Збірна України на останніх секундах втратила перемогу над командою Латвії

1.04.2015, 02:12 Переглядів: 1 322

Збірна України на останніх секундах втратила перемогу над командою Латвії

Кременчужанин Роман Безус: «Якби вдалося забити другий м᾿яч, ми б перемогли»

31 березня, національна збірна команда України зіграла внічию із командою Латвії з рахунком 1:1 у товариському матчі на «Арені Львів» у Львові.

 

Перший небезпечний момент у зустрічі виник на 22-й хвилині, коли Ярмоленко, отримавши передачу з глибини, впав у штрафному у боротьбі із захисником, а м’яч після удару Тимощука з рикошетом від суперника просвистів біля «дев'ятки». На 34-й хвилині голкіпер збірної Латвії знову продемонстрував відмінну реакцію, зреагувавши на потужний удар Федецького з-за меж штрафного майданчику, повідомляє федерація футболу.

 

На 35-й хвилині Гусєв прорвася лівим флангом до штрафного гостей, виконав прострільну передачу, з якою Колінько впорався, але Ярмоленку нічого не залишалося, як добити м’яч у ворота. За дві хвилини Ракицький ледь не забив другий гол збірної України у цій грі, але м’яч після його удару зі штрафного пройшов у метрі від дальньої стійки.

 

У другому таймі збірна України продовжила шукати щастя біля воріт суперників. На полі з’явилися дебютанти збірної Рибалка та Малиновський, також Михайло Фоменко кинув у бій Коноплянку та Будківського.

 

На 69-й хвилині Безус мав замикати прострільну передачу Федецького з правого флангу, але удар у Романа не вийшов, і м’яч пролетів вище поперечини. Через п’ять хвилин міг відзначитися капітан та іменинник національної команди Тимощук, але Колінько у неймовірному стрибку витягнув м’яч з ближнього кута.

 

Латвійці активізувалися наприкінці матчу і все-таки зуміли досягти свого аж у компенсований арбітром час. Спочатку Вішняковс не зумів виграти дуель у Бойка, який вчасно залишив ворота та у стрибку відбив м’яч. Але навіть Бойко не зумів зарадити влучному удару Максименка головою на 91-й хвилині гри. У підсумку, нічия, яка мала б стати першою перемогою збірної України у 2015 році. На жаль, на більш приємний результат вболівальникам «синьо-жовтих» доведеться почекати як мінімум до червня.

 

 

 

Україна - Латвія - 1:1

 

Голи: Ярмоленко (35) – Максименко (90+1)

Попередження: Безус - Жигаєвс

 

Україна: Бойко - Федецький, Ракицький, Кучер, Шевчук, Тимощук, Гармаш (Рибалка, 46), Безус (Малиновський, 85), Гусєв (Коноплянка, 59), Ярмоленко, Кравець (Будківський, 75)

 

Латвія: Колінько - Габовс, Ягодінскіс, Горкшс, Куракінс (Максименко, 46), Тарасовс, Лайзанс, Фертовс (Зюзінс, 46), Жигаевс (Дубра, 46), Ракелс, Шабала (Е. Вішняковс, 68)

 

Збірна України на останніх секундах втратила перемогу над командою Латвії

 

Півзахисник збірної України Роман Безус розповів в ефірі каналу «Футбол2» про настрій у роздягальні «синьо-жовтих» після втраченої перемоги у товариському матчі з Латвією.

 

- У роздягальні був серйозний розбір польотів? Що сказав тренер після матчу?

 

- Ви помиляєтеся, поки що нічого не було. Коли я зайшов до роздягальні, тренер нічого не казав.

 

- Як ви оцінюєте нічию з Латвією? Чому так сталося, що пропустили гол наприкінці матчу?

 

- Якби ми забили другий м᾿яч, то, думаю, довели б гру до перемоги. Моменти для цього у нас були. Але не всі моменти вдалося реалізувати. А наприкінці матчу латвійцям, мабуть, пощастило. На останніх секундах нам, можливо, не вистачило концентрації. Я моменту з пропущеним голом не бачив, потрібно буде передивитися. Було прикро пропустити м᾿яч прямо перед фінальним свистком.

 

Можливо, потрібно було дві останні хвилині просто потримати м᾿яч, пограти в короткий пас, як це роблять, наприклад, іспанці, коли виграють, − і довести матч до перемоги.

 

- Чи можна сказати, що збірна України недооцінила латвійців?

 

- Не було ніякої недооцінки. У нас багато чого виходило, і якби нам вдалося забити другий м᾿яч, матч склався б набагато простіше. Впевнений, що ми б перемогли.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ФФУ
Теги: футбол
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх