Доля матчу в останній секунді: «слони» зазнають поразки

15.01.2017, 18:05 Переглядів: 3 203

Доля матчу в останній секунді: «слони» зазнають поразки

Кременчуцький баскетбольний клуб зазнає першої поразки у новому році

15 січня баскетболісти "Кременя" на останніх секундах поступилися харківському "Політехніку". Матч завершився з мінімальною перевагою суперника - 78:79. 

 

«Кремінь» – «Політехнік» 78:79 (31:22, 13:21, 18:18, 16:18)

«Кремень»: Вудсон (6+10 підборів), Шостуха (11+5 підборів), Байда (16), Скрипець (10), Хамзаєв (21+8 підборів + 3 перехвата) – старт; Кожемякін, Ясиненко (7+5 подборов – 4 потери), Луговцов, Кадигроб, Чигринов (7).

«Політехнік»: Сайнієв (4+7 підборів), Арабаджі (22), Козлов (25), Рочняк (13), Столікер (6+12 підборів) – старт; Колотилов (6+7 підборів), Сухар, Кузнецов, Бест (3).

 

Відео матчу

 

Обидві команди розпочали гру на високих швидкостях: господарі виграли стартове вкидання, проте першими рахунок в матчі відкрити гості зусиллями капітана та граючого тренера – Тимура Арабаджи. Вже за декілька секунд харків’яни ще розвинули свій успіх та зробили міні-ривок 0:6. Лише після таких цифр на табло Аміль Хамзаєв зміг відкрити рахунок.

 

Вже після цього в Кременчуці почалося справжнє баскетбольне шоу вищого гатунку: команди продовжили грати в швидкий баскетбол та бомбардувати кільця одне-одного з периметру. При чому з вражаючим відсотком реалізації! Чого вартує лише один Тимур Арабаджи, який за першу чверть забив три дальні спроби з трьох можливих та загалом набрав 13 балів з 22 командних. На двох же команди за першу десятихвилинку настріляли 8 влучних дальніх кидків, а чверть завершилася за рахунку 31:22.

 

У другому періоді команди і не думали скидати оберти: на майданчику й далі тривав швидкий баскетбол від тренерів, а “Політехнік” відіграв відставання та вийшов вперед зусиллями Арабаджи та Козлова, які на двох з загальних 43 балів за першу половину набрали 37. На перерву ж команди відправив Олександр Шостуха своїм баззером на останній секунді гри, яким він вивів власну команду вперед у рахунку – 44:43 після двох зіграних чвертей.

 

Друга половина гри розпочалася з продовження феєрії від Шотухи: захисник спочатку заробив два з фолом, а потім виконав ефектний блок-шот. Такими результативними діями Шостуха завів і партнерів по команді, які зуміли здійснити ривок та збільшити власну перевагу над підопічними Валентина Кулібаби до двозначної. Проте Арабаджи та компанія були проти. Користуючись помилками суперника вони в кінцівці періоду знову скоротили власне відставання лише до одного пункту – 62:61.

 

Остання десятихвилинка розпочалася з перформансу Рочняка-Козлова, які набрали на двох 4 бали на старті та виконали важливе перехоплення, що дозволило харків’янам вийти вперед в четвертій чверті. Далі команди йшли впритул одна до одної, а в самій кінцівці над мотивований “Політехнік” забив два очки за дві секунди до завершення матчу і здавалося б це вже перемога, проте за  ці самі дві секунди Аміль Хамзаєв зумів виконати дальню спробу, і хоча він і не влучив проте вийшов на лінію штрафних де мав вирішувати долю матчу. Три спроби – три різних результати за їхніми підсумками. Одне  влучання – перемога “Політехніка”. Два – овертайм. Три – перемога “Кременя”. Хамзаєв реалізував першу спробу і здавалось би далі йому мало стати легше в плані психології. Проте з другої та третьої спроби Аміль не влучив… і “Політехнік” святкує другу перемогу в сезоні.

 

 

Турнірта таблиця

Доля матчу в останній секунді: «слони» зазнають поразки

 

Наступний матч "Кремінь" зіграє вдома 26 січня з БК "БІПА". 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: БК "Кремінь" Дмитро Бабець Джерело відео: kremen tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх