Стартували ігри у Лізі Європи

4.07.2015, 20:25 Переглядів: 1 286

У першому кваліфікаційному раунді зіграли 104 команди

30 червня та 2 липня відбулися перші матчі в кваліфікаційному раунді Ліги Європи. Результати ігор можна подивитися за посиланням.

 

Історія чемпіонату

 

Чемпіонат Ліги Європи щорічний європейський футбольний кубковий турнір. Заснований у 1971 році, реорганізований в 2009 році.

 

З моменту першого розіграшу в сезоні 1971-1972 і по сезон 2008-2009 турнір називався Кубком УЄФА (англ. UEFA Cup).Попередником Кубка УЄФА вважається Кубок ярмарків, але УЄФА офіційно не визнає цей турнір, і, отже, перемоги в цьому турнірі не визнаються перемогами в Кубку УЄФА. Яскравим прикладом тому є «Лідс Юнайтед», який є двічі володарем Кубка ярмарків, але не признається УЄФА, як клуб, що виграв єврокубок.

 

Розподіл по раундам

 

У першому кваліфікаційному раунді беруть участь 104 команди, у другому — 66 команд, з яких 52 переможці першого кваліфікаційного раунду, у третьому - 58 команд, з них 33 переможці другого раунду. У раунді плей-оф (44 команди) грають 29 переможців третього кваліфікаційного раунду та 15 клубів, які вибули після третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів УЄФА.

 

У розіграші 22 путівок кваліфікаційного турніру Україну представлять - Зоря та Ворскла (обидва клуби стартують з третього раунду).

 

Далі команд чекає груповий етап, який включає 48 команд (12 володарів кубків асоціацій, 4 клуби, що зайняли четверте та п'яте місце в асоціації, та 22 переможця раунду плей-оф та 10 клубів, які вибули після раунду плей-оф Ліги Чемпіонів УЄФА).

 

Згодом матчі плей-оф серед 32 команд (24 команди, що зайняли перші два місця в груповому етапі та 8 команд, що зайняли треті місця в груповому етапі Ліги чемпіонів УЄФА).

 

У кваліфікаційних раундах і плей-оф команди розподіляються на сіяні та несіяні відповідно до їхнього рейтингу у таблиці коефіцієнтів УЄФА-2015, за якими проводиться жеребкування, що розподіляє пари у двоматчевому протистоянні. Команди з однієї країни не грають одна з одною.

 

Перші матчі відбулися 30 червня та 2 липня, матчі-відповіді - 7 та 9 липня 2015 року.

 

Груповий етап Ліги Європи сезону 2015-2016 стартує 16 вересня, жеребкування відбудеться 27 серпня.

 

На сьогоднішній день діючим переможцем турніру є іспанський клуб «Севілья». Він обіграв у фіналі 2015 року український клуб «Дніпро» з рахунком 3:2 на стадіоні «Національний» у Варшаві.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх