Шахрайки знов «полюють» на пенсіонерів

12.03.2009, 19:41 Переглядів: 1 913
Під виглядом «соцпрацівників» дві жінки виманили у 75-річного дідуся три тисячі гривень.
Міліція попереджає: будьте пильними до незнайомців, що завітали до вашої домівки

Міські правоохоронці шукають двох жінок, які минулої середи, вдень, під виглядом соціальних працівників, увійшли до квартири літнього чоловіка і викрали у нього три тисячі гривень. Шахрайки розповіли дідусеві, що протягом трьох днів йде обмін старих банкнот на нові. Поки старенький знаходився з однією із шахрайок на кухні, інша нишпорила в кімнаті, де і знайшла кошти.

Прес-офіцер міськуправління міліції Анна Волювач зазначає, що це вже не перший такий випадок, однак, не дивлячись ні на що, пенсіонери продовжують довіряти шахрайкам, які обіцяють допомогти із закупівлею продуктів до свята чи замінити старі гривні на нові.  
За даними правоохоронців, з початку року в місті вже зареєстровано п’ять подібних злочинів. Задурюючи голову людям похилого віку, аферисти викрадають гроші, ордени, ювелірні прикраси.

– Одній жінці шахрайки сказали, що міняють купюри 1992-1995 років випуску. Вона віддала гроші. А вони сказали, коли їй прийти за названою адресою, щоб забрати нові купюри. При цьому пенсіонери навіть не питали посвідчення соцпрацівників. В іншому випадку шахрайки показали якусь «корочку», однак люди не змогли прочитати, що там написано, бо жінки сховали її та перейшли до «роботи»,– каже прес-офіцер міліції.

Враховуючи збільшення подібних злочинів, керівництво міліції просить всіх кременчужан бути більш уважними до незнайомців.

– Ми просимо літніх людей не впускати до себе в будинок незнайомих і не вірити у всілякі «обміни» старих грошей на нові або гривні на долари за пільговими курсом, а також благодійні та передсвяткові розпродажі. І ще, нагадуємо родичам таких літніх кременчужан, що до них варто проявляти більше уваги і турботи, – зазначила представник міліції.

У разі виникненні підозри про те, що до вас у дім прийшли шахрайки, звертайтесь до міліції за тел. 77-34-02 (Автозаводський райвідділ міліції), 6-02-15 (Крюківський райвідділ міліції) або 102 (чергова частина).



 
Автор: bulashev
Теги: пенсіонер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх