Як смердить так і смердітиме. Екоінспекція не знайшла у Кременчуці смердяче підприємство

17.08.2016, 15:15 Переглядів: 5 281

Як смердить так і смердітиме. Екоінспекція не знайшла у Кременчуці смердяче підприємство

Розгорнуті результати перевірок екологи нададуть до 25 серпня

За результатами перевірки екологічної інспекції підприємств Північного промислового вузла Кременчука – викиди в межах норми. Інспекція не виявила основного забруднювача повітря. Кременчужани ж продовжують скаржитися на сморід. 

 

Лаборанти екоінспекції протягом 27 липня - 9 серпня брали проби повітря на території санітарно-захисної зони підприємства. Згідно зі зверненнями містян перевірили Кременчуцький ТЕЦ ПАТ «Полтавообленерго», нафтопереробний завод та завод техвуглецю.

 

 

За словами старшого державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Полтавської області Дмитра Дрягуна, переважно, у підприємств не узгоджена документація.

 

Як смердить так і смердітиме. Екоінспекція не знайшла у Кременчуці смердяче підприємство

 

- ТЕЦ та заводу технічного вуглецю рекомендували привести документацію у відповідність з фактичною експлуатацією. Згідно з документами ТЕЦ основним видом палива використовує природній газ, а резервним - мазут. Але фактично ТЕЦ працює на мазуті. Завод технічного вуглецю зазначив, що аварійних викидів не було, але в документах не зазначив, що протягом травня-червня використовував кам'яновугільну смолу, яка непередбачена в документації.

 

– На НПЗ зафіксували порушення при експлуатації пилогазоочищуючого обладнання. У результаті його ефективність стала нижчою проектних показників. Посадову особу, відповідальну за дану ділянку процесу, притягнули до адміністративної відповідальності, згідно з ч. 2 ст. 79 КУпАП (Порушення правил експлуатації, тягне за собою попередження або штраф від 85 до 136 грн), - розповів про результати перевірки представник державної екологічної служби.

 

Начальник управління охорони здоров'я Максим Середа зазначив, що в індустріальному місті повітря не може позитивно впливати на стан здоров'я.

 

– За останні 5 років показник зростання хвороб органів дихання коливався на рівні 5-7%, тільки за 1 півріччя поточного року він зріс до 12%. Серед дітей збільшення захворюваності не спостерігається, – зазначив Максим Середа. – Звичайно це пов'язано з екологічним станом. Якщо дивитися за територіальним принципом, то найбільше хворих у промисловому вузлі, на Молодіжному, найменший показник захворюваності у центрі та на Першому Занасипі.

 

Ігор Піддубний, заступник голови комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій Полтавської ОДА, розповів: 

 

– Ми заслухаємо на обласній комісії керівників підприємств. Я зараз не готовий зіштовхувати лбами підприємства, у яких співпадають санітарні зони. Підприємства знають що і коли викидають. Це вина не одного підприємтва, - додав Ігор Піддубний.

 

Як смердить так і смердітиме. Екоінспекція не знайшла у Кременчуці смердяче підприємство

 

Мер Віталій Малецький зазначив, що підприємства готові до діалогу. Він сподівається, що підприємства зроблять висновки й закладуть кошти на наступний рік для технічної модернізації обладнання.

 

До 25 серпня депутати Кременчуцької міської ради та екологи отримають розгорнутий результат інспекції з копіями актів перевірки. Результати перевірки публічно донесуть громади міста. Після опрацювання питання, що робити й куди звертатися, депутати вирішать сесії міської ради.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх