Новий мер обіцяє доплати медикам та вчителям!

25.11.2015, 18:57 Переглядів: 11 246

Новий мер обіцяє доплати медикам та вчителям!

Посадовець має виконати те, що обіцяв на виборах

 

Віталій Малецький офіційно став мером Кременчука та почав виконувати посадові обов’язки. «ТелеграфЪ» запитав мера, коли, як і яким коштом він збирається виконувати 20 передвиборчих обіцянок з «Плану Малецького: 20 кроків, які зроблять Кременчук найкращим містом в Україні». Найбільше нас цікавило, як новий мер збирається платити муніципальні надбавки кременчуцьким медикам та вчителям. Нагадаємо, в плані Малецького обіцянка виглядала так:

 

Введення муніципальних доплат медикам, педагогам, працівникам бюджетної сфери

 

«Робітники важливих для всього суспільства професій, на жаль, мають невеликі заробітні плати, що ставить їх на межу виживання або створює умови для корупційних дій. Цього не подолати без реальних кроків для покращення умов праці та достойної винагороди за неї. Адже ці працівники повинні мати гідні доходи, щоб забезпечувати себе та свої сім‘ї» («План Малецького»).

 

Муніципальні надбавки до зарплат медиків та педагогів Віталій Малецький обіцяє не першим. Ще раніше це зробив Олег Бабаєв у 2010-му році. Обіцянку він не виконав – за майже чотири роки його перебування на посаді ані медики, ані педагоги міських доплат так і не отримали. Тож нового мера «ТелеграфЪ» одразу запитав, скільки коштів той запланував  витратити на доплати та скільки фахівців їх отримають:

 

Пане Малецький, з яких розрахунків ви виходили, обіцяючи муніципальні доплати кременчуцьким медикам та вчителям?

 

Чудовий приклад – місто Київ. Там вже кілька років існують такі доплати. Приймається відповідне рішення київської міської ради і людям сплачують добавки з муніципальних коштів.

 

Яку суму ви плануєте витратити на муніципальні доплати?

 

Ми плануємо це робити за рахунок доходів міського бюджету. Цього року є труднощі через те, що збільшився розмір вилучень з міського бюджету до державного.

 

Пане мер, ви знаєте кількість медиків, які працюють у Кременчуці?

 

Ми сядемо, порахуємо і побачимо цифри, сьогодні у нас лише перший день роботи, сьогодні ми отримали право підпису на фінансових документах.

 

Тобто сьогодні ви не можете назвати конкретну суму, яку розрахували витратити на грошові доплати?

 

Я вам конкретну суму назвати не можу.

 

Але ж ви обіцяли виборцям ці доплати! З яких розрахунків ви виходили? Адже політолог Урін вихваляв у Фейсбуці вашу програму як реалістичну, а на якій підставі?

 

Наша програма дійсно реалістична. Ми попрацюємо і надамо вам розрахунки. У нас є фінансові розрахунки, є аналіз бюджету минулого року, суми його перевиконання. Просто зараз я не назву вам цифру.

 

Пане Малецький, ви гарантуєте кременчуцьким медикам та вчителям доплати, які обіцяли?

 

Ми будемо це робити і ці доплати обов’язково будуть.

 

 

Розрахунки «Телеграфа»:

 

Оскільки мер не назвав загальну суму витрат на муніципальні доплати, «ТелеграфЪ» вирішив самотужки прикинути, скільки на це знадобиться коштів. Ми порахували суму умовних доплат для медиків.

 

За даними начальника міського управління охорони здоров’я пана Середи, у Кременчуці працює 4000 медичних працівників у міських лікувальних закладах. І ще 800 – у закладах обласного підпорядкування. Суму доплати одному медику мер теж не назвав, тому ми призначили умовну – 300 грн. 100 гривень доплати не призначали, бо з такої суми доплати вже навіть пенсіонери обурюються, адже з сотнею наразі й до магазину не варто заходити. Ось що у нас вийшло:

 

Для 4000 медиків (кожному по 300 грн. доплати на місяць):

 

1 752 000 грн. – на місяць;

 

21 024 000 грн. – на рік (12 місяців)

 

(сума визначена з урахуванням податків (46%), адже, щоб сплатити «чистими» 300 гривень працівнику, треба буде спершу заплатити державі 34-46% податку на цю доплату).

 

Для 4800 медиків (кожному по 300 грн. доплати на місяць):

 

2 102 400 грн. – на місяць;

 

25 228 800 грн. – на рік (12 місяців).

 

Про те, наскільки реальний план Малецького, читайте у №48 "Кременчуцького Телеграфу" від 26 листопада.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх