійно.

 

Начальник управління охорони здоров'я Максим Середа зауважив, що для того, щоб хоспіс не перетворився у будинок пристарілих, існує триступеневий захист відбору пацієнтів: завідувач відділення, начмед та управління охорони здоров'я.

 

- Вже є пацієнти, які будуть поступати з моменту відкриття відділення, - додав Максим Середа.

Фото: Олександр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Олександр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх