Заворушення в регіонах

21.04.2014, 08:53 Переглядів: 12 167

Заворушення в регіонах

 

Громадське ТБ

21 квітня

 

Сепаратисти під захопленою СБУ оголосять "нову владу" і "Луганську народну республіку"

 

Російські журналісти опублікували ролик про стрілянину у Слов'янську ще до самих подій - ТСН

 

Заворушення в регіонах

 

Російський телеканал Lifenews, який висвітлює події на Сході України з позиції лояльності до сепаратистів, завантажив відеосюжет про стрілянину у Слов'янську, яка сталася у ніч проти 20 квітня, ще напередодні - 19 квітня. Про це свідчить час завантаження відео на блозі телеканалу у Youtube. У відеосюжеті кореспондент, з яким зі студії зв'язуються телефоном (тобто не видно, де він насправді перебуває), розповідає, що події у Слов'янську на блок-посту відбувалися "близько першої - пів на другу ночі". За даними українського МВС, стрілянина почалася о 02:20 вночі проти неділі, 20 квітня.

 

Таким чином, якщо канал мав відео з реального місця подій, то на ньому принаймні мала бути ніч, а не день, як видно на ролику. При цьому на сайті Lifenews новина із відповідним відеосюжетом була розміщена вже зранку 20 квітня о 8:53.

 

У Слов'янську сепаратисти викрали активістку "жіночої сотні Майдану" - УП

 

Самопроголошений мер Слов'янська ввів комендантську годину

 

20 квітня

 

Турчинов готовий призначити губернаторів, запропонованих мешканцями Донбасу

 

Місія ОБСЄ виявила ознаки роботи "закордонних консультантів" на Донеччині

 

У Донецькій області обстріляли блокпост українських десантників, загинув нападник

 

Близько 20.00 на блокпост військовослужбовців високомобільних десантних військ, який охороняв один з важливих об'єктів і ніс цілодобове чергування, було скоєно напад, повідомив начальник Регіонального медіа-центру Міноборони України (Харків), підполковник Дмитро Горбунов.

 

Нападники під'їхали «на кількох мотоциклах і відкрили вогонь». Він уточнив, що зброю була вогнепальною, і зараз фахівці з'ясовують, з якої саме зброї вівся вогонь.

 

«Під час перестрілки одного з нападників смертельно поранили і кількох затримали. Серед десантників втрат немає», - сказав підполковник.

 

 

Напад на блокпост у Слов'янську інсценували - СБУ

 

 

Працівниками СБУ встановлено, що в ніч з 19 на 20 квітня у Словянську не було жодної організації, окрім самих диверсантів та представників криміналітету, яких підтримують та озброюють офіцери ГРУ ЗС РФ. Це підтверджують оперативно-слідчі дії, які здійснювали на місці правоохоронні органи України, повідомляють у СБУ.

 

 

 

МЗС РФ: "Правий сектор" порушив пасхальне перемир'я

 

Москва обурена збройним інцидентом, який стався в ніч на 20 квітня в районі Слов'янська в Донецькій області.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ.

 

"Російська сторона обурена даною провокацією бойовиків, яка свідчить про небажання київської влади приборкати і роззброїти націоналістів і екстремістів", - йдеться в заяві щодо провокації в районі м.Слов'янськ .

 

"Викликає здивування, що ця трагедія сталася вже після підписання 17 квітня ц.р. в Женеві Заяви за підсумками чотиристоронньої зустрічі представників Росії, США, ЄС і України, в якій міститься заклик утриматися від будь-яких насильницьких дій, залякування і провокацій. Російська сторона наполягає на неухильному виконанні українською стороною взятих на себе зобов'язань по деескалації ситуації на Південному сході України", - заявляють у Москві.

 

У перестрілці у Слов'янську загинули троє - МВС

 

 

 

18 квітня

 

22:43 Сепаратисты в Славянске объявили "охоту" на украиноязычных - СМИ. Сепаратисты в Славянске объявили охоту на людей, которые говорят на украинском.

 

20:37 Сепаратисты Славянска: Штепа находится у нас, она подала в отставку - они заявили, что удерживают мэра города Штепу

 

19:21 На въездах в Николаев установили 6 блокпостов, и они продолжают укрепляться

 

18:23 Власти обещают изменения в Конституцию и децентрализацию. Руководители Украины призывают сограждан к единству и обещают внести изменения в Конституцию относительно децентрализации власти

 

16:51 В Северск приехали вооруженные сеапартисты на БМД, но город остался под контролем властей. В Северск на БМД приехали ополченцы так называемой "Донецкой народной республики"

 

16:06 На Черкасщине неизвестные пытались повесить флаг РФ возле райгосадминистрации. В городе Золотоноша Черкасской области неизвестные пытались повесить российский флаг возле райгосадминистрации.

 

15:32 Луганский облсовет призывает ВР срочно объявить референдум по децентрализации и статусе русского языка

 

15:02 На въездах в Харьков появились блокпосты, правоохранители работают в усиленном режиме. В СБУ отметили, что основными задачами правоохранителей на блокпостах является недопущение ввоза на территорию региона оружия

 

10.45 В Краматорске представители СБУ отключили российские каналы

 

10.33 Террористы на Донбассе удерживают в плену четырех заложников

 

Среди пропавших есть журналист, депутат горсовета и сотрудник центра радиочастот, также исчез сын местного общественного деятеля.

 

00:33 В Краматорске снова стреляют - слышны выстрелы из автоматического оружия (автоматов и пулеметов) и гранатометов 

 

17 квітня

 

23:28 В Сумской области на границе с РФ роют ров длиной более 500 км - председатель ОГА

 

20:24 "Женевская четверка" договорилась об освобождении захваченных зданий в Украине - по итогам встречи Украина-ЕС-США-Россия

 

19:50 В Краматорске на митинг за единство Украины напали сепаратисты. 1 тысяча человек митингует в поддержку единства Украины в Краматорске

 

17:01 Пророссийские митингующие вошли в международный аэропорт "Донецк"

 

16:48 Сепаратисты захватили телевышку в Славянске и отключили украинские каналы. Сепаратисты Славянска требуют начать трансляцию российского телевидения

 

16:40 Госпогранслужба Украины существенно ограничила въезд в страну взрослых мужчин – граждан РФ в связи с угрозой терроризма

 

16:28 Милиция отпустила 25 из 63 человек, задержанных в Мариуполе за штурм воинской части - СМИ

 

14:39 Европарламент поддержал действия Украины на востоке и подтвердил ее право на самооборону - резолюция

 

14:27 На Днепропетровщине рассказали, где можно получить $10 тысяч за пойманных диверсантов. Кроме того, вознаграждение можно будет получить за сданное оружие и освобождены админздания

 

12:48 СБУ задержала двух предателей Украины. В рамках антитеррористической операции сотрудники спецразведки СБУ задержали двух граждан Украины, которые в восточных регионах нашей страны осуществляли диверсионно-подрывную деятельность, выполняя задание российских спецслужб.

 

12:31 В Женеве началась четырехсторонняя встреча по Украине

 

08:09 Аваков: В Мариуполе убиты трое нападавших на воинскую часть, 13 ранены, 63 - задержаны В настоящий момент СБУ вместе с милицией документируют факты.

 

07:18 На шахтах Украины усилили охрану

 

02:46 СБУ пресекла штурм военной части в Мариуполе и задержала нескольких сепаратистов. Штурм военной части прекратился, спецназ СБУ «Альфа» задержал несколько участников нападения на воинскую часть МВД в Мариуполе 

 

16 квітня

 

23:56 В Краматорске украинские военные сдали сепаратистам оружие - СМИ. Шестнадцать единиц бронированной техники и более полусотни военных оставили населенный пункт Пчелкино, вблизи Краматорска.

 

23:53 Сепаратисты атаковали воинскую часть в Мариуполе. Все подробности. В Мариуполе совершено нападение на украинскую военную часть 3057 Внутренних войск. Неизвестные пытались выломать ворота и требовали от начальника части выйти на переговоры.

 

21:06 В Черкассах установили блокпосты на въездах в город. В Черкассах работники милиции и представители общественных организаций 15 апреля установили блокпосты на въездах в город.

 

17:32 В Краматорске три украинских БМП вырвались из окружения, их преследуют вооруженные боевики - СМИ

 

14:27 В Украине арестовано более 20 офицеров ГРУ РФ - Наливайченко. Глава Службы безопасности Украины Валентин Наливайченко сообщил об аресте более 20 офицеров ГРУ России

 

13:29 Министр обороны выехал в Краматорск, о введении ЧП речи нет - Ярема. Власть не намерена вводить чрезвычайное положение из-за событий на востоке Украины, заявил журналистам в Кабинете министров первый вице-премьер-министр Виталий Ярема.

 

11:52 Минобороны опровергает информацию о захвате бронетехники в Краматорске. В Министерстве обороны Украины опровергают информацию, что в Краматорске передвигается российская бронетехника, а украинские БТРы захвачены сепаратистами и российскими войсками.

 

11.00 У КРАМАТОРСЬКУ і СЛОВ'ЯНСЬКУ БМП З РОСІЙСЬКИМИ ПРАПОРАМИ.

 

 

Невідомі захопили шість машин БМП і поставили російський прапор.

 

Про це повідомляє сайт Новини Краматорська.

 

Ці БМП нібито увійшли в Краматорськ, для проведення антитерористичної операції.

 

До цього, озброєні люди у камуфляжі і в повному обмундіруванні заблокували рух шести БМП. Разом з ними зібралися в цивільні.

 

9.45 У Краматорськ ввели військову техніку, її блокують

 

Заворушення в регіонах

 

"Місцеві блокують військову техніку в Краматорська, спілкуються з солдатами. Поки все мирно виглядає, наскільки це можливо", - написав у соцмережі російський журналіст Ілля Азар, колишній кореспондент Lenta.ru.

 

За його словами, у Краматорську шість БМД стоять на вулиці Островського.

 

"Люди мирно спілкуються з військовими в Краматорську, заблокували їм рух. Це десантура з Дніпропетровська", - зазначає він.

 

9.30 СБУ затримала одного з організаторів заворушень у Луганську

 

"Зловмисник налагодив канал постачання зброї для учасників масових заворушень і надавав їм вказівки щодо продовження тероризування місцевих мешканців та способів протидії працівникам правоохоронних органів", - стверджують у СБУ.

 

7.00 ЗМІ: Український офіцер розвідки та солдат узяті в полон в районі Слов'янська

 

 

15 квітня

 

21:54 Украинские силовики взяли в плен сепаратистов в Краматорске

 

21:11 Мэр Славянска: никто из милиции города не перешел на сторону сепаратистов

 

18:51 Донецкие сепаратисты уничтожили сброшенный с ОГА герб Украины (фото). Сепаратисты разбили герб Украины, который сняли со здания Донецкой ОГА

 

18:12 Донецкую ОГА удерживают около полутысячи боевиков, среди них есть военные РФ - журналист. По информации «Информационного сопротивления», здание Донецкой ОГА удерживают около 500 боевиков, половина из которых вооружены

 

 

17:46 Аэродром Краматорска отбил атаку террористов, пострадавших со стороны военных нет. Неизвестные в военной экипировке и с автоматическим оружием пытались штурмовать аэродром в Краматорске.

 

17:42 Боевики в Славянске раздали автоматы и гранатометы, отобрали оружие у милиции - мэр. По словам мэра, приехавшие в Славянск боевики раздали населению около тысячи автоматов, сотни гранотометов.

 

17:25 В Славянск вводят войска, в Краматорске продолжается бой. Украинские силовики во вторник начали операцию против сепаратистов на востоке страны.

 

16:25 Росія відмовилася віддавати зброю з Криму, поки в Україні "гаряче"

 

14 квітня

 

18:20 После нападения антимайдановцев на митинг Евромайдана в Харькове пострадало 14 человек. Среди людей, которые вчера, 13 апреля, обратились в больницу после нападения антимайдановцев на участников митинга Евромайдана, - три милиционера

 

16:59 Сепаратисти в масках викрали головного редактора сайту в Горловці

 

16:31 СБУ перехопила розмову сепаратистів із їхнім російським керівництвом

 

16:16 Сепаратисти в Горлівці взяли мерію 

 

16:04 СЕПАРАТИСТИ В СЛОВ'ЯНСЬКУ ЗВЕРНУЛИСЯ ДО ПУТІНА

 

15:57 В Славянске сепаратисты захватили аэродром. В сети Интернет появилось видео, на котором сепаратисты заявляют, что захватили местный аэродром в Славянске

 

15:49 Украина инициирует совместную с ООН антитеррористическую операцию - Турчинов 

 

15:32 У сепаратистов в Славянске появились пулеметы, гранатометы и снайперские винтовки. К сепаратистам Славянска прибыло подкрепление в виде военных грузовиков.

 

 14:48 В Ждановке сепаратисты захватили горсовет. 20 сепаратистов захватили здание Ждановского городского совета и установили флаг "Донецкой республики".

 

13:58 Часть милиции в Горловке перешла под командование подполковника армии РФ. Сегодня в Горловке сепаратисты захватили здание Горловского горуправления милиции в Донецкой области.

 

11.35 В Горлівці штурмують райвідділ міліції

 

11.30 Турчинов не виключає проведення референдуму щодо держустрою України 

 

09.00 У Слов'янську на Донеччині від рук бойовиків загинули четверо людей. Двох офіцерів СБУ застрелили на блок-посту на під'їзді до міста і автівку з цивільними розстріляли просто посеред вулиці. У Слов"янську на сьогодні закрили школи та дитсадки, повідомляється у сюжеті ТСН.Ранок. Ситуація в місті напружена. Мешканці міста зайвий раз не виходять на вулиці.

 

13 квітня

 

23.40 Екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, який ховається від правосуддя у Росії, заявляє, що в східних областях Украйни плануються провокації проти російських військових.

 

22.50 Карта буремного Сходу України: сепаратисти захопили адмінбудівлі від Харкова до Маріуполя


Заворушення в регіонах

 

21.55 У Харкові міліція звільнила внутрішній двір міськради від загарбників – МВС

 

21.45 У Маріуполі під час зіткнень травмовано понад 20 людей

 

21.25 У Харцизьку "зелені чоловічки" штурмують міськраду. "Регіонал" з ними

 

21.30 На півдні та сході України в екстреному порядку будуть сформовані спецпідрозділи МВС для боротьби із сепаратистами та "зеленими чоловічками". Про це на сторінці у Facebook повідомив очільник МВС Арсен Аваков. "В умовах інспірованих ззовні сепаратистських терористичних атак, створення бандитських формувань, які фінансуються із-за меж країни, загрози внутрішньому порядку та законності, мною прийнято рішення про створення корпусу спезпідрозділів МВС на основі громадянських формувань", - написав Аваков.

 

20.45  Турчинов підписав указ для консолідації українців 

 

Кабінету міністрів доручено підготувати, внести та організувати супроводження у Верховній Раді законопроектів щодо проведення в Україні реформи місцевого самоврядування та організації влади в регіонах.

 

Ці закони мають передбачити "децентралізацію влади і суттєве розширення повноважень територіальних громад, формування виконавчих органів місцевими радами, розширення матеріальної і фінансової основи місцевого самоврядування, дієві механізми участі громадськості у прийнятті органами місцевого самоврядування рішень".

 

Такі законопроекти мають бути прийняті у тримісячний строк.

 

20.15 У Слов'янську розстріляли автомобіль з людьми

 

20.00 Турчинов гарантував сепаратистам свободу, якщо вони до ранку здадуть зброю

19.30 Україна готова дати відсіч Росії: до антитерористичної операції підключили військових

 

18.45 У Макіївці сепаратисти захопили міськраду та обрали собі "мера"

 

18.30 У Запоріжжі майданівці "атакували" сепаратистів яйцями, молоком та туалетним папером

 

16.15 У Харкові сепаратисти з битами захопили міськраду

 

15.45 У Харкові мітинги закінчились пострілами. Є поранені. Люди з бітами і георгіївськими стрічками напали на прихильників єдиної України біля пам'ятника Шевченку в Харкові.

 

14.00 Під час антитерористичної операції у Слов'янську постраждали 9 людей

 

12.00 Сепаратисти застрелили силовика під час антитерористичної операції у Слов'янську

 

 

11.30 У Єнакієвому сепаратисти захопили будівлі МВС, прокуратури та міськради - ЗМІ

Автор: editor Джерело фото: Украинская правда
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх