Всі навчальні заклади Полтавщини вчасно підготують до нового навчального року

14.08.2017, 17:33 Переглядів: 1 318

Нині в області триває підготовка освітніх закладів до нового навчального року. Проводяться ремонти, оновлюється матеріально-технічна база. Не дивлячись на певні проблеми, всі школи з 1 вересня запрацюють у повному обсязі. Про це, зокрема, йшла мова під час чергової апаратної наради у Полтавській ОДА.

 

Всі навчальні заклади Полтавщини вчасно підготують до нового навчального року

Всі школи області запрацюють своєчасно. Про хід підготовки навчальних закладів доповіла директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

 

Всі навчальні заклади Полтавщини вчасно підготують до нового навчального року

 

– Сьогодні в області працюють 635 дошкільних навчальних закладів, які відвідує понад 50 тис. дітей, – розповіла Олена Харченко. – Крім того, ми відновили роботу 16 ДНЗ та навчально-виховних комплексів.

 

Також продовжується створення опорних шкіл як осередку нового освітнього середовища. На 1 вересня їх налічуватиметься 21.При цьому, деякі школи мають у своєму складі філії, а до окремих підвозять учнів селищ, де немає ЗНЗ.

 

– Враховуючи прогнозовані показники, з 1 вересня 2017 року очікується, що до навчання стануть майже 128тисяч учнів, – говорить Олена Харченко.

 

Вже п’ять років поспіль, розповідає директор Департаменту освіти і науки ОДА, спостерігається збільшення кількості шкіл та дошкільних навчальних закладів з інклюзивним навчанням, а також щорічно зростає кількість дітей, охоплених ним.

 

Відзначили й те, що у школах області збільшилась кількість комп’ютерів. Зокрема, нині кабінети інформатики оснащені 837 навчальними комп’ютерними комплексами. А 76 шкіл області отримали 797 персональних комп’ютерів завдяки угоді між Урядами України та Китайської Народної Республіки.

 

Нині співвідношення кількості учнів до числа комп’ютерних пристроїв у школах області складає 10 до одного. У перспективі планують забезпечити технікою кожного учня.

 

Більше ніж півтисячі шкіл в області мають підключення до Інтернету. Проте, голова Полтавської ОДА Валерій Головко переконаний: безперебійний доступ до всесвітньої мережі повинен бути у кожному навчальному закладі.

 

Всі навчальні заклади Полтавщини вчасно підготують до нового навчального року

 

– Швидкісний Інтернет – запорука якісного навчання, – наголосив Валерій Головко. – Тому такі технології мають охоплювати всі заклади області. Ми повинні досягати того, щоб учні не просто ходили до школи, а здобували там реальні знання.

 

Загалом, не дивлячись на існуючі проблеми, загрози зриву початку навчального року в жодній школі області немає.

 

– Звісно, невирішені питання є, – говорить Валерій Головко. – Але, попри це, 1 вересня свої двері відкриють 100% шкіл, як у містах, так і в сільській місцевості.

 

Сміттєзвалища Полтавщини приведуть у відповідність до законодавства або ліквідують

 

Йшлося на апаратній нараді і про сміттєзвалища Полтавщини. Їх мають привести у відповідність до вимог оновленого екологічного законодавства. А зміни набудуть чинності вже з 1 січня наступного року.

 

Питання обговорили в рамках доповіді керівника Державної екологічної інспекції області Вадима Осипенка. Посадовець розповів про роботу установи в сфері поводження з відходами та про першочергові заходи для поліпшення ситуації у цьому напрямку.

 

Всі навчальні заклади Полтавщини вчасно підготують до нового навчального року

 

З початку 2016 до липня 2017 року Держекоінспекція здійснила 286 перевірок у сфері поводження з відходами.

 

– За результатами, до адміністративної відповідальності притягнули 271 особу на загальну суму майже 40 тисяч гривень, – говорить начальник Державної екологічної інспекції в Полтавській області Вадим Осипенко. –Також розрахували 35 шкод, зумовлених засміченням земельних ресурсів відходами, з яких порушники сплатилимайже 284 тисяч гривень.

 

Нині в області діє комплексна програма на 2017-2021 рік, щодо сміттєзвалищ та поводження з твердими побутовим відходами. Вона передбачає заходи з контейнеризації населених пунктів при змішаному та розподільному зборі твердих побутових відходів та інвентаризацію сміттєзвалищ, з приведенням їх у відповідність до законодавства країни.

 

– Оновлене екологічне законодавство набуде чинності з 1 січня 2018 року, – говорить голова Полтавської ОДА Валерій Головко. – До того керівники районів, спільно з фахівцями профільної інспекції, мають оглянути місця звалищ і визначити, чи можна призвести їх у відповідність до вимог держави, чи такі місця необхідно ліквідувати.

 

Для того, аби сміттєзвалище відповідало нормам законодавства, повинні бути документи на земельну ділянку, висновки державної екологічної експертизи та інші погодження, розповідають у Держекоінспекції.

 

Аби прискорити роботу з інспектування сміттєзвалищ Полтавщини, голова ОДА запланував провести окрему нараду, де сформують план подальших дій.

 

 

 

Прес-служба Полтавської ОДА

Автор: прес-служба
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Твоя влада:

Проект «Твоя влада» - офіційна сторінка Полтавської обласної держадміністрації

«ТВОЯ ВЛАДА». ПРО ПРОЕКТ

Комунікаційні майданчики розвиваються з неймовірною швидкістю. Обласна влада повинна користуватися ними для ефективного зв’язку з мешканцями Полтавщини.

Відкритість — є одним із головних пріоритетів Полтавської ОДА. Наша структура працює над цим, щоб якомога ефективніша налаштовувати зв’язок з усіма жителями нашої області.

Прес-служба Полтавської ОДА намагається по максимуму використовувати наявні наразі майданчики для комунікації: газети, телебачення, живе спілкування з людьми. Але вже очевидно, що велику частину інформаційного поля зараз займає саме онлайн.

На початковому етапі ми налагодили комунікацію через соціальні мережі: почали інформувати користувачів «Facebook» та «Twitter» про нашу діяльність та робити все можливе, щоб спілкування було діалогом, а не монологом.

Наступний крок — це більш ефективне інформування полтавців про нашу діяльність через інтернет-видання. Полтавська ОДА активно співпрацює з цим видом медіа. Зараз ми відкриваємо проект «Твоя влада», щоб мати можливість показати роботу обласної влади, провести читача коридорами ОДА, познайомити з її працівниками.

Ми готові до діалогу з кожним. Готові до діалогу з Тобою. Тому що ми — Твоя влада.

Прес-служба Полтавської ОДА

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх