Ірина Федишин підкорила Кременчук душею української пісні

24.02.2017, 09:25 Переглядів: 11 355

Кременчужани аплодували львівській співачці стоячи

23 лютого на сцені МПК виступила «перлина міста Лева» - співачка Ірина Федишин. 30-річна виконавиця, яку донедавна мало хто б упізнав, зібрала у Кременчуці повний зал, який аплодував їй стоячи.

 

Ірину Федишин вважають музичним феноменом в українському шоу-бізнесі, адже, незважаючи на те, що широкий загал не завжди знає її в обличчя, кожному відомі хоча б пару її пісень. У співачки немає великих ротацій на радіо і телебаченні, але в інтернеті її вже називають «жіночим варіантом феномена Олега Вінника» - з кожним роком співачка розширює горизонти і географію своїх досягнень, поєднуючи сучасну поп-музику з українськими народними мотивами.

 

 

Насправді, Ірина на великій сцені уже 12 років. За цей час вона дала понад 1000 концертів, більше 300 з яких - сольні. Лише від початку року Федишин виступила сольно 32 рази. Співачка успішно гастролює Європою. Зокрема в іспанському Мадриді вона дала 4 концерти в один день. Усі ці роки і в будь-якій країні Ірина співає виключно українською. Сама є автором більшості пісень, які виконує. Нині в її доробку 6 студійних альбомів. Її пісні були названі «шлягером року» та «піснею року», а у 2015-му співачка стала переможницею проекту «Український формат». Кліпи та концертні відео виконавиці на YouTube набирають мільйони переглядів. Згідно з інформацією на її офіційному сайті, 2 000 000 українців встановили її мелодії замість гудків у телефон.

 

Концерт у Кременчуці корінна львів'янка розпочала з пісні «Україна», та словами «Це моя земля», яку впізнали та підхопили глядачі. На сцену вона вийшла у напівпрозорій сукні та у супроводі балету, завдяки якому практично кожна пісня супроводжувалася своєрідною театралізованою постановкою.

 

Концерт був розділений на своєрідні блоки, в кожному з яких Ірина з'являлася абсолютно різною: від одягу до жанрів та репертуару. У першій частині свого виступу Федишин виконувала усім відомі українські народні пісні у власному, неповторному аранжуванні. Приміром, пісня «Несе Галя воду» перетворилась на справжнісіньку ламбаду.

 

Відзначимо, що Федишин вміє вдало поєднувати сучасну музику і якісну пісню з традиційно українською. Після виконання народних пісень співачка перейшла до авторських пісень - зал співав разом з нею хіти «Долоньки» та «Лише у нас на Україні». 

 

Між блоками глядачів розважав чоловік та продюсер співачки, радіоведучий Віталій Човник. Крім майстерного гумору та інтерактивного спілкування з залом, Віталій здивував публіку дуетом зі своєю зірковою дружиною. Разом творчий і сімейний тандем виконав україномовну версію світового хіта Аdagio. Посля її виконання у залі лунали овації, а дехто від захоплення навіть вставав з місць.

 

А на одній із ліричних пісень, Ірина попросила кременчужан запалити ліхтарики на телефонах і несподівано для самої артистки шанувальники влаштували в залі неймовірної краси флешмоб, піднявши над собою ліхтарики і, на кілька хвилин концертний зал міського Палацу культури перетворився в імпровізоване небо, усипане сотнею зірок.

 

Також, виконуючи пісню «Гітара», Федишин влаштувала конкурс на «кращого фаната» - пообіцяла найактивнішим прихильникам подарунки. Ті, хто, на її думку, найкраще підтримували артистку, отримали у подарунок диски, значки та фірмову футболку.

 

Після останньої пісні глядачі довго не відпускали артистку зі сцени, аплодували стоячи та кликали на «біс». Поступившись публіці, Ірина виконала ще одну пісню, а після того усі бажаючі могли сфотографуватися зі співачкою та взяти автограф.

Фото: Александр Попенко
Автор: Руслана Горгола Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх