Новий рік на Майдані: Смажена свиня і Янукович із золотим унітазом

13.01.2014, 14:55 Переглядів: 3 509

Новий рік на Майдані: Смажена свиня і Янукович із золотим унітазом

Кременчужанин Микола Герасимов зустрів Новий 2014-й рік на київському Майдані. «ТелеграфЪ» розпитав хлопця, що цікавого він там побачив.

На фото: Микола (зверху зліва) з товаришами на Майдані на Різдво

 

– Миколо, чому ти вирішив зустрічати Новий рік на Майдані?

 

– Інших варіантів взагалі не було. Майдан – унікальне явище. Можна, звісно, зустріти Новий рік у різних екзотичних місцях, та такого, як на Майдані, ніде не побачиш. Навряд чи такий Майдан ще будь-коли повториться, таке піднесення народного духу побачити навряд чи коли ще вдасться. Коли весь Майдан у новорічну ніч співає гімн, і ти співаєш разом з усіма, коли вся величезна площа мерехтить вогниками, які запалили люди – це незабутнє враження.

 

– З ким ти їхав на Майдан?

 

– Ми приїхали 31-го з Полюховичем (кременчуцький активіст Майдану, ред.), пішли гуляти Майданом, побачили намет Бугайчука (депутат Кременчуцької міськради, ВО «Свобода», ред.). Зайшли привітатися, там познайомилися з Ганною Тимофіївною Капустян (депутат Кременчуцької райради, ред.). Нам дуже сподобалося з нею спілкуватися, вона нами опікувалась, як своїми дітьми. А в нас до неї було чимало запитань – і про Біланівський ГЗК, і про кременчуцьку «Свободу». Вона нам багато розповідала, потім нас там пригостили чаєм.

 

– А що, у Бугайчука персональний намет на Майдані?

 

– Ну, сказали, що він поставив для людей намет там, сам приїхав з усією родиною – з дружиною, дітьми, братом та його сім’єю. Усі там зустрічали Новий рік. Нас теж запросили.

 

– Розкажи, як святкували? Кажуть, у вас була ціла смажена свиня?

 

– Справді, була. Свиню десь о другій ночі смажив Бугайчук, усі теж допомагали. Поки дрова розклали, поки вони прогоріли, потім на вугіллі смажили порося. Я теж трохи допомагав. Не стільки свинини хотілося, як цікаво було дивитися, як усе відбувається – такого ніде не побачиш.

 

– А пили що? Там, де є смажене революційне порося, має бути і пляшка віскі, наскільки я знаю смаки революціонерів.

 

– Знаєте, дуже мало там випили, пляшка, звісно, була, та там, на Майдані, таке піднесення відчуваєш, що алкоголь не потрібен.

 

– Крім смаженого поросяти, що ще запам’яталося у новорічну ніч?

 

– Дуже сподобався святковий вертеп, він був дотепний, веселий. Там Арьєв (журналіст, нардеп ВО «Батьківщина», ред.) грав Януковича, Богдан Бенюк

– Жида, Поярков – Чорта, а Подерев’янський – принца Данського.

 

– Хто з них виявився найліпшим актором?

 

– Ар’єв! Він був дуже переконливий із золотим унітазом в руках – коли грав Януковича.

 

– Крім Ар’єва з унітазом хто ще сподобався? Яке враження від опозиційних лідерів?

 

– Найменше враження справив Кличко. Вони всі там виступали на сцені. Кличко говорить одними гаслами, слоганами. А коли намагається вести звичайну розмову, йому це дуже важко дається. А для мене вміння розмовляти – одна з ознак розуму людини. Тому я від нього не у захваті...

 

– А від кого ти у захваті?

 

– Ви знаєте, мені сподобався Тягнибок. Я навіть змінив свою думку про нього. Він приходив до намету Бугайчука випити чаю, ми розмовляли, я слухав, як він спілкувався з Ганною Тимофіївною та з Бугайчуком, і мені сподобалось. Про Тягнибока кажуть, що він екстреміст, а він дуже прагматично мислить, має чітку картину того, що відбувається в Україні.

 

– Ти вважаєш, розмови про радикальність «Свободи» та Тягнибока перебільшені?

 

– Нічого радикального я від них не чув. Я ж не лише чай з ним пив, а й на факельну ходу пішов, і нічого такого поганого я там не побачив. Я вважаю, щодо «Свободи» треба визнати історичну правду. Для себе я зробив простий висновок – правий той, хто захищає власну землю. Для мене, наприклад, праві чеченці, бо вони захищали свою землю. І на Західній Україні Бандера, його вояки воювали за свою землю, вони не нападали на Радянський Союз, лише боролися за власну незалежність. І факельна хода – це вшанування пам’яті тих людей.

 

– Чому ти все-таки поїхав на Майдан?

 

– Я поїхав після того, як побачив, як «Беркут» б’є студентів. Знаєте, питання євроінтеграції непросте – хтось за, хтось проти. Я – за євроінтеграцію, та стояти за неї на Майдані навряд чи б пішов. А коли побачив, як принижують наших людей, як їх б’ють, поїхав, бо я – за людську гідність.

 

Новий рік на Майдані: Смажена свиня і Янукович із золотим унітазомДепутат Бугайчук смажить свиню на Майдані

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх