Української гордості пост: кременчуцький письменник Ігор Моісєєнко презентував Українську національну Ідею

17.03.2017, 08:43 Переглядів: 2 731

Української гордості пост: кременчуцький письменник Ігор Моісєєнко презентував Українську національну Ідею

«Україна – досконало розвинена держава, створена громадою життєдайної духовності, колиска людської цивілізації та Джерело Натхнення на шляху до Гармонії Всесвіту»

9 березня, до Дня народження Тараса Шевченка, в актовій залі п’ятого корпусу Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського письменник-«афганець», лауреат державних і міжнародних премій Ігор Моісєєнко презентував студенству філософську доктрину українства, викладену у власній книзі «Ідея гармонії. Українська національна ідея».

 

Книга унікальна хочаб тим, що у ній автор, вперше за трьохсотлітню історію пошуків її формулювання, проголосив українську національну ідею одним реченням: «Україна – досконало розвинена держава, створена громадою життєдайної духовності, колиска людської цивілізації та Джерело Натхнення на шляху до Гармонії Всесвіту».

 

Автор переконаний, що завдяки такому формулюванню, законодавці зможуть утвердити її в Законі України. Тоді Українську національну Ідею буде включено до освітніх програм, і вона з малечку формуватиме свідомість українців на національних історичних цінностях та, об’єднавши навколо себе націю, припинить розбрат ідеологій.

 

Озвучена ідея ґрунтується на тезисах:

  • «Україна – колиска сучасної людської цивілізації». Саме з України розпочалось розселення народів – корені сучасної «післяпотопної» цивілізації саме в Україні. Автор посилається на Біблію та висновки численних наукових досліджень найавторитетніших етнографів всього світу, саме з Північної Припонтіади почалося розселення Ноєвих нащадків.
  • Завдання: «…виховання Нації життєдайної духовності й моралі, здатної створити заможну соціально справедливу, гармонійно розвинену державу…».
  • Місія: «Україна – джерело натхнення сучасної цивілізації». Пан Ігор запевняє, що Україна завжди була світочем знання і натхнення:

- Перша на планеті Конституція, урожайні сорти пшениці, рамкове бджолярство, зварювання металів і розробки у сфері органіки, лікарі, які врятували світ від холери та чуми, Нобелівські лауреати – яких ще батьки вивезли з України, аби не загинути, ціла плеяда науковців, які вивели людство у космос, математичне забезпечення першого в світі комп’ютера українським академіком Кравчуком, закатованим у Колимських таборах, висвітлення академіком Вернадським людству його невідворотного шляху до ноосферної цивілізації… – усе це та ще безліч іншого дала світові Україна та її сини. Особливо важливо і те, що увесь світ, абсолютно усі сценарні школи, навчають своїх геніїв драматургії, котрі потім творять шедеври кінематографу, якими формують світову культуру і свідомість, на творах Антона Чехова з українського Таганрога, - доводить письменник.


На завершення Ігор Олексійович вручив примірник книги голові студентської ради В’ячеславу Алексєєву. А після зустрічі усі охочі мали змогу поспілкуватися та сфотографуватися з письменником.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх