«Кремінь» та «Гірник-Спорт» озвучили плани на сезон

12.07.2017, 09:09 Переглядів: 3 667

«Кремінь» та «Гірник-Спорт» озвучили плани на сезон

Вадим Маньковський, Петро Скрильник та Сергій Мурадян говорили про перспективи команд, селекційну роботу, планах на сезон та рішеннях ПФЛ та ФФУ щодо штучного поля у Кременчуці, та гру у Прем'єр-лізі

Футбольні команди “Кремінь” та “Гірник-Спорт” озвучили плани на сезон у Першій лізі. Заступник директора МФК “Кремінь” Вадим Маньковський, спортивний директор ФК “Гірник-Спорт” Петро Скрильник та тренер юнацької національної збірної Сергій Мурадян розповіли про перспективи команд, селекційну роботу та рішеннях ПФЛ та ФФУ щодо штучного поля у Кременчуці та гру у Прем'єр-лізі.

 

За словами Петра Скрильника, при формуванні календаря на сезон на засіданні ПФЛ прийняли рішення розвести ігри “Кременя” та “Гірник-Спорту”. Хоч команди не грають в одному місті, але територіально розміщені в одному регіоні. Саме тому “Кремінь” розпочне сезон грою на виїзді з “Черкаським Дніпром”, а “Гірник-Спорт” вдома прийме “Полтаву”.

 

- У Кременчуці традиції футбольних вболівальників. Тут вболівальники зі стажем, навіть цілі сімейні династії. В Горішніх Плавнях лише прививається ця культура, тому на матчі ходить не так багато вболівальників, - зауважив Петро Скрильник.

 

Цілі на сезон

- Мотивація є, кістяк є, тому будемо боротися за вищі місця, - сказав спортивний директор ФК “Гірник-Спорт” Петро Скрильник.

 

- Цього року дуже жорстка формула чемпіонату 4 на 4, тобто 4 команди покидають Першу лігу та 4 підвищуються у класі. У порівнянні з останніми роками рівень чемпіонату у Першій лізі не знизився. Боротьба буде жорсткою, тому з першого туру необхідно брати очки. Не для того ми вийшли в Першу лігу, щоб у перший же рік вилетіти з неї. Будемо зубами чіплятися за Першу лігу, - розповів заступник директора МФК “Кремінь” Вадим Маньковський.

 

 

Селекційна робота

Втрати

 

Вадим Маньковський стверджує, що політика клубу “Кремінь” - знаходити спільну мову з гравцями та розвиток футболістів.

 

- Якщо брати вихованця кременчуцького футболу Артема Козлова, то він своєю наполегливістю та працьовитістю довів, що переріс рівень Другої ліги та готовий грати на більш серйозному рівні. “Геліос” команда з традиціями гри у Першій лізі, тим паче ставлять ціль підвищення у класі.

 

Щодо Левана Кошадзе, який повернувся до “Черкаського Дніпра”, то з керівництвом велися довгі перемовини й вони й досі тривають. Леван знайшов тут свого вболівальника, свою команду, але як ви знаєте, у “Черкаського Дніпра” виникли труднощі, від них відмовився інвестор, тому вони зняли свою команду з Другої ліги. Вони будь-яким шляхом намагаються зберегти своїх гравців.

 

Надбання

 

- Сергія Ченбая рекомендувати кременчуцьким вболівальникам не треба, який виступав у Першій лізі, минулого сезону захищав кольори “Ворскли” та “Гірник-Спорту”. Досвідчений футболіст, який сам виявив бажання повернутися у “Кремінь”.

 

Щодо Олександра Квачова довго йшли перемовини, адже він мав чинний контракт з “Енергією”. Добре, що зайшли спільну мову з керівництвом новокаховської команди.

 

Ваге Саркісян також вихованець кременчуцького футболу, працює з великим бажанням. Ми знаємо його можливості й сподіваємося, що він нам допоможе, - додав Вадим Маньковський.

 

Також обговорили нові поповнення “Гірник-Спорту”, серед останніх голкіпер Віталій Мирний, а також польові гравці Олексій Пінчук та Дмитро Сидоренко, який грав за “Кремінь”.

 

- Віталій Мирний вихованець кременчуцького футболу, грав за кордоном у Балтиці так і в Україні. З Ситніковим закінчився контракт й він перейшов в “Оболонь” на кращі умови, тим паче він киянин. У нас ще є ряд гравців “на олівці”, тому до кінця літа можливі поповнення в команді, - повідомив Петро Скрильник.

 

Можливі поповнення команди

 

На сьогодні в складі “Кременя” всього лише 17 гравців

 

 

- Проблема в тому, що важко знайти виконавців необхідного амплуа. Тренера команди працюють у цьому питанні, селекція триває. Погоджуюсь з вболівальниками, що склад команди необхідно підсилювати, - додав заступник директора МФК “Кремінь”.

 

Про місцевих вихованців

 

- Під час підготовки до сезону залучали 4-5 вихованців “Кременя”, це хлопці випускного класу Антона Диндікова. Ви знаєте, про нашу тісну співпрацю з “Ворсклою”, їх запрошують туди грати за “Ворскла” U-19. Питання поки по ним відкрите. Не виключено, що вони будуть заявлені за першу команду, - відповів на питання вболівальників Вадим Маньковський.

 

- Думаю важко буде 17-річним хлопцям у Першій лізі. Наскільки я знаю вони будуть грати в U-19, - сказав тренер юнацької збірної Сергій Мурадян.

 

Вадим Валентинович додав, що клуб слідкує за всіма вихованцями, тримає їх “на олівці”: "За молоддю ми слідкуємо, пам'ятаємо про них, але рано кидати молодих хлопців у Першу лігу".

 

«Кремінь» та «Гірник-Спорт» озвучили плани на сезон

 

Рішення по стадіону “Кремінь-Арена”

 

- На днях приїжджав начальник відділу з питань безпеки стадіонів та проведення змагань, авторитетний спеціаліст, колишній міністр спорту Іван Федоренко, вони знову дивилися стадіон, але на жаль така процедура. Були указані деякі недоліки в інфраструктурі, ми обов'язково їх усунемо. Ця комісія напише свої рекомендації на виконком ФФУ, який найближчим часом прийме рішення.

 

Згідно з регламентом не заборонено грати на стадіонах зі штучним покриттям. Ми не порушуємо регламент. На жаль, ПФЛ десь йде на поводу представників деяких клубів, які створили певну коаліцію, навіть ставили ультиматум, щоб команди у Першій лізі грали на натуральному покритті. Сподіваюсь, що Федерація футболу розбереться у цьому питанні й поставить крапку.

 

Хочу обнадіяти вболівальників і тричі постукати по дереву, що все буде нормально і наші вболівальники побачать рідну команду на своєму стадіоні, - підсумував Вадим Валентинович.

 

Зараз йде тенденція на перехід до стадіонів зі штучними полями, тому йде робота зі створення таких полів. Штучні поля менш затратні, адже на їх обслуговування використовується менше коштів, єдина проблема - у спекотну погоду, але її можна вирішувати за допомогою поливу. Тим паче чемпіонат в УПЛ у зв'язку з чемпіонатом світу стартує раніше - 15 лютого.

 

Яка ситуація зі стадіоном “Кредмаш”

 

- Виділені кошти у розмірі 400 тисяч грн на проект і зараз готується технічна документація. У понеділок приїжджала бригада і велися геологічні роботи. Зараз готуються технічні умови. Наскільки мені відомо на липневій сесії збираються виділити черговий транш. Стадіон інвестиційний проект, який розрахований на кілька років, але у цьому році повинні провести основні роботи, з дренажем поля, інфраструктурою, щоб дати можливість грати команді, - додав Вадим Маньковський.

 

Зраз ще стоїть питання чи це буде натуральне поле чи зі штучним покриття. Адже натуральне поле надасть можливість грати лише основній команді. Якщо це буде штучне поле, то на ньому можуть грати й дитячі команди та команди на першість міста.

 

За словами Петра Скрильника за бажання реконструкцію стадіону можна провести у скорочений термін.

 

- Якщо хоче суспільство, місцева влада, то реконструкцію стадіону можна провести у скорочений термін. Сідати й робити, не розтягувати на кілька років. Наприклад, поле на стадіоні “Дніпро” зробили за три місяці. Вивезли, зробили, посіяли за три роки вже 5 серпня команда грала з харківським “Металістом”. Робили всі. Щоб зробити у скорочені терміни необхідно створити бригаду, яка б працювала кожного дня. Його можна зробити до весни, - сказав спортивний директор ФК “Гірник-Спорт” Петро Скрильник.

 

Заступник мера Руслан Проценко повідомив “Телеграфу”, що проект реконструкції стадіону “Кредмаш” на фінальній стадії розробки. Місцева влада планує залучити кошти державної субвенції, а також міського та обласного бюджетів.

 

Прем'єр-ліга міф чи реальність?

 

- Коли приїжджала комісія щодо стадіону “Кремінь-Арена”, вона також оглянула стадіон “Кредмаш” та ознайомилася з ескізним проектом. Іван Никифорович поставив питання: “От якщо ви будете грати у Прем'єр-лізі? А якщо ви в Єврокубках будете грати?”. А я йому в неофіційному спілкуванні сказав, дайте нам хоч зіграти у Першій лізі, а до єврокубків будемо звичайно прагнути. Чому б і ні. Кожна мрія має право на життя. Ми з ностальгією згадуємо, як стадіон “Політехнік” збирав по 15 тисяч вболівальників, адже наше місто з великими футбольними традиціями. У житті все змінюється і необхідно прагнути завжди до кращого. Хочеться, щоб великий футбол повернувся до Кременчука, вболівальники цього заслуговують, - додав Вадим Маньковський.

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх