Жорстоке небо, сирітський потяг і дивна куля: що новенького кременчужанам почитати на вихідних

30.09.2017, 10:33 Переглядів: 1 856

Жорстоке небо, сирітський потяг і дивна куля: що новенького кременчужанам почитати на вихідних

Для тих, хто цей холодний вікенд вирішив провести за чаєм та книгою, бібліотекар відділу абонемента ЦМБ ім. Горького Наталія Манжеліївська підготувала чергову добірку книжкових новинок

 

Макс Кідрук «Жорстоке небо».
В аеропорту Парижа сталася трагедія – зазнав катастрофи літак, зібраний на українському заводі «Аронов». Після зіткнення зі снігоочисником, який, здається, раптово опинився на посадковій смузі, вижило лише четверо людей. Для з’ясування причин катастрофи прибула донька його конструктора, Діана Столяр. Загибель літака поставила під сумнів саме існування компанії-виробника. Але хтось дуже не хоче, щоб вона дізналася правду. Життя Діани та її близьких у великій небезпеці.

 

Протягом року після публікації в 2013 році роман «Сирітський потяг» Крістіни Бейкер Клайн не полишав першої п’ятірки списку бестселерів The New York Times, був опублікований у 35 країнах накладом 2 мільйони примірників і став улюбленою книжкою читачів віком від 15 до 90.
Не одну прийомну родину змінила за свої сімнадцять років Моллі, але так і не змогла знайти по-справжньому рідних людей. Допоки, дивом уникнувши колонії для неповнолітніх, не опинилась на занедбаному горищі старої Вівіан. Розбираючи речі, дівчина почула приголомшливу історію про « сирітський потяг», на якому восьмирічною сиротою Вівіан вирушила разом з сотнями інших у нове життя з Нью-Йорка на Середній Захід. Поневіряння, зраджені мрії, тяжка праця, але і доброта, любов, відданість.
Усе це й повинна була дізнатися Моллі, щоб змінити своє та й не тільки своє життя.
Жорстоке небо, сирітський потяг і дивна куля: що новенького кременчужанам почитати на вихідних

 

Джайлс Блант много лет оттачивал свое мастерство в качестве сценариста телесериалов «Закон и порядок» и «Ночная жара». Однако настоящее признание ему принес первый полномасштабный детектив, открывший серию историй, в центре которых – сыщик Джон Кардинал. Его книга «Сезон мошкары» была признана лучшим детективом года.
В маленьком канадском городке нет спасения от весенней мошкары. В бар заходит сильно искусанная рыжая девушка. Ее странное поведение привлекает внимание, и ее отвозят в больницу. Там выясняется, что в девушку стреляли, и пуля застряла у нее в мозгу. Пулю удается извлечь, но память не вернулась. Эта пуля выводит детектива Джона Кардинала и его помощницу Лиз Делорм на след байкера-наркоторговца Вомбата Гатри. Однако след обрывается у водопада, возле того, что осталось от Гатри…
Жорстоке небо, сирітський потяг і дивна куля: що новенького кременчужанам почитати на вихідних

 

Ірині Ігнатенко «Етнологія для народу».
Тільки осмисливши минуле, пізнавши витоки своєї культури та історії, можна краще зрозуміти сьогодення й уявити майбутнє. Розгорнувши цю книжку, ви поринете в дивовижний світ української минувшини: звичаї й обряди, найшановніші свята та традиції, розповіді про сімейну й трудову обрядовість у різних куточках України. Деякі з цих традицій живуть лише на сторінках книжок, інші міцно ввійшли в наше життя, але всі вони відображають морально-етичні настанови наших предків, справжньою мудрістю, яка передається із покоління в покоління.

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх