«Все треба ламати!» – сказав Тягнибок у Кременчуці (доповнено)

12.04.2014, 12:00 Переглядів: 6 155

«Все треба ламати!» – сказав Тягнибок у Кременчуці

Олег Тягнибок заявив, що шукатиме спосіб зняти кандидата Царьова з перегонів та позбавити мандату народного депутата України


Video streaming by Ustream

 

12 квітня з кременчужанами зустрівся кандидат у президенти, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок. Зустріч відбулася в університеті ім. Остроградського. Народу зібралося чимало. Послухати партійного фронтмена приїхав разом із сином губернатор Полтавщини пан Бугайчук – номенклатура ВО «Свобода». Прибула професор Капустян, яку губернатор пропонує призначити на керівну посаду у Кременчуцькому районі. Прийшло кілька десятків членів кременчуцького відділення ВО «Батьківщина» – серед них керівник міського виборчого штабу «Батьківщини» пан Кравченко, віце-мер пан Калашник та пан Головач.


Кандидат Тягнибок виклав народу основні тези своєї програми. Це:
– унітарна, неподільна Україна;
– посилена розбудова Збройних Сил (фінансування на рівні 5% ВВП);
– підписання економічної частини угоди про Асоціацію з ЄС;
– вступ до НАТО;
– Україна залишає за собою право відновити ядерний потенціал;
– вибори до парламенту – за відкритими партійними списками;
– державна мова – українська.

Особливу увагу кандидат приділив темі федералізації України. На його думку, федералізація – це пряма загроза державності і «міцний крок до розвалу України». Пан Тягнибок нагадав, як у давні часи українські землі вже розвалювалися на князівства, і це була «розшарпана Україна, тому не можна допустити, щоб кожен регіон встановлював свої правила». Водночас кандидат зазначив, що він прихильник вирішення місцевих регіональних питань на місцевих референдумах.

Водночас кандидат обминув питання про те, що він виступає прихильником України як президентської республіки. І пропонує винести на всенародне обговорення проект Конституції, згідно з яким Українська держава є президентською республікою (програма, розділ «Сила народу – сила громади»).

Кілька заяв кандидата Тягнибока викликали особливо бурхливі оплески публіки. Це слова про те, що за його правилами «неправильні» судді будуть з власної кишені, – а не з державної – компенсувати збитки, нанесені їхнім неправомірним рішенням громадянину. 

Друга заява, яка зірвала просто таки овації – це пропозиція декомунізації країни та заборони діяльності на території України комуністичної партії. Пан Тягнибок зазначив, що іноді, дивлячись на колег – нардепів регіоналів та комуністів, не розуміє, чиї вони: «Виходять на трибуну, і ти не розумієш: він депутат український чи кремлівський? Може, його обрали по Московському округу?». «Все треба ламати!» – сказав кандидат.

Наостанок лідер «Свободи» зазначив, що не вірить, що «цей парламент зробить люстрацію, хіба що наступний». Також він оголосив, що обурений поведінкою кандидата у президенти Олега Царьова, який виступаючи у Донецьку, пообіцяв докласти зусиль, аби зірвати вибори 25 травня. Тягнибок пообіцяв, що він та його юристи шукатимуть способи позбавити Царьова кандидатського імунітету (діє на час виборів, ред.), зняти з перегонів та, можливо, позбавити депутатства.

На запитання кременчужанки, яка поцікавилась, чому «нова влада досі не посадила жодного ката», що стріляли в людей під час подій на Майдані, кандидат відповів: «Робота ведеться, процес потихеньку йде».

Теги: выборы-2014
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх