Пішов воювати – залишився без роботи

11.10.2014, 08:30 Переглядів: 10 051

Дружина бійця АТО заявляє, що її чоловіка «заочно» звільнили з роботи. Вона подала скаргу до прокуратури.

Сергій Кривченко нині воює на Сході України, дружина навідувала його коли він був у навчальній частині

 

Кременчужанин Сергій Кривченко захищає Україну і зараз перебуває на Cході. Воює на БТР у складі 92-ї бригади. Та несподівано виявилося, що і боєць, і його родина самі потребують захисту. Альона, дружина Сергія, стверджує, що у той час, як її чоловік знаходиться у зоні АТО, його незаконно звільнили з підприємства. Про це вона довідалася тоді, коли на банківську картку перестала надходити зарплата.


– Мого чоловіка Сергія мобілізували 4 серпня, – розповідає Альона. – Зараз він у Луганській області, у місті Щастя. Сергій працював водієм у ТОВ «Світ Олія» у Світловодську, і за ним, як за учасником АТО, мало зберігатися робоче місце і заробітна плата. Але нарахувань по зарплаті немає. Якісь 600 гривень були у серпні, потім 200 – у вересні. Я зателефонувала на підприємство – до механіка, якому підпорядковуються водії. Він сказав, що нічого не знає, і дав телефон бухгалтерії. Там на моє запитання відповіли «зараз дізнаємось» і, врешті, знову дали телефон цього механіка, Віктора. Коли я подзвонила йому вдруге, він розповів, що мій чоловік був звільнений, що так йому сказав директор. Мовляв, звільнений не за статтею, це точно, а за згодою сторін.


Альона каже, що така звістка була повною несподіванкою як для неї, так і для її чоловіка, адже той ніякої заяви на звільнення не писав! І, навпаки, планував стати до роботи, щойно повернеться з АТО.


– Мені ще й запропонували забрати його трудову книжку. Як це так? Я не маю права її забирати, а вони не мають права мені її видавати – тільки на руки працівнику! – обурюється Альона.


Вона написала скаргу до прокуратури на незаконні дії адміністрації ТОВ «Світ Олія» – «заочне» звільнення її чоловіка. Наразі цією справою займається прокуратура Світловодська – за місцем розташування підприємства.


«ТелеграфЪ» спробував отримати коментарі від керівництва підприємства. Єдиний телефон світловодського підприємства, який ми знайшли у довідниках, не відповідав.


Ми теж зателефонували Віктору, який відповідає за водіїв, та попросили в нього контакти керівництва ТОВ «Світ Олія». Той повідомив, що фірма переїхала, тому офісний телефон і не відповідає. Натомість, дізнавшись про суть питання, він запевнив: дружина Кривченка все неправильно зрозуміла. Її чоловіка не звільнили, а переводять на інше підприємство у зв’язку з реорганізацією. Телефони керівництва, яке могло б підтвердити чи спростувати цю інформацію, він пообіцяв надіслати СМС-повідомленням. Та наразі з нами на контакт так ніхто й не вийшов.


Альона каже, що теж залишала свої контакти для керівництва підприємства, але їй так ніхто й не зателефонував, аби дати розумне пояснення тому, що відбувається.


P.S. 10 жовтня, через тиждень після того, як цей матеріал був опублікуваний у паперовій версії "Телеграфа", ми знов зателефонували Альоні. Вона розповіла, що зарплата чоловіка знову почала надходити на картку. Прокуратура, за її словами, ще не дала офіційної відповіді. Зокрема, дружина Сергія Кривченка прагне дізнатися, які записи робили на підприємстві у трудовій книжці її чоловіка. 

 

Закон


«За громадянами України, які проходять підготовку з військово-технічних спеціальностей з відривом від виробництва, на весь час підготовки, включаючи час проїзду до місця підготовки та у зворотному напрямку, зберігаються місце роботи, а також займана посада та середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування і форм власності»


Закон України «Про військовий обов’язок та військову службу», ст. 13 – саме ця норма закону закріплює право на збереження роботи за бійцями АТО.


Корисний сайт
voin.org.ua - юридична консультація для учасників Антитерористичної операції та членів їх сімей. Юристи-волонтери знайшли інформацію, що може стати в нагоді воїнам та їх родинам.

Автор: editor
Теги: война
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх