Сергій Каплін презентував у Кременчуці Партію простих людей

25.06.2015, 12:20 Переглядів: 1 133

Сергій Каплін презентував у Кременчуці Партію простих людей

Серед запропонованих кроків з відродження України - смертна кара для корупціонерів, скасування посади прем'єр-міністра, довічне ув'язнення для суддів і лише 100 народних депутатів у Раді. 

У Кременчуці 24 червня відбулась презентація нової політичної сили - Партії простих людей. Очолив партію її ідейний лідер та засновник - народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Каплін. Своє рішення нардеп пояснив тим, що без радикальних змін Україна ніколи не почнеться як держава. І якщо люди хочуть відродити країну, треба брати відповідальність на себе. Треба формувати нові підходи, приводити до влади нових людей, яких поважає і яким довіряє суспільство. Людей, які здатні змінити країну.

 

Як пояснив депутат, уже з самого початку роботи у новому парламенті він вирішив — якщо Президент та коаліція через півроку не покажуть реальних результатів у виконанні зобов'язань, взятих перед Майданом, він звернеться до людей зі своїм політичним проектом. Тому минулого тижня до Мін'юсту були подані документи про реєстрацію Партії простих людей Сергія Капліна.

 

-- Моє рішення - створити політичну силу та очолити її - прийнято через усвідомлення того, що ніхто, по суті, і не збирається боротися за інтереси простих людей, - каже Сергій Каплін. -- У нашій Партії простих людей не буде великого бізнесу, не буде середнього бізнесу. Партійними функціонерами, лідерами на місцях будуть звичайні прості громадяни, які, можливо, не вміють говорити так, як ті, хто по 20 років у політиці. Але вони кожен на своєму місці довели, що можуть давати результати навіть в умовах, коли країна знаходиться у війні, революції, економічній кризі.

 

За словами нардепа, ніяких “місцевих динозаврів у партії не буде”. Наразі у Кременчуці місцевий осередок партії створено лише формально. Людей у команду підбиратимуть дуже ретельно — зустрічаючись з кременчужанами у дворах, на підприємствах. Таким чином буде проводитись пошук тих, хто справді достойний зайняти крісло депутата.

 

-- Ми розробили критерії, створили службу безпеки в партії, механізм моніторингу. Ми повинні розуміти, що ця людина гідна бути членом партії. Я хочу побудувати партію, де передусім ставка буде зроблена на якість. Це повинні бути ті, кого ви реально поважаєте, - пояснює Сергій Каплін принципи відбору у команду.

 

Нардеп не приховує, що програма мінімум — перемога на місцевих виборах. У перспективі — перемога на виборах до Верховної Ради України.

Сергій Каплін впевнений, що наступні парламентські вибори відбудуться достроково, бо нинішній парламент є безхарактерним і абсолютно не відображає те нове суспільство, яке народилося після Майдану. Критично відізвався нардеп і про свого колегу — депутата, якого привели в Раду кременчужани - Юрія Шаповалова.

 

-- Він як шльондра обслуговував Януковича. Сьогодні він так само не знаходиться у демократичному таборі. Він знову з тими політичними силами, які вчора грабували країну. Ось і ми маємо супер-мега патріотичне місто Кременчук і людину, яка вчора під ручку ходила з Януковичем на цій посаді. Це наша хвороба і наша біда, - сказав Каплін.

 

-- Наше завдання зараз - набрати таких обертів, такого потенціалу, такої сили і створити таку бездоганну команду, яка без зайвих розмов переможе тут на місцевих виборах. Щоб мати, нарешті, тут, у міській раді, патріотичну, демократичну, ефективну команду. Не забудовників і торговців нафтопродуктами, а нових людей, вчителів, лікарів, робітників, громадських діячів - повний зріз суспільства. Саме суспільства, а не тієї гідри, яка вхопилася за горло міста і тримає його вже кілька років.

 

 

10 речей, які потрібно зробити, щоб відродити Україну

 

В ході прес-конференції Сергій Каплін зробив кілька гучних та навіть шокуючих заяв щодо свого бачення радикальних змін у країні.

 

1. Знищення ракової пухлини у вигляді районних, обласних адміністрацій. “Сьогодні в країні це більше 50 тисяч співробітників, яких Україна годує і які абсолютно неефективні”.

 

2. В уряді повинно бути не більше семи міністрів, які повинні нести персональну відповідальність за кожну галузь і головою відповідати за те, як вони реалізували окремі напрями реформ.

 

3. Ухвалення закону про смертну кару за корупцію.

 

4. Ухвалення закону про відкликання депутатів місцевих рад. Нардеп повідомив, що цей і законопроект про смертну кару він уже зареєстрував у Верховній Раді. «Народ України через політичні партії, через збір підписів повинен мати механізм відкликання депутата, якого він обрав. Щоб депутати не думали, що вони потрапили в рай на 5 років”.

 

5. Посада прем'єр-міністра має бути ліквідована. Відповідальність має бути покладена на президента. «Президент повинен бути не послом України у світі, а потім кивати, що проблеми у нас черею Юлю, Вітю, чи ще якихось прем'єр-міністрів. Не треба нам помийне відро, яке президент виносить раз на півроку у вигляді прем'єр-міністра».

 

6. Суттєве спрощення порядку імпічменту президента. “Це має бути проста процедура”, - вважає нардеп.

 

7. Скорочення парламенту до 100 народних депутатів. “Це достатньо для того, аби парламент продуктивно функціонував. За цієї умови можна побудувати гарну роботу комітетів, добитися персонального голосування, високого рівня відвідування”.

 

8. Позбавляти мандату за 5 прогулів без поважних причин.

 

9. Генерального прокурора України повинен обирати український народ.

 

10. Серйозна судова реформа, коли суддя своєю головою відповідає за свої рішення. «Без запровадження довічного ув'язнення, спрощення процедури притягнення до відповідальності, зняття недоторканності і в окремих випадках відновлення інституту смертної кари ми не доб'ємось чистоти роботи суддів».

 

На думку Сергія Капліна, всі ці зміни можна зробити через прийняття нової конституції, яку нардеп пообіцяв презентувати уже за кілька тижнів. А необхідно усе це для того, щоб можна було сконцентрувати відповідальність в одних руках. Лише через такі рішення можна організувати якісний парламентський процес, добитися високої ефективності роботи уряду і досягти кардинальних змін у країні.

 

У Кременчуці працює приймальня народного депутата Сергія Капліна. 

Вона знаходиться за адресою: вул.Радянська, 24. Тел.: 79-33-83.

Автор: reklama
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх