У Кременчуці стартувала Шкільна баскетбольна ліга

21.01.2017, 16:27 Переглядів: 2 453

У Кременчуці стартувала Шкільна баскетбольна ліга

7 команд з Кременчука, Світловодська та Горішніх Плавнів змагаються у турнірі

20 січня у Кременчуці стартувала Шкільна баскетбольна ліга. Як повідомляє прес-служба федерації баскетболу Кременчука, на базі дитячо-юнацької спортивної школи №2 змагаються команди з Кременчука, Світловодська та Горішніх Плавнів.

 

За словами заступник мера Руслана Проценка, особливою гордістю міста є баскетбольний клуб "Кремінь", тому хочеться, щоб у клуба росла гідна заміна. 

 

– Шкільна баскетбольна ліга існувала у Кременчуці наприкінці 90-х – початку 2000-х років. І тоді все місто цим жило. Баскетбол був чи не найголовнішим видом спорту. Сьогодні Віктор Кобзистий зі своїми помічниками та партнерами відроджує цю гарну традицію. Поки команд сім. Але наша мета – щоб кожна загальноосвітня школа мала свою команду, девіз, назву і вболівальників, – розповів після урочистого відкриття заступник міського голови Руслан Проценко.

 

Наразі у Шкільній лізі грають чотири команди з Кременчука, дві команди зі Світловодська та одна – з Горішніх Плавнів.

 

– Це дівчата і хлопці 2007 року народження. Коли вони підростуть – буде чітке розмежування, залучатимемо жіночих тренерів. А першорічки будуть займатися у загальних групах, – розповів Президент клубу «Кремінь» Віктор Кобзистий.

 

Уже цього року дві кращі команди з Кременчуцької ліги потрапляють у фінал 8-ми кращих команд області. Переможці міської ліги стануть відомі у травні. А вже у червні Кременчук прийматиме обласний «Фінал восьми». Для Кременчука Шкільна баскетбольна ліга – це ще й фундамент, на якому має з’явитися команда Суперліги міста.

 

- Тому що це має бути пов’язано, бути єдиним цілим. Діти мають підростати і потрапляти у Вищу, потім – у Суперлігу, потім – у збірну, а далі виступати на міжнародній арені й потрапляти в FIBA чи NBA, досягати інших найвищих вершин. Для цього ми й створюємо лігу, – пояснив Віктор Кобзистий.

 

Можливу підтримку з обласного бюджету ШБЛ пообіцяв депутат Полтавської обласної ради Олег Сазонов, який був присутній на у рочистому відкритті.

 

- Будемо дивитися, у яку школу федерацію можна визначити, щоб ми могли з обласного бюджету допомагати цьому виду спорту, – зазначив він.

 

Організаторами проведення шкільної ліги є баскетбольний клуб «Кремінь» та Кременчуцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», за підтримки Федерації баскетболу України.

 

Календар змагань (зверніть увагу, можливі зміни)  

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Прес-служба Кременчуцької міської ради, Дмитро Бабець
Теги: баскетбол
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх