Інвалідам – поїздка на авто, дітям – безкоштовне кіно

17.03.2008, 16:04 Переглядів: 1 658
У місті розробили програму «Турбота», у рамках якої буде здійснюватися соцзахист населення у Кременчуці..

Програма розроблена на 2008-2011 роки.  Для перевезення інвалідів на візках, влада планує придбати три автомобілі. «Скористатися ними можна буде, наприклад, поїхавши на медогляд, до територіального центру, або на прийом до міського голови. Цього року плануємо придбати одне авто, і щороку – ще по одному. Зараз у нас такого немає», – розповів віце-мер Костянтин Кулінічев. Згодом на вулицях міста мають з’явитися спеціальні доріжки, призначені для пересування інвалідних візків та велосипедів. Мешканці міста, яким виповнилося 100 і  більше років, отримуватимуть щомісячну стипендію міського голови у розмірі 200 гривень. «Зараз у нас вісім таких довгожителів», – зазначив пан Кулінічев. Але, коли саме почнуть виплачувати гроші, віце-мер не уточнює.

Щодо пандусів, поручнів та інших пристосувань, що допомагають інвалідам комфортно пересуватися містом – до їх встановлення ще далеко. Поки що фахівці обстежили міські споруди і визначили, що у Кременчуці пандусами потрібно обладнати  150 будівель.  

З машинами, які держава обіцяла видавати інвалідам – глухо. Автомобілі «Таврія», під які була розроблена ця програма, зараз не випускають, а люди стоять у черзі, зазначає віце-мер.
А ось діти-пільговики зможуть безкоштовно користуватись атракціонами та раз на тиждень ходити до Кінопалацу. Пан Кулінічев каже, що, можливо, це питання вирішать уже у квітні.

Саму програму «Турбота» мають затвердити депутати міськради на черговій сесії, 25 березня.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх