«Кремінь» через 18 років повертається у Першу лігу

21.05.2017, 17:59 Переглядів: 5 847

Кременчужани зіграли внічию з Балканами

21 травня футбольний клуб “Кремінь” у матчі з “Балканами” оформив вихід до Першої ліги. “Кремінь” достроково підвищився у класі, навіть у разі програшу останніх двох матчів, суперники не зможуть наздогнати “синьо-білих”, а команда не опуститься нижче 3 місця. Для цього необхідно було у матчі здобути хоча б одне очко.


“Кремінь” не зважаючи на цей факт хотів перемогти та порадувати вболівальників, але судді внесли свої корективи: не зарахований гол та два не поставлений пенальті.

 

 

На перших хвилинах матчу команди провели розвідку боєм. Першими рахунок у матчі мали змогу “синьо-білі”, але спочатку Козлов не встиг на передачу партнерів, потім Кошазде з Піскуном пробили повз ворота. Ще в кількох моментах надійно зіграв голкіпер “Балкан”. На 33 хв Микола Златов вкинув аут на Вадима Златова, який обійшовши захист “Кременя” ударом з 20 метрів прострелив у дальній кут воріт - 0:1. “Кремінь” одразу намагався відігратися, але спочатку Любчак у спірному моменті зупинив Іванова, потім Саламаха вклав Степанчука у штрафній. Арбітр мовчав не вказавши на одинадцятиметровий. До перерви арбітр приймає спірне рішення, не зарахував гол Левана Кошадзе вказав на положення поза грою, хоча у повторі чітко видно, що Леван не був в офсайді.

 


У другому таймі “Кремінь” продовжував тиснути на ворота суперника. Зусиллями “синьо-білим” все-таки вдалося зрівняти рахунок. Артем Козлов відгукнувся на передачу Богдана Бичкова з правого флангу - 1:1. Моменти збільшити перевагу були як у “Балкан”, так і у “Кременя”, але Козлов, Піскун та Кошадзе здаля неточно пробивали.

 

Вивести команду вперед не вдалося і Дмитру Тєртишному, який вийшов на заміну. Він замикаючи навіс Кошадзе не влучив у дальній кут воріт. Згодом Іванов не дотягнувся до м'яча після прострілу Козлова з глибини поля. На тому ж Козлову сфолив Опря, за що перед собою побачив червону картку. Кількісна перевага не допомогла кременчужанам вирвати перемогу з “Балканами”.

 

 

Кремінь - Балкани - 1:1 (1:0)

Голи: Козлов 77 - Злотов 33

Вилучення: Опря (Балкани)

Кремінь: Онопко, Бичков, Кравчук, Ентін, Горват, Піскун, Богданов, Степанчук (Тєртишний, 66), Кошадзе (Лісовий, 82), Іванов (Тимченко, 85), Козлов. Запасні: Олійник, Бобров, Москалик, Скоцький. Головний тренер: Сергій Ященко.

Балкани: Лукаш, М.Златов, Саламаха, Любчак, Опря, Гаврилюк, Гончаренко (Ільницький, 57), В.Златов (Шаповаленко, 83), К.Пархоменко, Урсуленко, Райчев (Д.Пархоменко, 71). Запасні: Шуховцев, Юречко, Цимбаларь, Пенов. Головний тренер: Андрій Пархоменко.

 

Арбітр: Олександр Солов'ян (Київ)
Асистенти: Тарас Чопилко, Кирило Химиченко (оба – Київська обл.)
Резервний арбітр: Олександр Садовой (Кременчук)
Інспектор: Олександр Белорус (Черкаси)

 

Нічия дозволила кременчужанам через 18 років повернутися до Першої ліги. Саме у сезоні 1998-1999 рр. “Кремінь” посів 17 місце й вилетів до Другої ліги. Там команда довго не виступала, й зникла з футбольної карти, щоб у 2003 році відродитися. У 2005 році під керівництвом головного тренера Сергія Свистуна команда заявилася у Другу лігу, де старожилом кілька разів намагалась повернутися у Першу лігу. Так два роки назад у матчі з “Миколаєвом” мінімальний програш вдома вирішив долю “синьо-білих”. Тоді перед матчем тренери “Кременя” Юрій Чумак та Сергій Мурадян в інтерв'ю зазначили, якщо команда вийде у Першу лігу тисячі людей вийдуть будувати новий стадіон.

 

 

Головний тренер “Балкан” Андрій Пархоменко: “Взяли очко, теж непогано, враховуючи всі обставини. Ми зіграли добре десь 15 хв, але я розумів, що нам буде важко тим паче грати на синтетичному полі. Нам головне було не пропустити гол, а коли пропустили - команда посипалася. Кремінь здорово грав в атаці, при достатньому контролі у нас були епізоди, але гол трохи надломив гру. Довелося досвідчених гравців випускати ветерана Пархоменка, плюс ще видалення. Все одно задоволений хлопцями. У планах реально посісти місце у четвірці та поборотися за вихід у Першу лігу. Звичайно до Першої ліги ми не готові, але ми будемо боротися, а там нехай розсудить Господь”.

 

Головний тренер “Кременя” Сергій Ященко:
- Щоб виграти гру необхідно забивати м'ячі у ворота. Гра була дійсно важкою для нас з достойним суперником. Єдине що хотілося так це реалізувати моменти. На відео огляді подивимося ті забиті голи, чи були порушення з нашого боку. Наші хлопці сподобалися своїм відношенням та бажанням грати, якби так проводили всі ігри чемпіонату ми давно вирішили задачу.

 

- На скільки команда конкурентоздатна у Першій лізі?
- Звичайно необхідно підсилюватися, все-таки у нас є гравці, які грають на межі своїх можливостей. Спробуємо підсилитися та знайти гравців, які підсилять команду та складуть конкуренцію на позиціях. А там будемо грати і дивитися оцінюючи наш рівень та суперників.

 

- Що з Ігорем Тимченком, чи встиг він відновитися?
- Ні, його ще турбує нога. Ми випустили його для психологічної підтримки.

 

Тренер “Кременя” Сергій Свистун, який у 2005 році виводив команду з чемпіонату області в професійний чемпіонат поділився враженнями та думкою, що змінилося за ці 12 років.

- У "Кременя" за цей час з'явилася інфраструктура, хороша дитяча школа, яка налічує 12 вікових груп. Коли ми розпочинали було всього 3-4 групи й основна команда. Є база, але звичайно хотілось хороший стадіон, який пообіцяла міська влада. Добре, що нам вдалося втілити мрію Олега Мейдановича (почесного президента клубу Олега Бабаєва - ред.) та кременчужан хоч не з першої, а четвертої спроби, - поділився Сергій Свистун. - На сам матч було важко психологічно налаштуватися, начебто вже у Першій лізі, але не вистачає одного очка. Звичайно, хотілося виграти всі ігри, які залишилися та зайняти вище третього місця. Хочу привітати всіх вболівальників з виходом у Першу лігу, те завдання яке ставили ми виконали.

 

Максим Лісовий цього дня святкував своє 32-річчя, хоч півзахисник “Кременя” і вийшов на заміну, але вніс свій вклад в гру.

- Хоч ми і здобули путівку у Першу лігу в наступних іграх плануємо лише перемагати, тим паче поборотися за преміальні, - додав Максим Лісовий.


Кращий бомбардир “Кременя” та один з кращих у чемпіонаті Другої ліги Артем Козлов сказав:

- Вітаю всіх хлопців та керівництво з виходом у Першу лігу. Скільки років Кременчук до цього йшов, прикладали до цього багато зусиль, були як перемоги так і поразки, але все-таки впоралися з завданням. Результат гри звичайно не задовольнив, ми хотіли виграти та виходити з призового місця. Чого не вистачило команді для перемоги? Можливо фізична втома, під кінець чемпіонату дуже важко грати тим паче “Балкани” дуже хороша команда. Вони налаштувались на нас, адже у них я так розумію завдання підвищитися в класі. У нас попереду ще дві гри тому будемо боротися за вищі місця.

 

Турнірна таблиця

 

Результати 32 туру, 20-22 травня

«Металург» - «Нікополь» - 1:3

«Кремінь» - «Балкани» - 1:1

«Поділля» - «Реал Фарма» - 3:0

«Рух» - «Тепловик-Прикарпаття» - 1:0

«Нива» - «Арсенал-Київщина» - 1:1

«Мир» - «Енергія» - 0:0

«Жемчужина» - «Суднобудівник» - 7:0

 

Анонс 33 туру, 27 травня

«Суднобудівник» - «Кристал»

«Арсенал-Київщина» - «Інгулець-2»

«Тепловик-Прикарпаття» - «Нива»

«Реал Фарма» - «Рух»

«Енергія» - «Поділля»

«Іллічівець-2» - «Мир»

«Балкани» - «Жемчужина»

«Металург» - «Кремінь» 

 

27 травня о 17.00 "Кремінь" у Запоріжжі зіграє з місцевим клубом "Металург". 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: МФК "Кремінь" Джерело відео: Kremen TV - ПФЛ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх