Кременчужани – за єдину країну, ЄС та Бабаєва

7.07.2014, 08:45 Переглядів: 7 561

Кременчужани – за єдину країну, ЄС та Бабаєва

Що показало опитування містян

29 червня у Кременчуці полтавський незалежний центр стратегічних досліджень вивчав думку населення міста щодо геополітичного вектора розвитку України, її державного устрою, повноважень місцевих органів влади, а також діяльності міського голови та його опонентів. «ТелеграфЪ» ознайомився з підсумками опитування.

 




 

Як Ви оцінюєте діяльність Олега Бабаєва на посаді міського голови?


Наступна група запитань, які були поставлені респондентам, стосувалася оцінки діяльності міського голови Кременчука Олега Бабаєва на посаді та визначення симпатій виборців серед ймовірних кандидатів на посаду міського голови, якби вибори міських голів відбулися сьогодні.

 

Кременчужани – за єдину країну, ЄС та Бабаєва

 

Якщо порівнювати з опитуванням від грудня 2013 року, то примітно, що майже удвічі зменшилася кількість тих, хто вкрай негативно оцінює діяльність міського голови (з 13,7% до 7,78 %), і більш ніж удвічі зросла кількість тих, хто вважає діяльність міського голови на посаді вартою найвищої оцінки (з 11,8% до 24,11%).


Загалом більше половини опитаних (56,33%) оцінюють діяльність Олега Бабаєва на «відмінно» та «добре» і ця кількість збільшилася на 3,72% у порівнянні з опитуванням, яке проводилося у березні цього року (52,61%) і на 12,33 % у порівнянні з опитуванням, яке проводилося у грудні минулого року.

 

Кременчужани – за єдину країну, ЄС та Бабаєва

 

За цей час в Україні відбулося багато суспільно-політичних подій, які відобразилися і на житті Кременчука, і на ставленні кременчужан до дій міської влади в цілому та міського голови Олега Бабаєва зокрема. Значний вплив на кількість позитивних оцінок, які респонденти виставляли міському голові, мало те, що він зміг утримати ситуацію в місті під час революційних подій, не допустив кровопролиття, проявив толерантність у ставленні до діяльності в місті різних політичних сил і відкрито висловив особисту позицію  щодо складної політичної ситуації в країні. Крім цього, кременчужани схвально ставляться до господарської діяльності міського голови.


Респонденти позитивно оцінюють той факт, що в місті зберігаються мир і спокій сьогодні, і пов`язують це з позицією міського голови Олега Бабаєва.
Тих кременчужан, які негативно оцінили діяльність міського голови Олега Бабаєва, хвилював стан доріг у місті, особливо внутрішньоквартальних, робота керуючих компаній, що обслуговують житловий фонд, а також те, що багато уваги приділяється благоустрою центральної частини міста, на відміну від околиць.


Варто зазначити, що, незважаючи на появу нових політиків, які можуть бути ймовірними кандидатами на посаду міського голови на наступних виборах, група лідерів електоральних симпатій кременчужан залишається сталою і включає в себе чинного міського голову Олега Бабаєва, колишніх міських голів Кременчука Миколу Глухова та Олега Надошу, а також почесного громадянина міста Володимира Матицина.
Це дає можливість припустити, що кременчужани будуть визначатися зі своїм вибором саме серед запропонованих ймовірних кандидатів. Але шанси останніх трьох кандидатів бути обраними на посаду міського голови є мінімальними, зважаючи на незначну кількість прихильників у порівнянні з показниками антирейтингу кожного з них.

 

Об’єм вибірки – 1800 осіб.  Враховувався і розподіл респондентів відповідно до віку та статі. Похибка статистичних даних дослідження не перевищує 2,6%. Опитування проводилося у неділю, 29 червня, з 09.00 до 18.00.

Автор: bulashev
Теги: опросы
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх