Мер і Калашник (ов)

27.10.2005, 17:10 Переглядів: 1 641
Під виглядом громадських слухань кременчужанам презентують чергового кандидата у мери.
...ці руки ніколи не крали
Фото: Дмитрий Бабец

20 жовтня у міському Палаці культури пройшли  громадські слухання. Ініціювали їх  кілька громадських організацій на чолі з ГО “Рідне місто”.  Більшість організацій-учасників  перебувають під патронатом відомого кременчуцького благочинника пана Матицина.
Організатори заходу винесли на слухання теми важливі для кожного кременчужанина. Найперше – це підвищення тарифів на комунальні послуги та недостатнє фінансування освітньої галузі в Автозаводському районі Кременчука. Розглядалось  також питання забудови району “Озерний” (територія  артскладів).
Громадські слухання досить популярні у Сполучених Штатах та деяких європейських країнах. До таких заходів вдаються, коли думка громади кардинально розходиться з позицією влади. Кореспонденту “Телеграфа” довелося  побувати на громадських слуханнях у містечку Ванкувер, штат Вашингтон. Місцеві “зелені” вимагали закриття целюлозної фабрики, стоки з якої потрапляли до річок, і від того гинув лосось. Фабрика мала солідне лобі на рівні президента країни і чхала на “зелених”.  Останні вдалися до громадських слухань. У залі засідань виступали іхтіологи, гідрологи, ботаніки, фахівці з питань землевідведення та ще безліч профільних експертів. На кошти “зелених” були проведені комплексні аналізи та експертизи. Слухання виглядали солідно. А головне, фахівці  запропонували кілька варіантів вирішення проблеми.
Хіба ж Кременчук дурніший від Ванкувера?  Тож, “ТелеграфЪ” сподівався, що  кременчуцькі громадські  слухання пройдуть на відповідному  рівні, і спеціалісти запропонують  реальне вирішення проблеми комунальних тарифів та освітянських негараздів. Марні сподівання. Розвело “Рідне місто” своє рідне місто – пообіцяло громадські слухання, а організувало передвиборчий бардак під гаслом “Зацькуй  мера!!!”
Замість неупереджених експертів  на сцені виступали ображені владою функціонери. Так, голова фонду “Християнський світ” пані Алещенко заявила, що мер відібрав у фонду Міський сад, “який вони хотіли відродити і реконструювати!” Нагадаємо, пані  Алещенко та її фонд “хотіли” відродити Міський сад (колишній парк залізничників) цілих сім років. За цей час парк прийшов у повний занепад. І взагалі, до чого парк, коли вирішується проблема комунальних тарифів?
Щоправда, з приводу тарифів спеціаліст все-таки виступив. Дуже ображений спеціаліст – пан Бондур, колишній директор комунального підприємства “Теплоенерго” (мешканці Раківки його чудово знають - натерпілися). За розпорядженням міськвиконкому, пана Бондура  звільнено з посади. І тепер він – експерт на тему “Скільки разів мер був неправий?!”  Пан Бондур так прямо і  заявив у своєму спічі: “Ви зрадили виборців...і відсторонили мене від роботи!”  Особисто нам не зрозуміло, чому, відсторонивши пана, мер зрадив виборців?  Хіба що пан Бондур базує свою тезу на гаслі Людовика-Сонця: “Держава – це я!”?
Взагалі, цього разу куадрілья пана Матицина втратила стриманість. Зазвичай, громадські організації, які перебувають під патронатом пана Матицина, проводили  публічні заходи з приємною  буржуазною стриманістю. Цього разу куди тільки поділася скромна чарівність буржуазії? Організатори слухань йшли до цілі надто прямолінійно і агресивно. П’ять годин поспіль нам вбивали у голову, що мер – нікчема. І паралельно презентували нову фігуру кременчуцького політичного театру – пана Калашника. Ну, добре. Нехай Калашник. Фотогенічний мужчина. І краватка у нього правильна – червона – навіть з останнього ряду добре  видно. Але ж нас запрошували не на пана Калашника дивитися? Нам обіцяли громадські слухання з приводу зниження комунальних тарифів. Виходить, обманули?



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх