Секретна “Батьківщина”

13.10.2005, 15:10 Переглядів: 1 552
Минулої суботи потай від ЗМІ відбувалася звітно-виборча конференція Кременчуцької міської організації партії “ВО “Батьківщина”. Партійці переобрали головою організації заступника голови райдержадміністрації Михайла Гуртового та вирішили декілька інших питань. А ось на питання журналістів партійці згодом відповідали так, що в лабіринтах їх відповідей можна лише загубитися..

Восьме жовтня. Субота. У партійному офісі міської організації на звітно-виборчу конференцію збираються члени партії “Батьківщина”. Завітали до партійців і журналісти. Однак голова організації Михайло Гуртовий, розпочавши збори, раптом просить пресу залишити зал засідань, мовляв, про все потім розповімо. Така поведінка, принаймні, дивує: чому партія, яка збирається йти у владу і збирається бути публічною проводить засідання у закритому режимі?
Крізь щільно причинені двері зали чути: збори проходять не спокійно. Не обходиться без критики Гуртового. Однак роботу його і партбюро визнають задовільною. Партійці розробляють перелік невідкладних завдань, серед яких пункт про покращення зв'язків із ЗМІ і... запрошують пресу на спілкування.
Перше запитання: “Чому все так таємно?”. Заступник голови облорганізації партії Олександр Залужний пояснює, що діяли згідно зі статутом – вирішили не виносити на публіку внутрішньопартійні дискусії. При цьому полтавський гість зізнався, що така поведінка представників “Батьківщини” щодо преси не є традиційною і пообіцяв більше так не робити. Пан Залужний повідомив, що Михайла Гуртового переобрано на посаді керівника організації. Сам керівник заявив, що у владу не збирається через передпенсійний вік і каже, що рекомендуватиме туди більш молодих партійців. Пан Гуртовий похвалився журналістам добрими партійними справами, зокрема, ремонтом Майбородівської школи, та поскаржився на обмежені можливості партії. Останні тут же підмітили 'гарне приміщення офісу партії'. “Якщо у вас мало грошей, то за які кошти ви його орендуєте?” (Додамо: офіс складається з шести доволі великих кімнат, конференц-зали, величезного холу, – прим. авт.). “Це приміщення знаходиться на балансі одного з кременчуцьких підприємств, яке дало нам його у тимчасове користування безкоштовно”, – пояснив Олександр Залужний. На запитання, що це за підприємство і на яких умовах воно здало приміщення, пан Залужний чітко не відповів, заявивши лише, що воно не пов'язане ні з ТД “Укртатнафта”, ні з лікеро-горілчаним заводом. Чому саме з ними? Тому, що до складу новообраного бюро організації увійшов Володимир Таловер, діяльність якого пов'язана з лікеро-горілчаним заводом. А депутат міськради Олександр Роженко є членом “Батьківщини” і керівником Торгового дому “Укртатнафта”.
До речі, про депутатів. За словами Михайла Гуртового, в міському депутатському корпусі немає гідних людей, які могли б представляти інтереси “Батьківщини”. Щоправда, журналісти підказали, що Олександр Роженко та Ігор Таловер є депутатами міськради.
Партійці ще раз вибачились за недопущення журналістів до участі у конференції і завершили зустріч. Однак вже на вулиці пресу чекав ще один сюрприз – автомобіль (номер 049-49 СН) Кременчуцької райдержадміністрації з водієм, на якому пан Гуртовий  частенько їздив містом. “Чому ви використовуєте службову машину в партійних справах?”, - тут же вчепилися журналісти. Запитання ледве не вивело Михайла Гуртового з себе. Він почав голосно репетувати і буром пішов на представників преси. До бійки справа не дійшла, але і відповіді преса так і не отримала. Згодом водій зайшов до приміщення офісу і через хвилину автомобіль поїхав… без пана Гуртового. А за якийсь час журналісти побачили цю автівку з водієм біля сусіднього будинку… Але з'ясовувати чи є в службовому використанні транспорту заступником голови райдержадміністрації та головою міської організації “Батьківщини” неправомірні діяння, це вже не справа журналістів, а правоохоронців.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх