Міст через Дніпро неподалік Кременчука розпочнуть зводити навесні 2018 року

24.07.2017, 14:55 Переглядів: 4 366

Роботи зі зведення мосту через Дніпро, в рамках будівництва обходу Кременчука, планують розпочати вже навесні наступного року. Про це, зокрема, говорили сьогодні на зустрічі голови Полтавської ОДА, керівництва Служби автодоріг області, заступника міністра інфраструктури України та представників підрядної компанії з Китаю.

 

Міст через Дніпро неподалік Кременчука розпочнуть зводити навесні 2018 року

Будівництво обходу Кременчука, а надто – мосту через Дніпро неподалік райцентру – вкрай важливий проект не лише в масштабі області, але й для всієї держави. Таку думку мають представники Міністерства інфраструктури України.

 

Міст через Дніпро неподалік Кременчука розпочнуть зводити навесні 2018 року

 

– Це – державний інвестиційний проект, важливий для всієї України, – наголошує заступник профільного міністра з питань євроінтеграції Віктор Довгань. – Крім того, що такі мости «зшивають» країну, вони вкрай необхідні для забезпечення логістики, вантажних перевезень.


Проект будівництва автодороги Полтава–Олександрія на ділянці обходу Кременчука, включаючи зведення мостової переправи через Дніпро, виконає китайська компанія «China road and bridqe corporation». Саме з нею 22 березня цього року підписали Меморандум керівники «Укравтодору».


Два місяці пішло на оформлення передпроектної документації. Потому деталі обговорили з представниками китайської влади. Символічну капсулу в місці початку робіт планують закласти на свято Покрови та День українського козацтва – 14 жовтня цього року. Зробити це має Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів.

 

Міст через Дніпро неподалік Кременчука розпочнуть зводити навесні 2018 року


Самі ж роботи мають розпочатись навесні 2018 року. За проектом, загальна довжина обходу Кременчука становитиме 19,6 км, з яких майже півтора – довжина мосту через Дніпро. Вартість проекту – майже 338 млн доларів.

 

Міст через Дніпро неподалік Кременчука розпочнуть зводити навесні 2018 року


– Радий, що маємо порозуміння з підрядниками, – наголосив Віктор Довгань. – Адже, при проектній тривалості робіт у 4 роки китайські фахівці беруться виконати їх за три.


Нині спеціалісти розглядають 3 варіанти місця, де з’явиться нова мостова переправа. Голова Полтавської ОДА, у свою чергу, не приховує: приємно, що Міністерство інфраструктури, будуючи плани розвитку шляхів держави, враховує побажання областей.


– Будівництво доріг та мостів – вкрай важлива державна задача, – говорить Валерій Головко. – Проте, я також пропоную більше використовувати і річковий потенціал Полтавщини. Адже будівництво портів дозволить розвантажити місцеві автошляхи та швидше доставляти необхідні вантажі.


Йшлося на зустрічі і про реконструкцію Крюківського мосту через Дніпро, що сполучає між собою дві частини Кременчука. Споруда, що перебуває на балансі «Укрзалізниці», вкрай потребує ремонту. Долучитися до неї планують і представники місцевої влади.

 

Міст через Дніпро неподалік Кременчука розпочнуть зводити навесні 2018 року


Після обробки необхідних документів та визначення вартості робіт ми зрозуміємо, з якими сумами Кременчук і область вийдуть на співфінансування реконструкції Крюківського мосту, – наголосив голова Полтавської ОДА.

 

 

 

Прес-служба Полтавської ОДА

 

Автор: прес-служба
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Твоя влада:

Проект «Твоя влада» - офіційна сторінка Полтавської обласної держадміністрації

«ТВОЯ ВЛАДА». ПРО ПРОЕКТ

Комунікаційні майданчики розвиваються з неймовірною швидкістю. Обласна влада повинна користуватися ними для ефективного зв’язку з мешканцями Полтавщини.

Відкритість — є одним із головних пріоритетів Полтавської ОДА. Наша структура працює над цим, щоб якомога ефективніша налаштовувати зв’язок з усіма жителями нашої області.

Прес-служба Полтавської ОДА намагається по максимуму використовувати наявні наразі майданчики для комунікації: газети, телебачення, живе спілкування з людьми. Але вже очевидно, що велику частину інформаційного поля зараз займає саме онлайн.

На початковому етапі ми налагодили комунікацію через соціальні мережі: почали інформувати користувачів «Facebook» та «Twitter» про нашу діяльність та робити все можливе, щоб спілкування було діалогом, а не монологом.

Наступний крок — це більш ефективне інформування полтавців про нашу діяльність через інтернет-видання. Полтавська ОДА активно співпрацює з цим видом медіа. Зараз ми відкриваємо проект «Твоя влада», щоб мати можливість показати роботу обласної влади, провести читача коридорами ОДА, познайомити з її працівниками.

Ми готові до діалогу з кожним. Готові до діалогу з Тобою. Тому що ми — Твоя влада.

Прес-служба Полтавської ОДА

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх