Кандидати у президенти розповідають, що робитимуть з терористами на сході України

30.04.2014, 16:42 Переглядів: 4 591

Російська Федерація докладає зусиль для знищення України. Російські диверсанти очолюють рух сепаратистів на сході України та фізично знищують українських громадян. Водночас значна кількість українських політиків та навіть кандидатів у президенти продовжують називати російську інтервенцію на сході «повстанням українського народу на сході».

Захопивши український Крим, Росія продовжила військову інтервенцію на території нашої країни. Наразі вона триває у східних та південно-східних регіонах України. Найбільшої сили та небезпечності іноземна інтервенція набула у Донецькій та Луганській областях.

Українська влада проводить там дивну довготривалу антитерористичну операцію з перервою на пасхальні канікули. Так би мовити, «война-войной, а обед – по расписанию».

 

Між тим ситуація на Луганщині та Донеччині сягнула небезпечної межі, за якою, власне, починається «точка неповернення» для України – тобто момент, з якого вона перестане існувати як незалежна суверенна держава.

 

Як ще можна розуміти відеоінтерв’ю, яке надав газеті «Комсомольская правда в Украине» російський диверсант – підполковник ГРУ Генштабу РФ Ігор Стрєлков (справжнє його прізвище – Гіркін, в Україні він поміняв його на симпатичніше – Стрєлков)? Російський підполковник визнає, що саме він та його група узяли під контроль сепаратистський рух у Слов’янську. І саме вони захопили вогнепальну зброю та військову техніку 25-ї аеромобільної Дніпропетровської бригади – у тому числі гранатомети, автомати, БМД (бойова машина десанту), БМП (бойові машини піхоти), а також БТРи.

 

Кандидати у президенти розповідають, що робитимуть з терористами на сході України

Никто не будет развязывать 3-ю мировую войну из-за Славянска. Никто не будет развязывать 3-ю мировую войну за Украину – это несостоявшееся государство, которое занимается тем, что промывает мозги своим гражданам, – заявив російський диверсант у відеоінтерв’ю.

 

Незважаючи на те, що «рука Москви» не просто стирчить на сході України, а ще й розмахує гранатометами, українські політики воліють закривати перелякані очі і уникати словосполучення «війна з Росією». Натомість вони називають події на сході України «протестами мирних мешканців південного сходу, яких не чує влада».

 

Нагадаємо перелік подій, які накоїли «непочуті мешканці південного сходу»:

 

Кандидати у президенти розповідають, що робитимуть з терористами на сході України

17 квітня викрали депутата Горлівської міськради Рибака. Він намагався підняти над Горлівською міськрадою український прапор. 22 квітня його труп з розпоротим животом знайшли у річці Торець.

 

Кандидати у президенти розповідають, що робитимуть з терористами на сході України

У Слов’янську захоплена група міжнародних спостерігачів ОБСЄ (7 осіб). Їх утримує в полоні група того ж підполковника Стрєлкова, який очолив «народний рух» у Слов’янську.

 

Кандидати у президенти розповідають, що робитимуть з терористами на сході України
У Краматорську сепаратисти збили пострілом з гранатомета гелікоптер Мі-8.

 

Кандидати у президенти розповідають, що робитимуть з терористами на сході України
У Краматорську сепаратисти обстріляли аеродром.

 

Кандидати у президенти розповідають, що робитимуть з терористами на сході України
У Луганську озброєні сепаратисти захопили і утримують приміщення СБУ.

 

Кандидати у президенти розповідають, що робитимуть з терористами на сході України

У Донецьку озброєні сепаратисти захопили приміщення ОДА.

 

Це – неповний перелік «мирних акцій» протесту на сході. Давайте подивимось, як реагують на сепаратистів та терористів кандидати у президенти. Адже одного з них (кандидатів) ми оберемо президентом України.

 

Михайло Добкін:


«Если на юго-востоке Украины нынешняя временная власть применит силу армии и откроет огонь по мирным жителям, я выйду из этой президентской кампании и никогда не признаю выборы президента состоявшимися. И никогда не признаю того, кого они назначат на эту должность», – заявив Михайло Добкін. Він і надалі називає озброєних терористів, які діють на сході України, «народом юго-востока», який не чує чинна українська влада, і який намагається до неї достукатися.


Валерій Коновалюк:


 «У меня вопрос к Донецкому облсовету и горсовету. Они сейчас абстрагировались, как-будто их это не касается. Мне больно видеть, что там происходит! Это искусственно привнесенная в регион агрессия. И я не думаю, что Ахметов имеет в Донецке меньшее влияние, чем Коломойский в Днепропетровске!» – зазначив кандидат у програмі «Шустер Live». Він підкреслив, що впливові бізнесмени (мова йшла про Ріната Ахметова) та політики, які мають вагу в регіонах, мали би сприяти стабілізації ситуації там, як це робить Ігор Коломойський на Дніпропетровщині.


Наталія Королевська:


 «Я проехала Луганскую и Донецкую область, люди там хотят мира, 90% хотят мира, там нет никакой войны! Я хочу, чтобы мы услышали друг друга, начали слышать друг друга! Людей можно защитить, дав им гарантированную зарплату, рабочее место...» – заявила кандидат Королевська в ефірі програми «Свобода слова». Вона переконувала слухачів, що на Донеччині та Луганщині немає терористів та російських диверсантів, а є лише мирні люди, яких не чує центральна влада.


 Політтехнолог пан Гайдай запитав її, як оцінювати наявність на сході «мертвих депутатів з розпоротими животами, СБУшників з видавленими очима», якщо на Донеччині немає війни? Пані Королевська не відповіла на запитання.


 Політолог пан Гарань запитав кандидата Королевську, чому вона, працюючи міністром соціальної політики в уряді Азарова, «не почула Донбас та не вирішили його проблеми» (з роботою та легалізацією заробітної плати). Пані Королевська не відповіла на запитання.


 Ведучий програми пан Куликов запитав кандидата Королевську, хто наразі (станом на 28.04.2014) захопив телевежу та відімкнув у Донецьку українські телеканали? Чи не ті люди, які, за її словами, «хочуть миру»? Кандидат не відповіла на поставлене запитання.

Сергій Тігіпко:


«Переговори (з сепаратистами, ред.) повинна вести влада, це мають бути переговори на вищому рівні.  Їх має вести пан Турчинов. Був один візит прем’єр-міністра, були дві заяви, поки це все» – зазначив кандидат Тігіпко.


 Крім того, він неодноразово заявляв, що заради стабілізації ситуації у східних регіонах українська влада має надати російській мові статус державної та провести референдум.


28 квітня кандидат оголосив, що луганські терористи, які захопили міську будівлю СБУ, готові залишити приміщення та скласти зброю в обмін на призначення свого губернатора на Луганщині:


 – Я б у той же день і в ту ж годину здійснив це призначення. І якби приміщення не було звільнене, то вони (терористи, ред.) виявилися б у дуже незручному становищі! – заявив політик.


Водночас пан Тігіпко жодним чином не прокоментував, до чого може призвести така  поступка влади та виконання вимог терористів – адже у разі призначення «їхнього» губернатора терористи надалі знатимуть, яким чином шантажувати владу. І не факт, що вони цього не робитимуть. 


Крім того, кандидат не пояснив, наскільки справедливим та законним буде призначення губернатора на вимогу терористів. Адже це лише вимога окремої групи осіб, серед яких половина – диверсанти з сусідньої держави. Чи справедливо буде проігнорувати думку іншої частини населення Луганської області? Адже мешканці області жодним законним чином не заявили про свою підтримку кандидатури від терористів.

 

Юлія Тимошенко:

 

«Ми мусимо почути людей на сході! Я вірю, що можна не пролити кров! Тому я веду переговори!» – заявила пані Тимошенко в програмі «Шустер Live». Кандидат стверджує, що з сепаратистами, які захоплюють державні будівлі на сході країни, треба вести переговори.

 

24 квітня вона повідомила, що провела тригодинні переговори з терористами, які захопили будівлю СБУ в Луганську, і сподівається на досягнення порозуміння. Юлія Тимошенко вважає, що до сепаратистів на сході влада має застосувати амністію. Також вона стверджує, що необхідно «посилити статус російської мови» та надати можливість мешканцям сходу обирати губернаторів. І виконати усі ці вимоги має чинна українська влада.

 

«Юго-восток протестует, потому что центральная власть его не слышит!» – наголосила кандидат. Водночас маємо нагадати, що центральна влада наразі – це геть усі однопартійці пані Тимошенко. Вона – лідер партії «Батьківщина». В. о. Президента пан Турчинов – член «Батьківщини», «права рука» пані Тимошенко. Прем’єр-міністр пан Яценюк – член «Батьківщини». Пан Ярема – віце-прем’єр, відповідальний за силовий блок – член «Батьківщини». Міністр внутрішніх справ пан Аваков – член «Батьківщини». Виникає запитання: чому кандидат Тимошенко воліє вести переговори, які не мають офіційного статусу, з терористами замість того, щоб переконати своїх однопартійців у владі почати офіційний діалог? Адже у будь-якому випадку офіційні переговори влади з сепаратистами результативніші ніж розмови з ними чергового кандидата у президенти.

 

До речі, після заяви пані Тимошенко, що вона досягла успіху у переговорах з луганськими терористами, їхній представник Андрій Бузеватий 25 квітня заявив УНІАН, що: «Она врет. Я вчера пытался дозвониться к контактному лицу Тимошенко, чтобы согласовать вопросы... Но никто не взял трубку. Звонил до 17.00. Потому что в документе указаны такие пункты... Добкина и за меньшее били. Никому не интересен этот вопрос. Выступление Тимошенко было только «на камеру». Она только сделала вид, что договорилась».

 

Олег Тягнибок:


– Чи можна вести переговори з терористами, сепаратистами, диверсантами, які зі зброєю захоплюють приміщення?! Не можна!!! Чи можна вести переговори з олігархами?! Ні, не можна!!! Треба говорити з людьми! А чи вони потребують цих переговорів?! Ні! Навіть соціологічні дослідження показали, що 80% людей – за єдину неподільну Україну! Я – за те, щоб антитерористична операція проводилася якнайшвидше! З терористами – ніяких переговорів!!!» – заявив кандидат Тягнибок в ефірі «Шустер Live».


Присутній на тому ефірі український політолог Володимир Фесенко запропонував кандидату Тягнибоку все-таки з’їздити на Донеччину та Луганщину особисто, поспілкуватися з людьми. Пан Тягнибок пообіцяв поїхати. Відтоді минув майже тиждень, та він до Луганщини все ще не доїхав.

 

Петро Порошенко:


– Не збирати треба круглі столи з сепаратистами, вони не розуміють української мови, вони не розуміють російської мови, вони розуміють мову сили! – заявив кандидат 22 квітня у «Свободі слова».


– Не може купка людей у півтори тисячі осіб, де половина – громадяни іншої держави – вирішувати долю 8-мільйонного регіону Донбасу! Я радий, що до нас приєдналися афганці, вони виступлять на Донеччині гарантами того, що людям там нічого не загрожує, ми гарантуємо їм право спілкуватися тією мовою, якою потрібно, ми гарантуємо децентралізацію влади. Нас врятує єдність.  Ми перемогли на Майдані, бо були єдині, і зараз маємо бути єдині! – зазначив кандидат Порошенко, коментуючи події на «5-му каналі».


Олег Царьов:


– Меня сегодня на митинге (возле здания Донецкого облсовета, захваченного сепаратистами) попросили организовать юго-восточное движение и выступить лидером. Я сказал, что попробую. Нужно помочь людям! – відповів кандидат Царьов УНІАН, пояснюючи свою готовність очолити рух сепаратистів Донеччини.


– Сложно не признавать людей, которые вышли со своими требованиями. Их нужно поддерживать! – відповів кандидат Царьов на запитання журналістів, чи визнає він самопроголошену Донецьку республіку.


Крім того, пан Царьов пообіцяв своїм прихильникам-сепаратистам докласти зусиль, аби зірвати вибори президента, призначені на 25 травня.

 

При підготовці матеріалу використана інформація з відкритих джерел: публічні виступи кандидатів, інформація з їхніх офіційних сайтів, сайту ЦВК, сайтів інформагенцій УНІАН, «Українська правда», ЛІГА, «Сегодня», ТСН, LB. Заяв інших кандидатів по темі «ТелеграфЪ» не знайшов

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх