Куди їхати кременчужанам за сільським життям та національним колоритом

14.05.2016, 08:30 Переглядів: 7 711

Куди їхати кременчужанам за сільським життям та національним колоритом

7 кращих місць зеленого туризму за версією «Телеграфа» – на будь-який смак і гаманець

В Україні все більшої популярності набуває зелений туризм, і для того, щоб насолодитися чудовими краєвидами та пожити у старовинній українській хаті, не обов’язково їхати світ за очі. У нашому багатому Полтавському краю знайдуться місця, які  варто відвідати.

 

На сайті Полтавської облдержадміністрації є інформація про 74 садиби зеленого туризму. Крім чистого повітря, свіжих продуктів і сільського колориту так званих агросадиб,  господарі будиночків прагнуть чимось здивувати туристів. 

 

Садиби в Диканьці

 

Куди їхати кременчужанам за сільським життям та національним колоритом

 

Почнемо зі славного села, яке стало відомим завдяки гоголівським «Вечорам на хуторі біля Диканьки». Тут близько півтора десятка садиб зеленого туризму. Зараз у Диканьці пишним квітом буяє Бузковий гай. Поспішайте!

 

Господиня садиби «Затишна оселя» Валентина Полозюкова любить свій край та щиро показує його гостям: організує екскурсії Диканькою та околицями. Вона радить відвідати Кочубеївський парк, місцевий краєзнавчий музей та хутір «близ Диканьки» Проні, де вам запропонують смачну українську вечерю в компанії гоголівських героїв.

 

Крім того, звідси зручно їхати в Гоголеве до музею-садиби нашого славетного земляка. Ще одна родзинка цих місць – єдиний в Україні музей весілля у Великих Будищах. Тут влаштовують незвичайну двогодинну екскурсію – українське весілля зі справжнісінькими наїдками.

 

Вартість: проживання у Диканьці від 60 до 150 грн за людину (залежно від зручностей садиби), можливе триразове харчування за 150 грн.

 

«Хутір Гоголя» у Великих Сорочинцях

 

Куди їхати кременчужанам за сільським життям та національним колоритом

 

У садибі «Хутір Гоголя», що у Великих Сорочинцях, ви перенесетесь в атмосферу давнього українського села. На хутірці п'ять старовинних хат під солом'яними дахами. У кожній відтворено сільський інтер'єр, є піч і навіть сінник у дворі! Однак зручності сучасні – санвузол, телевізор, холодильник.

Якщо хочете поєднати зелений відпочинок з відвідуванням Сорочинського ярмарку, плануйте свій зелений тур 16-21 серпня.

 

Вартість: номер на двох на «Хуторі Гоголя» 450-700 грн, залежно від зручностей.

 

Відпочити поряд із пірамідою

 

Куди їхати кременчужанам за сільським життям та національним колоритом

 

У село Березова Рудка на Полтавщині туристи їдуть подивитися на справжню піраміду, на кшталт єгипетської. Усипальницю для свого роду свого часу побудував власник села – поміщик Ігнатій Закревський, який був послом у Єгипті. Зберігся також чудовий маєток Закревських.

 

У Березовій Рудці кілька садиб зеленого туризму. Околиці тут дуже мальовничі, недарма в гостях у Платона Закревського (батька Ігнатія) та його брата любив бувати Тарас Шевченко.

 

Вартість: оренда будинку від 130 грн на добу, триразове харчування – 150 грн.

 

Поряд із Кременчуком: Чечелеве

 

Не обов’язково їхати далеко від Кременчука, щоб знайти агросадибу. Пані Надія Михайлова в Чечеловому рада прийняти родину із 3-4 чоловік у невеликому будиночку. Але буває й набагато більше гостей: якщо тут влаштовують тематичне свято, тоді гостей розміщують у наметах. Спрямування садиби – гастрономічний та фестивальний туризм.

 

– Ми проводили гарбузовий фест, а зараз на 11 червня готуємо всеукраїнський «Полуничний фестиваль» разом з Білецьківською сільрадою та громадою. Буде і ярмарок-продаж, і майстер-класи народних майстрів, – розповіла пані Надія.

 

Вартість: за домовленістю.

 

На вечорниці – в Довгалівку

 

За 10 кілометрів від міста-курорту Миргорода, відомого своєю мінеральною водою, на річці Хорол знаходиться село Довгалівка.

 

У садибі «Українські вечори від Ганни Василівни» спеціалізуються на вечорницях – сміливо вирушайте сюди за національним колоритом! Є банкетний зал, живий куточок, територія для гри в пейнтбол.

 

А в готелі «Зелений туризм» тут же, в Довгалівці, створені умови для любителів велотурів.

 

Якщо ви вирішили пожити в цих місцях, звичайно, варто відвідати Миргород: подивитися на знамениту Миргородську калюжу, оспівану Гоголем, насправді – це мальовничий ставок. Лише за 2 кілометри від Довгалівки знаходиться музей декабристів Муравйових-Апостолів.

 

Вартість: ліжко-місце від 50 грн, триразове харчування – 150 грн з людини.

 

У Нові Санжари – до лісу та на Вовчі гори

 

Куди їхати кременчужанам за сільським життям та національним колоритом

 

Новосанжарський район є найбільш екологічно чистим на Полтавщині. Грибний сосновий ліс, пляж на річці Ворскла – є всі умови для відпочинку. У цих місцях розташовані санаторії та дитячі табори, а зараз почав розвиватися зелений туризм. Проживання в місцевих жителів обійдеться дешевше, ніж у санаторії, але там можна підлікувати шлунок, попити мінеральної води.

 

Останнім часом Нові Санжари отримали славу лідера з благоустрою серед селищ. На зелених пагорбах (пам’ятці природи Вовчі гори) обладнані місця для відпочинку: у різних точках стоять мангали, урни. Тут же знаходиться величезний лелека і капличка, до яких приїжджають молодята.

 

А в самому райцентрі розмістили кілька «заманух» для туристів. Наприклад, пам'ятник «Слава праці селянина», споруджений із вил, лопат і граблів. Посмішку викликає і вказівник на Париж, Стамбул, Брюссель та Каїр у центрі селища.

 

Вартість: проживання від 50 грн за людину, від 120 грн за будиночок, харчування – за домовленістю.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх