Счьотчик Абсурду-2016: антирейтинг від «ТЪ»

3.01.2017, 07:49 Переглядів: 5 887

Счьотчик Абсурду-2016: антирейтинг від «ТЪ»

Щорічний антирейтинг сумнівних вчинків публічних людей за версією «Телеграфа»

Щороку «ТелеграфЪ» друкує підсумковий антирейтинг сумнівних вчинків публічних людей Кременчука. Десять років поспіль проект мав назву «Вшановані на стовпі». Та вже три роки і Кременчук, і Україна «живуть по-новому». Тому наразі ми визначаємо головний символ абсурду для кожного року окремо. Минулого, 2015-го, таким символом став містичний міський Стакан – величезний підмурок, який залишився від знесеного пам’ятника Леніну і весь рік стирчав посеред площі Перемоги. Тож і минулорічний рейтинг мав назву «Стакан Абсурду‑2015».


У 2016-му, за версією «Телеграфа», головним символом абсурду того, що відбувається у Кременчуці, став Счьотчик (газу/тепла абощо). Весь рік через ці счьотчики кременчужани колотяться та нервують, а політики піаряться та брешуть. Тож і цьогорічний антирейтинг має назву «Счьотчик Абсурду‑2016».

 

Лідери антирейтингу

Счьотчик Абсурду-2016: антирейтинг від «ТЪ»

Перше місце в антирейтингу «Счьотчик Абсурду‑2016»
Мер Віталій Малецький, номінація «ПроСчьот року».
Майже рік мер із командою ігнорували проблему лічильників – як газових, так і теплових. Наразі через відсутність лічильників тепла Кременчук не потрапляє до пільгової програми Кабміну, за якою ми менше платили б за тепло. Мер спершу пообіцяв, що до кінця року 50% будинків встигнуть обладнати тепловими лічильниками. Не встигли. Наразі мер визнав, що до Нового року їх не встановлять. «ПроСчитался, однако».
Гран-прі антирейтингу «Счьотчик Абсурду‑2016»
Народний депутат Шаповалов, номінація «Теорія брехні»/Lie to Me.
Нардеп Шаповалов спершу дав кременчужанам надію на встановлення індивідуальних квартирних газових лічильників за кошти газових компаній, а потім цю надію забрав. Влітку він зареєстрував законопроект про індивідуальні газові лічильники, а в жовтні без будь-яких пояснень відкликав цей законопроект. Натомість виступив співавтором іншого – за яким усі будинкові лічильники тепла, гарячої та холодної води встановлюються за кошти споживачів, а не постачальних компаній.
Перше місце в антирейтингу «Счьотчик Абсурду‑2016»
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, номінація «Поганий Санта!»
Прем’єр Гройсман зробив українцям подаруночок під ялинку – нещодавно заявив, що всі мешканці міст, у яких 50% багатоповерхівок обладнані лічильниками тепла, платитимуть за тепло не за скаженими тарифами, а за середніми показниками будинкових лічильників – так дешевше. Та сказав це прем’єр пізно, вже у розпал опалювального сезону, і Кременчук не встигли вчасно обладнати лічильниками. Тож кременчужани не отримають жаданий подаруночок. Поганий Санта Гройсман!

 

Віталій Таценюк, депутат міськради, номінація «Цитатнюк року»
Депутат Кременчуцької міської ради Віталій Таценюк надзвичайно колоритно висловлюється, особливо на сесіях міської ради – що у голову зайшло, те й каже. Його крилаті вислови кременчуцька преса давно вже порозтягувала на цитати. 

 

Счьотчик Абсурду-2016: антирейтинг від «ТЪ»

 

Счьотчик Абсурду-2016: антирейтинг від «ТЪ»

 

Счьотчик Абсурду-2016: антирейтинг від «ТЪ»

 

Номінанти антирейтингу

Нардеп Юрій Шаповалов, номінація «За снег, за летнюю зарю – за всё тебя благодарю!»

Счьотчик Абсурду-2016: антирейтинг від «ТЪ»
У 2016-му в Кременчуці утворилася дивна традиція – що б не сталося у місті позитивного (ремонтують дороги, купили екскаватор, свято організували, зарплату бюджетникам заплатили) – одразу провладні ЗМІ повідомляють, що все це відбулося виключно завдяки народному депутату Шаповалову. Коментатори «Телеграфа» вже питають, чи не маємо ми дякувати нардепу за схід Сонця? Щодо Сонця не знаємо, а за сніг та зорю про всяк випадок дякуємо, бо, не дай Боже, ще померзнуть озимі.

 

Депутати Кременчуцької міської ради, номінація «Тому що послідовні!»

Счьотчик Абсурду-2016: антирейтинг від «ТЪ»
У 2016-му депутати Кременчуцької міськради напрацювали дивну звичку – під час обговорення конфліктних питань (створення муніципальної поліції, 8-мільйонний кредит на тролейбуси тощо) вони спершу годинами сперечаються та лаються, активно виступають і палко протестують. А потім дружно голосують за те, проти чого так палко протестували. Тому що послідовні.

 

Мер Віталій Малецький, номінація «Шерлок/Sherlock, «Скандал у Белгравії»

Счьотчик Абсурду-2016: антирейтинг від «ТЪ»
У березні Кременчук побачив, як мер особисто веде розслідування. Тоді в місті з’явилася таємнича газета «100 дней провала мэра», в якій паплюжили світле ім’я міського голови різним компроматом. І мер самотужки бігав, шукав (і знайшов) гараж, у якому ховали тираж. Потім мер заглядав у шпаринки, щоб пересвідчитись, що тираж таки там. А потім у присутності преси мер телефонував підступному власнику гаража і вів із ним переговори. Мер з’ясував, що підступний власник здав гараж в оренду ще підступнішому орендарю, а той, виявляється, служить помічником одного з депутатів міськради! Моторошна історія!

 

Депутат Кременчуцької райради Ганна Капустян, номінація «Підманула, підвела!»

Счьотчик Абсурду-2016: антирейтинг від «ТЪ»
Депутат Кременчуцької райради Ганна Капустян політичну кар’єру зробила на темі боротьби проти будівництва Біланівського гірничо-збагачувального комбінату (БГЗК). Наразі ж депутат кинула боротися проти БГЗК – у 2016-му вона вже не голосувала проти його будівництва. Нещодавно кілька обурених мешканців району приїхали на сесію райради, щоби з трибуни назвати депутата Капустян «зрадницею». Назвали. Та ситуація не змінилася.

 

Сергій Галата, номінація «Після дощику в четвер»

Счьотчик Абсурду-2016: антирейтинг від «ТЪ»
Сергій Галата – керівник будівельної фірми, яка часто отримує замовлення на ремонт бюджетних установ за бюджетні кошти. У 2016-му у будівельників Галати склалася стала традиція – вони приходять на об’єкт, знімають дах і йдуть. А за ними приходить дощ і капітально заливає об’єкт. Так вийшло з дитсадком №32 та будинком на вулиці Шевченка. Тож у Кременчуці вже з’явилася нова народна прикмета: якщо прийшов Галата і зняв дах, піде дощ.

 

Андрій Мельник, номінація «Директор «Поля чудес»

Счьотчик Абсурду-2016: антирейтинг від «ТЪ»
Андрій Мельник – керівник комунального підприємства «Кременчук Інвест», яке створене та утримується за бюджетні кошти для того, аби воно опікувалося розвитком кременчуцького індустріального парку «Центральний». За ці роки парк як був, так і залишився величезним пустирем на Молодіжному, в районі Північного промвузла. Та влада і далі виділяє гроші на розвиток фантомного парку – точнісінько за сюжетом старої казки про «Поле чудес», на якому дурні заривають грошики і чекають, що з цього виросте. У нашому випадку виростають величезні бур’яни, які за бюджетні кошти має косити «Благоустрій Кременчука».

 

Геннадій Іванян, депутат міськради, номінація «Регіональний представник «Братства Шнура»

Счьотчик Абсурду-2016: антирейтинг від «ТЪ»
Фронтмен групи «Ленинград» Шнур під час публічних виступів спілкується зі світом виключно матюками. А після виступів, у непублічній атмосфері, кажуть, він надзвичайно чемна людина, культурна навіть.
Депутат Кременчуцької міськради Іванян робить як Шнур – тобто гучно матюкається під час публічного виступу. На сесії 25 жовтня він так відповів опоненту:
– Ты сиди там, не рассказывай мне байки про фуфайки! Я тебя щас закрою, б***, чудило, б***, я тебе сейчас расскажу, б***!!!
…Кажуть, поза сесійною залою депутат Іванян надзвичайно чемна людина, культурна навіть…

 

Счьотчик Абсурду-2016: антирейтинг від «ТЪ»

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх