Президент Порошенко – шоколадка з сюрпризом

25.05.2016, 17:40 Переглядів: 7 341

Президент Порошенко – шоколадка з сюрпризом

Два роки при владі – результати і розчарування

25 травня 2016-го року виповнюється два роки відтоді, як українці обрали Петра Порошенка президентом. Він був обраний в один тур 25 травня 2014-го року. Порошенко тоді отримав безпрецедентну підтримку суспільства:

 

54,7% українців проголосували за Петра Порошенка

 

61,32% кременчужан віддали голос за Петра Порошенка. 

 

Минуло два роки. У травні 2016-го Центр Разумкова оприлюднив результати соціологічного дослідження громадської думки, вони такі:

 

44,5% респондентів підтримують ідею дострокового припинення повноважень Президента України та проведення позачергових президентських виборів. 

 

37,2% респондентів зовсім не довіряють Президенту України;

 

31,8% респондентів скоріше не довіряють Президенту України;

 

21,5% – скоріше довіряють Президенту України;

 

2,8% – повністю довіряють Президенту України. 

 

10% респондентів проголосували б за Петра Порошенка, якби вибори президента відбулися найближчої неділі.

 

(опитування тривало з 22 по 26 квітня 2016 року. Опитано 2018 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України, крім Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95).

 

Цифри, наведені вище складаються в одне слово – РОЗЧАРУВАННЯ. У 2014-му за Порошенка проголосували 55% українців. Наразі за нього згодні віддати голоси 10%. На думку «Телеграфа», значну роль у масштабному розчаруванні виборців відіграли обіцянки, які давав і не виконав Петро Порошенко.

 

Невиконані обіцянки Президента

 

Президент Порошенко – шоколадка з сюрпризом

 

Під час виборчої кампанії кандидат Порошенко давав надто серйозні обіцянки. Найважливіша з них на той час – обіцянка закінчити за два тижні війну на Донбасі. Під час виборчої кампанії «ТелеграфЪ» проводив опитування на вулицях, переважна більшість кременчужан, які збиралися голосувати за Порошенка, наводили єдиний аргумент – «він закінчить війну». Порошенко цього не зробив. Отже, невиконані обіцянки Президента:

 

АТО триватиме кілька годин, а не кілька тижнів НІ

 

Вбивці Небесної Сотні сидітимуть в тюрмі НІ

 

Олігархи більше не впливатимуть на владу НІ

 

Скасування недоторканності народних депутатів та суддів НІ

 

Продаж власного бізнесу, найперше корпорації Roshen НІ

 

Децентралізація влади в Україні НІ

 

Боротьба з корупцією НІ

 

НІ! 24 січня 2016-го року Президент Порошенко заявив, що через два тижні від імені держави Україна до міжнародних судів будуть подані позови щодо анексії Росією українського Криму. Президент не виконав свою обіцянку – два тижні минули, судові позови від України не надійшли. Зараз Президент Порошенко дуже патетично вітає і нагороджує Джамалу – кримську татарку, яка перемогла на Євробаченні, заспівавши про трагедію кримських татар – та судових позовів щодо Криму від України до Міжнародного суду ООН все ще немає. 

 

Виконані обіцянки Президента

 

Подивившись перелік найважливіших невиконаних обіцянок Президента, можна вирішити, що він взагалі не виконує власні обіцянки. Натомість сайт Слово і Діло, який послідовно моніторить обіцянки українських політиків та рівень їх виконання, дає зовсім іншу картину – і грунтується вона на цифрах, а не на емоціях.

 

За версією Слово і Діло (СіД), наразі Президент Порошенко виконав 41% своїх обіцянок, а не виконав – 23%. За даними СіД, Порошенко дав 299 обіцянок. З них не виконано 70; виконано 123; ще 106 перебувають у процесі виконання – як, наприклад, обіцянка щодо безвізового режиму для України. Також Президенту вдалося виконати чимало обіцянок щодо поліпшення забезпечення Збройних Сил України. Крім того, він досить послідовно виконує обіцянки щодо євроінтеграційних процесів в Україні.

 

У 2014-му Президент заробляв по мільйону в день

 

Президент Порошенко – шоколадка з сюрпризом

 

У громадян існує тверде переконання, що Президент Порошенко невпинно, просто-таки щоденно, багатіє в той час, коли вся країна геть збідніла. Переконання це має фактичне підгрунтя – наприклад, декларацію про доходи Президента у 2014-му році. Тоді його сукупний річний дохід склав 368 мільйонів гривень (368 943 679 грн.). У редакції «Телеграфа» невесело жартували, що Президент 364 дні на рік заробляв по мільйону в день, а на 365-й день заробив одразу три мільйони.

 

Декларація Порошенка за 2014-й рік викликала чимало запитань і в пересічних громадян, і у преси. Адже в рік, коли почалася війна і економічна ситуація в країні різко погіршилась, офіційні (!) статки Президента збільшились у сім раз у порівнянні з його минулорічними доходами – у 2013-му, ще до президентства, Порошенко заробив за рік 51 мільйон гривень. Наразі Президент знову декларує скромний дохід (як для мільйонера). Порівняйте декларації:

 

2013-й – сукупний дохід: 51 837 681 грн. (декларація кандидата у президенти Порошенка, ЦВК)

 

2014-й – сукупний дохід: 368 943 679 грн. (декларація Президента Порошенка)

 

2015-й – сукупний дохід: 62,16 млн. грн. (декларація Президента Порошенка

 

Навіщо мільйонери фінансують революції


Президент Порошенко – шоколадка з сюрпризом

 

Петро Порошенко брав участь у фінансуванні Майдану 2014-го року. Він цей факт не приховував, в інтерв’ю «Новій газеті» визнав, що «спонсурує Майдан їжею, водою, дровами». Звісно, і тоді, і зараз виникало запитання: навіщо він це робив?

 

У американських журналістів існує приказка: «Революції фінансують мільйонери, які прагнуть стати мільярдерами». Останнім часом і від українських громадян все частіше можна почути, що Порошенко підтримував Майдан, щоб прийти до влади і розбагатіти до нестями. Ця теза виглядає досить переконливо – адже Президент Порошенко дійсно багатіє і щороку все вище піднімається в рейтингу 100 найбагатших українців. Наразі він посів шосте місце у топ-100 найбагатших за версією Forbes Україна, а у 2011-му, наприклад, займав 13-те.

 

Forbes Україна опублікував новий рейтинг топ-100 найбагатших українців. Статки Президента Порошенка оцінили у 858 млн. доларів і відзначили, що за рік його статки зросли на 100 мільйонів доларів (було 750 млн). Також видання відзначило, що статки Президента зростають в той час, коли статки інших найбагатших українців – мільйонерів та мільярдерів – падають.

 

Здавалося б, все очевидно – Порошенко багатіє, приказка «революції фінансують мільйонери, які прагнуть стати мільярдерами» працює! Та Україна – це таке задзеркалля, де перевірені американським досвідом приказки не працюють. Бо фокус в тому, що Порошенко дійсно багатіє на посаді Президента, та водночас він став набагато біднішим, ніж був до Майдану. Ось, подивіться картинку. Графік побудований на базі рейтингів 100 найбагатших українців за версією Forbes Україна. 

 

Президент Порошенко – шоколадка з сюрпризом 

 

Як бачите, у 2011-му Порошенко займав 13-те місці серед найбагатших українців, у 2016-му – вже 6-му. Та статки його наразі менші, ніж у 2011-му – було 866 млн. дол., стало 858.

 

Більше того, у 2013-му його статки оцінювали у 1,6 мільярди доларів, і він посідав 931 місце у світовому рейтингу Forbes 100 найбагатших людей світу. У 2014-му Порошенко сповз у світовому рейтингу на 1345 місце, а у 2015-му взагалі вилетів зі світового рейтингу. І українців у світовому рейтингу найбагатших у 2015-му поменшало – замість дев’яти залишилось п’ять.

 

Виходить, щось пішло не так у мільярдера Порошенка. І це «щось» настільки серйозно пішло не так, що мільярдер Порошенко перетворився на скромного мільйонера – та й інші українські мільярдери бідніють, непереливки і Коломойському, і Ахметову.

 

Втім, у Президента є ще три роки, щоб поліпшити власне фінансове становище. Схоже, він серйозно на це налаштований – он який гарний ривок зробив, підвищивши свої статки на 100 мільйонів за рік. Начебто, офіційно не займається бізнесом, а статки ростуть. Так треба. Пам’ятаєте, навіщо мільйонери фінансують революції?

 

«Царь, дуже приємно, царь!»

Президент Порошенко – шоколадка з сюрпризом

 

«ТелеграфЪ» №22, червень 2014-го

 

У червні 2014-го, після інавгурації Петра Порошенка, «ТелеграфЪ» вийшов з цим колажем на першій сторінці і написом «Петро Перший». Як бачите, Президент Порошенко виступає в образі царя. На ньому горностаєва мантія, а в руках – шоколадка Рошен. Кілька обурених громадян тоді навіть телефонували в редакцію, обурювалися, чого це ми вирядили шановного Петра Олексійовича в царську мантію і запхали йому до рук якусь несерйозну шоколадку?!

 

Ми пояснювали громадянам, чому так зробили. І зараз можемо нагадати, чому зробили саме так. Бо, на думку «Телеграфа», Петро Порошенко схильний до царювання і монаршого єдиновладдя. Підтвердження цієї версії ми отримуємо щодня. Децентралізація в Україні з гуркотом провалилася – Президент не делегував реальну владу на місця, натомість заплановано створити інститут префектів – президентських намісників у регіонах. Наразі ми спостерігаємо, як Президент згрібає під себе інші гілки влади – він вже має власного прем’єра Гройсмана. Нещодавно отримав власного Генпрокурора – як не крути, а Луценко – не лише лідер президентської партії, він ще й кум Порошенка. Далі буде. То хіба час знімати з Петра Порошенка монаршу мантію?

 

Ну, а щодо шоколадки, тут взагалі все просто. У тій руці, якою Порошенко затискає шоколадку, царі тримають, зазвичай, державу (символ державності). Тож Порошенко на цьому фото тримає саме те, що треба – бо, за версією «Телеграфа», Петро Порошенко ставиться до України як до фабрики Roshen – тобто, як до своєї власності, де він цар, бог і кінцевий бенефіціар. Хіба ні?

 

І скажіть тепер, що колаж не був пророчим.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх