Полтавщина посідає 13 місце з надання «теплих кредитів»

5.09.2017, 10:51 Переглядів: 2 310

У Полтавській області управлінням житлово-комунального господарства ОДА розроблена Програма підтримки населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів для виконання заходів з енергозбереження на 2015-2020 роки, яка затверджена рішенням облради.

 

Полтавщина посідає 13 місце з надання «теплих кредитів»

Метою її є реалізація комплексу заходів із термомодернізації будівель та альтернативного енергозабезпечення, зменшення споживання паливно-енергетичних ресурсів населенням через впровадження енергозберігаючих заходів, сприяння розвитку галузі енергоефективного будівництва і реконструкції. Дана програма діє сумісно з місцевими програмами на умовах співфінансування обласного з місцевими бюджетами. Про це, під час апаратної наради у голови Полтавської ОДА, повідомив голова комісії з припинення діяльності управління Едуард Рева.

 

Програмою передбачено відшкодувати з обласного бюджету позичальникам 10 відсотків річних у національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження та на заходи, орієнтовані на використання альтернативних до газу джерел енергії.

 

— Програма розрахована на шість років і виконується у два етапи. Для її реалізації планували залучення кошти з обласного бюджету в 2015 році – 200 тисяч гривень, та на наступні роки – по 1000 тисяч на відшкодування частини відсоткової ставки за кредитами, залученими ОСББ та ЖБК на впровадження енергозберігаючих заходів, — говорить Едуард Рева.

 

Полтавщина посідає 13 місце з надання «теплих кредитів»

 

З початку дії Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010-2017 роки в області взяли 8450 кредитів на суму 134,07 млн грн. За результатами даних Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, до прийняття Програми Полтавська область посідала 18 місце щодо кількості наданих кредитів для ОСББ, ЖБК та фізичних осіб, у 2016 році – 14 місце, за результатами 7-ми місяців 2017 року – 15-те.

 

— Відповідно до програми, у 2016 році відшкодовано 797,34 тисяч гривень, у 2017 – 694,555 за кредитними договорами для ОСББ, ЖБК та фізичних осіб, — наголосив Едуард Рева.

 

Разом з тим, управління житлово-комунального господарства ОДА неодноразово зверталося до міськвиконкомів та РДА щодо затвердження Програм відшкодування відсоткових ставок за кредитами на впровадження енергозберігаючих заходів на місцевому рівні.

 

Так, відповідні Програми затверджені в Полтаві, Кременчуці, Горішніх Плавнях, Миргороді, Гадячі та 17 районах області. Планується винести на розгляд чергових засідань сесій районних рад проекти програми у п’яти районах — Кобеляцькому, Кременчуцькому, Решетилівському, Чорнухинському та Шишацькому. Також Зіньківською, Лубенською, Хорольською РДА рекомендовано органам місцевого самоврядування цих районів розробити відповідні місцеві програми.

 

— За даними банків-учасників Державної програми на 2010-2017 роки щодо надання «теплих» кредитів є потреба у додаткових коштах: АТ «Ощадбанк» – 500 тисяч гривень та АБ «Укргазбанк» – 200 тисяч гривень. Тому пропонуємо збільшити фінансування Програми підтримки населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Полтавської області для виконання заходів з енергозбереження на 2015-2020 роки в 2017 році на 700 тисяч гривень, — сказав Едуарад Рева.

 

У свою чергу, голова Полтавської ОДА Валерій Головко наголосив, що за рівнем охоплення таким кредитуванням Полтавщина посідає 13 місце в Україні. Тільки цього року сума кредитування склала майже 700 тисяч гривень. Проте, висловив переконання, що рівень інформування населення про вигоди від «теплих» кредитів наразі недостатній. Як не надто оптимальні й умови таких позик.

 

Тому дав доручення своєму заступнику Олегу Пруглу проводити в містах області круглі столи, аби доносити інформацію до членів ОСББ та ЖБК.

 

— Паралельно маємо працювати з банківськими установами, аби такі кредити дійсно були вигідними для тих, хто їх бере, — підсумував голова ОДА Валерій Головко.

 

 

 

Прес-служба Полтавської ОДА

Автор: прес-служба
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Твоя влада:

Проект «Твоя влада» - офіційна сторінка Полтавської обласної держадміністрації

«ТВОЯ ВЛАДА». ПРО ПРОЕКТ

Комунікаційні майданчики розвиваються з неймовірною швидкістю. Обласна влада повинна користуватися ними для ефективного зв’язку з мешканцями Полтавщини.

Відкритість — є одним із головних пріоритетів Полтавської ОДА. Наша структура працює над цим, щоб якомога ефективніша налаштовувати зв’язок з усіма жителями нашої області.

Прес-служба Полтавської ОДА намагається по максимуму використовувати наявні наразі майданчики для комунікації: газети, телебачення, живе спілкування з людьми. Але вже очевидно, що велику частину інформаційного поля зараз займає саме онлайн.

На початковому етапі ми налагодили комунікацію через соціальні мережі: почали інформувати користувачів «Facebook» та «Twitter» про нашу діяльність та робити все можливе, щоб спілкування було діалогом, а не монологом.

Наступний крок — це більш ефективне інформування полтавців про нашу діяльність через інтернет-видання. Полтавська ОДА активно співпрацює з цим видом медіа. Зараз ми відкриваємо проект «Твоя влада», щоб мати можливість показати роботу обласної влади, провести читача коридорами ОДА, познайомити з її працівниками.

Ми готові до діалогу з кожним. Готові до діалогу з Тобою. Тому що ми — Твоя влада.

Прес-служба Полтавської ОДА

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх