Депутати Полтавської ОДА заснували премію імені Юрія Горліс-Горського

1.02.2017, 08:30 Переглядів: 1 647

Депутати Полтавської ОДА заснували премію імені Юрія Горліс-Горського

Щорічно премія вручатиметься 14 жовтня

Депутати Полтавської облради заснували премію імені Юрія Горліс-Горського. За полтавську обласну премію проголосували 46 депутатів.

Юрій Юрійович Городянин-Лісовський, літературний псевдонім Юрій Горліс-Горський — український військовий і громадський діяч, старшина Армії УНР, письменник. Народився у селі Демидівка на Полтавщині. Своє життя присвятив боротьбі за незалежність України; захищав Українську Народну Республіку від більшовицької військової агресії, належав до українського підпілля, був політичним в'язнем. Юрій Горліс-Горського є автором “Отаман Хмара”, “Червоний чортополох”, “Холодний Яр”.

Премія вручатиметься щорічно до Дня захисника України - 14 жовтня.

Її присуджуватимуть: військовослужбовцям, ветеранам Збройних Сил України, учасникам бойових дій, митцям, педагогам, представникам молоді, громадськості у наступних номінаціях:

- “Національно-патріотичне виховання” - за вагомий особистий внесок у національно-патріотичне виховання молоді
- “Захисник України” - за сумлінну військову службу, зразкове виконання військового обов'язку солдатами, сержантами, прапорщиками та офіцерами Збройних Сил України, силових структур та Державної служби України з надзвичайних ситуацій
- “Урок мужності” - за активну військово-патріотичну роботу з молоддю учасників бойових дій, підготовку молоді до захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України
- “Волонтерська діяльність” - за розвиток волонтерського руху сприяння Збройним Силам, силовим структурам та Державній службі України з надзвичайних ситуацій, надання допомоги особам, які беруть або брали участь в антитерористичній операції на сході України, родинам загиблих героїв
- “Мистецтво” - за створення літературних, музичних творів, творів образотворчого мистецтва, фото-, теле- та кіноробіт на національно-патріотичну та військово-патріотичну тематику.

Премію присуджують лише один раз. Особам, яким присуджена премія, вручається диплом та грошова винагорода у розмірі 4000 грн. Фінансування здійснюється з обласного бюджету за рахунок асигнувань по галузі “Освіта”. Премію не можуть присвоїти посмертно.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх