Петр Порошенко в Кременчуге

8.05.2014, 12:44 Переглядів: 18 638

Петр Порошенко в Кременчуге

Кандидат в президенты Украины посетил Крюковский вагоностроительный завод, провел пресс-конференцию с журналистами, встретился с кременчужанами на площади Победы

Встреча с кременчужанами на площади Победы 


Video streaming by Ustream

Пресс-конференция с журналистами

 

 

В Кременчуг 8 мая прилетал кандидат в президенты Петр Порошенко. У него было много охраны и мало времени. Его самолет приземлился в Кохновке, на аэродроме Кременчугского летного колледжа. Первый визит кандидата был на Крюковский вагоностроительный завод.

 

Напомним, глава Наблюдательного совета ПАО «Крюковский вагоностроительный завод» г-н Приходько стал доверенным лицом Петра Порошенко, таким образом визит на завод вполне логичен. Гость прилетел почти с часовым опозданием. Поэтому визит был коротким.

Кандидат Порошенко рассказал работникам завода, что значит «жити по-новому». Кроме того, сообщил об ужасающем уровне коррупции прежней власти и объяснил, как поступят с сепаратистами и террористами, захватывающими административные здания на востоке Украины. Для тех, кто не совершил криминальных преступлений, предусмотрена амнистия, тем, кто «вляпался» в криминал – суд-трибунал-колония.

Немалую часть времени кандидат уделил разъяснению насколько важно, чтобы украинцы выбрали президента уже в первом туре. Это сэкономит время и деньги для страны. Второй же тур значительно затянет процесс – так как второй тур выборов состоится только через три недели после первого. Кроме того, четыре недели предусмотрены законом на обжалование решений, еще несколько недель заберет подготовка к инаугурации.

Один из работников завода спросил кандидата:


– Сможете ли вы, став президентом, гарантировать поддержку отечественного машиностроения?


Кандидат Порошенко ответил:


– У світі поважають сильні держави. Ми станемо сильними. Через рік двері Росії для українського виробника будуть відчинені!

Напомним, на протяжении многих лет вагонный завод был ориентирован на российский рынок. Отказ российской стороны в 2013 году вести нормированные торговые отношения больно ударил по вагоностроителям. Несмотря на это, на тот момент руководство завода хотело сотрудничества с Таможенным союзом и Россией.

После встречи с рабочими вагонного завода кандидат Порошенко провел короткую пресс-конференцию. Он ещё раз объяснил свое видение дальнейшего пути развития страны и ответил на три вопроса журналистов.

«ТелеграфЪ» успел задать вопрос о перспективах Крюковского вагонного завода в случае победы на выборах евроинтегратора Порошенко:


– Пане Порошенко, ви – послідовний євроінтегратор, ваша довірена особа в Кременчуці пан Приходько – скоріше, противник євроінтеграції. Він – один із промисловців, які 12 листопада 2013 року просили Януковича відкласти підписання євроінтеграційних угод хоча би на рік. Що ви, євроінтегратор, можете запропонувати на перспективу Крюківському вагонобудівному заводу, орієнтованому на торгові стосунки з Росією?


– Хто вам сказав, що у нас євроінтеграція передбачає розрив стосунків з Росією?!

Щодо Росії – так на сьогоднішній день це військова операція. Нагадаю, раніше Росією абсолютно брутально були закриті ринки для українських товарів, потім вони не брали на себе клопоту навіть пояснити, чому вони їх закрили. Не надали жодних пояснень, жодних норм ВТО, які б дозволяли таку поведінку, немає! Українська влада просто була нездатна захистити українського виробника.

Український євроінтеграційний вибір – це вибір політичний, це вибір стратегічний, вибір цінностей. Це – не вибір, куди постачати вагони! Ми будемо поставляти українські вагони по всьому світові, коли держава навчиться захищати свого виробника і економічно, і політично. Економічно – це страхування ризиків, політично – це система просування українського виробника на світових ринках. Я вас запевняю, що Володимир Іванович Приходько – це достойний керівник достойного колективу. Скажіть мені, чому продукція кременчуцького вагонзаводу роками не закуповувалась «Укрзалізницею»? Навіщо і чому ми платили гроші в інші країни?

Я пишаюся тим, що моїми довіреними особами є керівники формату Володимира Івановича Приходька! У нас була зустріч, він повністю поділяє євроінтеграційні напрямки розвитку держави! Ніякого компромісу щодо євроінтеграційних процесів на сьогодні немає! Разом з тим, це означає, що ми маємо повернутися – і повернемося – на ринки Росії. З цією владою чи з іншою. Якщо ні – Росія платитиме штрафи ВТО, отримуватиме судові позови!


– Чи фінансуватиме держава ту багатомільйонну модернізацію підприємств, про яку просили українські промисловці?


– Багатомільйонну модернізацію роблять таким чином: сьогодні у нас відкрита 11-мільярдна доларова кредитна лінія Світового банку. Кошти мають бути спрямовані і на інфраструктуру, у тому числі, на залізницю, у тому числі на закупівлю продукції вашого вагонобудівного заводу. Модернізація – це означає кредитування і лізинг, у тому числі, за кошти Євросоюзу, коли без мита ввозитимуть в Україну нові технології, і, нарешті, коли власники заводів замість того, щоб купувати собі літаки та яхти, почнуть купувати обладнання.


– Ви говорили про це з паном Приходько?


– (відповідь відсутня - ред.).

Автор: Лариса Артеменко Фото: Александр Гринченко Відео: Стас Константинов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх