А чи зараховують вам страховий стаж?

17.10.2017, 14:15 Переглядів: 8 237

А чи зараховують вам страховий стаж?

Як перевірити свого роботодавця

Навіть якщо ви – оформлений працівник, який отримує офіційну зарплату, працедавець може вас ошукати: не сплачувати ЄСВ або ж сплачувати відрахування не у повному обсязі. Тоді ваш страховий стаж, «не підкріплений» грошима, не зараховується у повному обсязі. Як перевірити, чи не виникне у вас проблем у майбутньому зі стажем? Чи не «кинули» вас колишні шефи і чи не ошукує роботодавець зараз?

 


Для цього необхідно прийти до Пенсійного фонду та написати відповідну заяву. Із собою візьміть паспорт та ідентифікаційний код. Як пояснили нам у Кременчуцькому об’єднаному управлінні Пенсійного фонду, довідку не надсилають поштою: забирати маєте особисто. Проте роблять швидко: нам пообіцяли видати вже наступного дня. Таким чином, можна отримати дані за кожен місяць, починаючи з 2000 року, адже саме тоді облік відомостей про застраховану особу запровадили у повному обсязі. У довідці є сума заробітку, з якої сплачені страхові внески, кількість днів стажу, позначки про сплату пенсійного /єдиного внеску, відомості про спеціальний (пільговий) стаж.


Куди звертатись: вул. Велика набережна, 9. Тел: 78–09–05 (приймальня).

 

Послуги онлайн
Теоретично, отримати таку довідку можливо онлайн на сайті portal.pfu.gov.ua. Для цього потрібно мати ЕЦП (електронно-цифровий підпис) або написати у Пенсійному фонді заяву для отримання реєстраційного коду, який потім ввести при реєстрації на сайті. Ми обрали перший варіант: за 5 хвилин через систему Приват 24 отримали електронно-цифровий підпис, із яким намагались потрапити до свого особистого кабінету на порталі Пенсійного фонду.

 

На жаль, нам не пощастило: онлайн сервіс не працював, просто не пропускаючи нас до системи – помилка авторизації. Сподіваємось – запрацює. Коли – невідомо. Кілька місяців тому нашим колегам вдалося зайти до електроного кабінету. Але зараз він «підвисає». На гарячій лінії не відповідають, на лист із запитанням щодо роботи електронного сервісу відповідь не надійшла.

Автор: mudraya
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх