Перший млинець на нівець: ХК «Кременчук» програв у стартовій грі УХЛ

9.09.2017, 08:01 Переглядів: 3 281

Перший млинець на нівець: ХК «Кременчук» програв у стартовій грі УХЛ

Кременчуцькі хокеїсти поступилися "Донбасу"

8 вересня в матчі відкриття чемпіонату УХЛ сезону-2017/18 ХК «Кременчук» зіграв в гостях проти чинного чемпіона - донецького «Донбасу». За інформацією прес-служби клубу, поєдинок у Дружківці пройшов у цікавій та запеклій боротьбі, де господарі були більш вдалими в завершальній стадії атак і виграли 5:2.

 

 

Кременчужани почали гру впевнено, створивши кілька непоганих моментів біля воріт суперника. Але на 9 хвилині матчу захисник донбасівців Юрій Шпак кинув від синьої лінії і закритий на п'ятачку воротар «Кременчука» Микита Петленко пропустив шайбу. Перед перервою Денис Мостовий подвоїв рахунок і команди так пішли в роздягальні з цифрами на табло 2:0.

 

Після перерви підопічні Олександра Савицького проявили характер і «повернулися» в гру - першу шайбу кременчужан в більшості закинув захисник Олександр Боєвих. Але Юрій Шпак через 24 секунди знову зробив різницю в дві шайби на користь господарів. У середині зустрічі гості вдруге в поєдинку реалізували чисельну перевагу - Богдан Наливайко в ближню дев'ятку скоротив відставання до мінімуму. Перерва перед останнім періодом пішла на користь господарям, які в заключній двадцятихвилинці ще двічі вразили ворота Микити Петленко ... Підсумкові цифри на табло горіли 5:2 на користь «Донбасу».

 

ХК «Кременчук» наступний матч проведе також в гостях - 13 вересня о 18:45 у Білій Церкві зіграє з «Білим Барсом».

 

 

"Донбас" - "Кременчук" - 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Шайби: 1:0 Шпак (Рубан, Матвієнко), 8:02. 2:0 Мостовий (Захаров, Шпак), 18:36. 2 1 Боєвих (Карпенко) - більш., 24:24. 3:1 Шпак (Коренчук), 24:48. 3:2 Наливайко (Грицьких) - більш., 29:46. 4:2 Свищев (Ворона), 51:50. 5:2 Григор'єв (Коренчук), 55:19.

«Донбас»: Дьяченко (Дуве); Савченко (А) - Захаров (К) - Мостовий, Ординський - Шпак; Луговий - Кузьмик - Коренчук (А), Жовнір - Александров; Ворона - Свищев - Коваленко, Григор'єв - Фірсов; Рубан, Матвієнко - Влад.

«Кременчук»: Петленко (Калашник); Бойков (А) - Карпенко (К) - Чернишенко (А), Боєвих - Роганов; Алексанян-Петрович - Кривошапкін - Поліщук, Наливайко - Грицьких; Чорний - Єфімочкін - Шиманський, Горлушко - Савицький; Крюченкін, Козачук.

 

Перший млинець на нівець: ХК «Кременчук» програв у стартовій грі УХЛ

Головний тренер ХК «Кременчук» Олександр Савицький:

- У хокеї помилятися можна, «не помиляється той, хто нічого не робить». А у нас сьогодні було дуже багато дурниць, які призвели до взяття наших воріт. Ми постійно говоримо, що помилятися можна, що всі помиляються, але не можна робити дурниці, які ми сьогодні наробили пропустивши голи. Хороша гра, мені сподобалася, де обидві команди боролися. Є над чим працювати і ми будемо це робити. Сподобався другий період, ми його виграли. Ми ніби робимо акцент на другий період, тому що, як на мене, він основний, але не дотерпіли в третьому, звідси і такий результат.

Перший млинець на нівець: ХК «Кременчук» програв у стартовій грі УХЛ

 

Капітан «Кременчука» Севастян Карпенко прокоментував після матчу прес-службі клубу: 

- На початку матчу обидві команди просто й акуратно грали, але після першої закинутої шайби пішов більш відкритий хокей. Пропускали голи через свої помилки. У другому періоді зіграли непогано, скоротили відставання до мінімуму, але в третьому не змогли зрівняти рахунок і програли.

 

- Ви віддали пас на Олександра Боєвого, коли він забив першу шайбу «Кременчука» в новому чемпіонаті. Давайте її згадаємо?

- Граючи в більшості зайшли в зону, втрьох вдало розіграли шайбу, закрили огляд воротареві і Саша від синьої лінії добре кинув.

- Перед новим сезоном ви стали капітаном кременчужан. Що змінилося у вашій грі?

- Намагаюся бути прикладом для партнерів, вести їх за собою, адже зараз в команді дуже багато молодих хлопців. Боротися і не здаватися, як би важко не було. А поза хокейним майданчиком підказую, як краще облаштувати свій побут, адже багато гравців прийшли з дитячо-юнацького хокею, де трохи все не так облаштовано. А так, в принципі, не сильно відрізняється від звичайного життя хокеїста.

- Наступний поєдинок «Кременчук» зіграє 13 вересня в Білій Церкві проти «Білого Барсу», якому кременчужани поступилися на Кубку Донбасу-2017 4:6?

- Передсезонний матч проти «барсів» був дуже цікавим, контрольним, де обидві команди часто помилялися і пропускали багато голів. Постараємося не робити помилок, будемо працювати над тим, щоб поєдинок закінчився в нашу користь. Упевнений, що на вболівальників чекає цікава гра.

 

Наставник "Донбасу" Сергій Вітер:

- Це була перша гра, відкриття чемпіонату. Потрібно було обов'язково вигравати в цій зустрічі, і ми це зробили. Продовжуємо працювати, тому я впевнений, що ми побачимо більш сильну команду. Багато хлопців зрозуміли, з деякими треба ще попрацювати - будемо далі рости. Перший і третій період ми провели сильно, але в другому ми теж грали непогано, просто були непотрібні видалення, кульгала дисципліна. Ну а так - все в порядку, взяли три очки і йдемо далі.

 

P.S. У конкурсі «Вгадай автора першої закинутої шайби ХК «Кременчук» в УХЛ-2017/18!» від клубу ХК "Кременчук" переможницями стали: Катерина Перестюк та Олена Орел. Вболівальниці отримають хокейну атрибутику ХК «Кременчук» з автографом автора першої закинутої шайби кременчужан в сезоні-2017/18 Олександра Боєвих.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ХК "Донбас" Джерело відео: XSPORT.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх