Хокейний клуб «Кременчук» розпочне підготовку до сезону поза межами Кременчука

25.07.2017, 13:00 Переглядів: 2 499

Хокейний клуб «Кременчук» розпочне підготовку до сезону поза межами Кременчука

Головний тренер кременчуцької команди розповів про підготовку до сезону

З 1 серпня хокейний клуб «Кременчук» розпочне підготовку до нового сезону. Як розповів головний тренер національної збірної та ХК «Кременчук» Олександр Савицький прес-службі клубу, тренування розпочнуться у Броварах, а заняття на льоду - на арені Шалетт у Києві.

 

- В команді буде тренуватися «молодь», яка проходить за віком нового регламенту УХЛ, і всі наші так би мовити «ветерани» старші 25 років також почнуть підготовку з нами.

 

 

- Хто буде вашим помічником у новому сезоні?

- Павло Міхонік залишається тренером в команді. Можливо візьмемо ще одного тренера, поки думаємо.

 

- Чи залишається в команді Дмитро Підгурський?

- Дмитро Іванович багато зробив для нашого клубу, але тепер він буде більше займатися справами в національній збірній.

 

- У яких передсезонних турнірах зіграє команда?

- У наших планах є контрольні матчі, а суперники і їх дати будуть повідомлені, коли будуть точно відомі терміни їх проведення.

 

- Чи буде Кубок Кременчука-2017?

- Через реконструкцію «Айсберга» в міжсезоння його точно не буде.

 

- ХК «Донбас» анонсував в ході підготовки до сезону проведення Кубка Донбасу-2017, чи отримала кременчуцька команда запрошення на нього?

- Поки ніякої інформації з цього турніру у нас немає.

 

- Чи не будуть перетинатися інтереси ХК «Кременчук» та національної збірної, де Ви також є головним тренером?

- Після чемпіонату світу 2017 року, де всі ігри проходили в напруженій боротьбі та швидкоплинному режимі, думаю, що тренер повинен поєднувати роботу в клубі і збірній, бути постійно у формі.

 

 

- Цього тижня пройшла Рада ФХУ?

- Я виступив там з доповіддю, де розповів про ігри чемпіонату світу, як вони складалися і які ми зробили висновки, головний з яких - сильна збірна може бути на даному етапі тільки при сильному внутрішньому українському чемпіонаті. Але поки незрозуміло яким він буде через новий регламент УХЛ.

 

Ми поступилися на чемпіонаті світу іншим збірним у командній швидкості, але хлопці билися, проявили характер і це дозволило гідно зіграти з такими сильними суперниками. При кращому збігу обставин ми могли б показати кращий результат і зберегти місце в Дивізіоні 1А. Головний підсумок ЧС-2017 - гравці з нашого внутрішнього чемпіонату можуть на рівних грати з командами, де багато хокеїстів з досвідом виступу в НХЛ, КХЛ і з інших найсильніших ліг.

 

Хочу відзначити хорошу організацію чемпіонату світу в Києві й подякувати нашим уболівальникам за відмінну підтримку, сказати їм, що збірна виклалася більш ніж на 100%.

 

Ми будемо продовжувати омолоджувати команду і робити її боєздатною. Головне, що молоді хокеїсти повірили в свої сили, і на ЧС-2018 в Литві ми бачимо їх уже в ролі лідерів.

 

- Якщо повернутися зараз до старту ЧС-2017, то що б ви змінили?

- Я б нічого не міняв, але хотілося, щоб було менше травмованих гравців. Вважаю, що всі хокеїсти збірної на чемпіонаті світу виступили гідно.

 

- А чи було ким підсилити збірну?

- За два роки наш тренерський штаб збірної дав проявити себе на шести турнірах 50 хокеїстам - ми переглянули багатьох українських гравців, адже на зборах їх було ще більше. Всі знають проблеми з нашими легіонерами через ліміти в інших чемпіонатах, і для того, щоб талановита молодь підростала, треба продовжувати розвивати свій чемпіонат, далі вибудовувати внутрішню хокейну інфраструктуру.

 

- Ваша думка як тренера національної збірної про віковий ліміт УХЛ, адже 13 українських збірників з 22-х, які виступали на останньому чемпіонаті світу, не зможуть зіграти в першості України?

- Мені не подобається ситуація, що хокеїсти після 25 років повинні їхати за кордон або закінчувати ігрову кар'єру. Не думаю, що наш хокей виграє від того, що його «обнулили» до гравців 1993 р.н.

 

- Ліга посилається на віковий ліміт, через те що тільки два клуби заявилися на новий чемпіонат.

- А де зараз 100% гарантія, що крім тих же двох клубів інші команди будуть брати участь в чемпіонаті?

 

- Ви спілкувалися з лідерами збірної, які не проходять за віковим лімітом в УХЛ? Чи не позначиться це на їхній приїзд в «націоналку»?

- Знаю, що є група «ветеранів 25+», де хокеїсти мріють виступати в Україні й вони направили лист президенту ФХУ. А грати в збірній України повинні хокеїсти, для яких честь країни понад усе...

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх