Капітан ХК «Кременчук» Севастян Карпенко зробив найшвидший хет-трик в історії Української хокейної ліги

3.11.2017, 07:34 Переглядів: 2 507

Капітан ХК «Кременчук» Севастян Карпенко зробив найшвидший хет-трик в історії Української хокейної ліги

Нападник реалізував три шайби за 1 хвилину 10 секунд

Нападник хокейного клубу «Кременчук» Севастян Карпенко забив найшвидший хет-трик в історії УХЛ. Капітан оформив його у матчі «Кременчук» - «Вовки», де кременчужани перемогли з рахунком - 7:6. Для цього йому знадобилося 1 хвилина і 10 секунд з 44:45 до 45:55 в третьому періоді.

 

 

За інформацією прес-служби клубу, капітан кременчужан повів за собою команду, яка до того моменту програвала 1:6. Рахунок став 4:6, а в підсумку підопічні Олександра Савицького зробили супервольовий камбек і виграли 7:6! Додамо, що в цьому поєдинку гравці зробили ще два хет-трики, автори яких - російський легіонер броварчан Михайло Шахов і кременчужанин Антон Бойков.

 

Цікаво, що Карпенко зробив «унікальний хет-трик», коли між його голами ніхто не закидав шайби.

 

Капітан ХК «Кременчук» Севастян Карпенко зробив найшвидший хет-трик в історії Української хокейної ліги

 

Севастян Карпенко після матчу поділився з Телеграфом, про що думав під час матчу та подякують вболівальникам за підтримку: 

 

- Без частки везіння, звичайно, не обійшлось. Хоч ми й програвали і все складалося не так як нам хотілося, але зміг знайти сил і забити ці дуже важливі три шайби. Вплинуло все – і слова тренера, і наше спілкування в перерві між періодами. Змогли один одного зрозуміти й підтримати прагнення один одного до перемоги.

 

- Про що думав в цей час?
- Думав багато про що насправді й не тільки про позитивне, але партнери, які горіли бажанням виграти не дали серйозно задуматися про поразку. На лавці була дуже надихаюча атмосфера.

 

- Севастяне, ви з командою якось особливо святкуєте перемоги?

- Святкуємо другий рік поспіль однаково. Дякуємо нашим вболівальникам в стилі хокейних 90-х. Підіймаючи ключки двома руками над головою.

 

 

Відзначимо, що рекорд чемпіонату України зі швидкострільності хет-трику належить також ХК «Кременчук» - 21 грудня 2015 року форвард Олексій Янішевський закинув у ворота київського «Рапіда» три шайби за 65 секунд! Всього в тому матчі нападник забив п'ять голів, матч завершився 9:0 на користь «Кременчука».

 

 

Нападник нижегородського «Торпедо» Войтек Вольські 6 жовтня 2014 року оформив найшвидший хет-трик в історії КХЛ в матчі регулярного чемпіонату проти «Сибіру». Для цього польському форварду знадобилася "аж" 106 секунд.

 

Найшвидший хет-трик в хокеї датується 1952 роком, коли в останній день регулярного сезону НХЛ канадський нападник українського походження «Чикаго Блекхоукс» Білл Мосієнко в 3-му періоді гри з «Нью-Йорк Рейнджерс» закинув три шайби за 21 секунду! У підсумку це допомогло виграти його команді як і «Кременчук» з рахунком 7:6, а самому Мосієнко досі залишатися автором найшвидшого хет-трику в історії хокею.

Автор: Альона Душенко Джерело відео: XSPORT.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх