Закордонний паспорт за 170 грн – це фантастика

16.01.2014, 15:18 Переглядів: 10 146

Закордонний паспорт за 170 грн – це фантастика

У кременчуцькому відділі міграційної служби запевняють, що вартість документа – 377 гривень, а все, що більше – справа добровільна

У грудні 2013 року в ЗМІ з’явилася інформація про те, що Верховний Суд України остаточно визначив вартість закордонного паспорта – 170 гривень. Таке рішення він прийняв за позовом активістів кампанії «Стоп свавіллю в паспортних столах!», запоріжців Ігора Блюменталя та Руслана Жирова.

 

Але кременчужани, які намагалися оформити закордонний паспорт в місцевому відділі міграційної служби, кажуть, що там вимагають не 170 грн, а 457 грн.

 

Чому так, ми поцікавилися в Автозаводському райвідділі державної міграційної служби. Ще не дійшовши до її керівника Тетяни Печериці, на дошці об’яв прочитали оголошення: грудневе рішення суду не змінює встановлений законодавством порядок оформлення та видачі закордонних паспортів.


«Вищий адміністративний суд України зобов’язав територіальний орган міграційної служби повторно розглянути заяву громадянина Б., а не оформлювали йому документ без сплати усіх передбачених законодавством платежів», – сказано в оголошенні.

 

Пані Печериця зазначила, що, крім держмита (170 грн), Постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1098 передбачена оплата громадянами при оформленні закордонного паспорта вартості послуги «Оформлення та видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон» (87,15 грн) і бланка (на сьогоднішній день це 120 грн). Маємо 377 грн 15 коп. Сюди не входять банківські послуги.


– Всі зазначені платежі, згідно з постановою, є обов’язковими при наданні відповідних послуг, – каже пані Печериця.


Що стосується 80 грн, які часто сплачують ті, хто прийшов зробити паспорт – це консультаційні послуги державного підприємства «Документ». Тут і виникає плутанина. Дане підприємство надає послуги з підготовки документів для виїзду за кордон або реєстрації: заповнення документів чи бланків, оформлення страховки і так далі є «альтернативою для громадян».

 

Які документи необхідні для оформлення закордонного паспорта

 

  • Заява-анкета встановленого зразка.
  • Паспорт громадянина України та ксерокопія 1 та 2 сторінки, сторінки із зазначенням місця реєстрації.
  • Копія ідентифікаційного коду.
  • Квитанції про сплату послуг.
  • Фотографії нести не потрібно. Їх зроблять в приміщенні міграційної служби, за адресою вул. Жовтнева, 31/16

 

 

Більш детально про "умовно-добровільні 80 гривень" при оформленні закордонного паспорту читайте в №3 "Кременчуцького Телеграфу" від 16 січня 2013 року.

Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх