Плюс 13 мільйонів на комуналку в Кременчуці: бюджет-2017 має бути ще більшим, ніж очікували

26.07.2017, 17:01 Переглядів: 2 982

Плюс 13 мільйонів на комуналку в Кременчуці: бюджет-2017 має бути ще більшим, ніж очікували

У процесі підготовки змін до міського бюджету його в цілому збільшили на 134,65 млн грн (тобто плюс ще 13 мільйонів до попередньо очікуваних 121,6)

На сайті міськради опубліковано рішення про внесення змін до міського бюджету на 2017 рік з урахуванням поправок, які ухвалили депутати безпосередньо на сесії 20 липня на пропозицію міського фінансового управління.

 

За уточненими розрахунками фінуправління, бюджет міста отримає додатково не 121,6 млн грн, а на 13,01 мільйонів більше – тобто 134,65 млн грн. Ці додаткові гроші (13,01 млн грн) місто розраховує отримати за рахунок ПДФО (податку на доходи фізосіб, який кременчужани платять зі своїх зарплат).

 

У підсумки всю цю додаткову суму депутати вирішили направить на житлово-комунальне господарство. У тому числі за рахунок цих коштів УЖКГ гаситиме кредит, який шляхове ремонтно-будівельне управління взяло в банку на поточні ремонти доріг.

 

Як розподілиться бюджет ЖКГ

 

На благоустрій – 5,19 млн грн (у тому числі на утримання бульварів, вулиць парків, скверів, площ; утримання мереж освітлення, світлофорів, на утримання міських кладовищ)

 

На «Кременчуцьке тролейбусне управління» - 6,83 млн грн. Запланована перша виплата за кредитом ЄБРР на тролейбуси в розмірі 4,83 млн грн, також 2 млн грн виділили підприємству на оплату електроенергії. Нагадаємо, "Полтаваобленерго" вже погрожувало підприємству відключенням за борги. 

 

 

На нову техніку КП «Благоустрій Кременчука» - 3 млн грн.

 

На ШРБУ (шляхове ремонтно-будівельне управління) – 6,5 млн грн на техніку та на сплату відсотків за кредитами; у тому числі 1 млн грн призначено за кредит, який підприємство таки взяло на ямкові ремонти доріг - із дозволу міськради.

 

 

На погашення боргів за теплову енергію для Раківки перед ПАТ КВБЗ – 5 млн грн.

 

На нову техніку для КАТП-1628 – 1,5 млн грн.

 

Також передбачена підтримка інших підприємств – водоканалу; КП «Спецсервіс-Кременчук», яке займається відловом бродячих тварин, КП «Теплоенерго», квартирного управління.

 

Таким чином, ЖКГ за обсягом додаткового фінансування (29,33 млн грн) вийшло на перше місце, залишивши позаду будівництво, освіту та витрати на місцеве самоврядування (тобто на чиновників).

 

 

За уточненими даними, публікуємо нову інфографіку про розподіл додаткових доходів міського бюджету в сумі 134,65 млн грн. Інші статті доходів і витрат в остаточному варіанті розподілу фактично залишилися без змін, порівняно з проектом рішення, є невеликий перерозподіл усередині галузей.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх