Сьогодні матч Ліги Європи. "Легія" - "Зоря"

27.08.2015, 09:24 Переглядів: 2 942

Сьогодні матч Ліги Європи. "Легія" - "Зоря"

Початок матчу о 21:45

27 серпня луганська "Зоря" на виїзді проведе матч кваліфікаційного раунду плей-оф Ліги Європи проти польської "Легії". Прямий ефір о 21:45 на телеканалі “Футбол 2”.

 

Нагадаємо, перша зустріч між командами, яка відбулася в Києві, завершилася з рахунком 1:0 на користь гостей. 

 

Однак той день запам'ятався не лише футбольними, а й навколофутбольними баталіями. Так, польські вболівальники влаштували справжній дебош в столиці України. Тому керівництво "Зорі" не рекомендує своїм уболівальникам відвідувати виїзний матч із "Легією".

 

"Просимо уболівальників нашої команди, які вирішать вирушити до Варшави, задуматися про доцільність поїздки, у зв'язку з подіями, що мали місце в Києві 20 серпня 2015 року (зіткнення українських та польських фанатів). Футбольний клуб "Зоря" не рекомендує своїм уболівальникам відвідувати матч "Легія" - "Зоря", - зазначили в прес-службі луганчан.

 

Легія: історія та назва

 

Клуб, який ми зараз знаємо як ФК Легія Варшава, був створений у березні 1916 році. І має він безпосереднє відношення до України, адже створили цю команду Польські легіонери (добровольчі польські військові формування, які створювалися у XVIII-XX століттях в арміях різних держав) на території нинішньої нашої Батьківщини - на Волині, біля смт. Маневичі.

 

Футбольні активісти не почали винаходити якісь інновації, а просто назвали свою команду Drużyna Legjonowa - "Дружина (або команда) Легіонів". Наприкінці того ж 1916 року штаб війська переїхав до Варшави, де назву клубу тодішні ЗМІ скоротили до "Легія". Протягом 1917 року команда проводить матчі у нинішній столиці Польщі (перший датується 29 квітня).

 

Як часто бувало у ті часи, штаб знову відправляють на війну, а команда на деякий час припиняє існування. Вперше Легія відроджується у березні 1920 року. Щоправда, тоді клуб перейменовують на абсолютно "армійський" - Wojskowy Klub Sportowy Warszawa. Згодом у клуб вливається ще одна команда з Варшави - Korona.

 

Вдруге клуб припиняє існування на час Другої Світової війни. Після завершення якої йому знову повертають "армійську" назву - Wojskowy Klub Sportowy Warszawa. У жовтні 1949-го польська влада прийняла рішення ліквідувати багато футбольних клубів, у тому числі і Легію.

 

Натомість створюється Centralny Wojskowy Klub Sportowy - тобто була чергова спроба присвоїти армійську назву клубу. З цим "іменем" команда двічі виграє чемпіонат Польщі, після чого 2 липня 1957 року отримує нинішню назву, під якою клуб виступає і дотепер. З тими лише відмінностями, що іноді додавалися назви спонсорів клубу у той чи інший період.

 

Розклади

 

У неділю, в шостому турі Екстракляси "Леґія" зазнала другої поразки поспіль, на цей раз поступившись вдома 1:2 "Короні" з Кьєльце. При цьому наставник "військових" Геннінґ Берґ навіть не приховував, що вдався до ротації для того, щоб зберегти сили основних гравців перед матчем із "Зорею". Зрештою, зміни торкнулися найперше атакувальної ланки, а саме – тріо атакувальних хавбеків, яке у порівнянні з матчем у Києві змінилося повністю. На позиції правого вінґера грав Адам Ричковскі, зліва – Марек Саґановскі, а Ондрей Дуда, який в першому поєдинку проти "Зорі" не зміг вийти в основі через травму, діяв під нападником Неманьєю Ніколічем. Також не було в основі опорного хава Томаша Йодловця. А ось вихід стоппера Ігора Левчука замість Міхала Паздана – з тих замін, які Берґ практикує постійно. Власне, угорський бомбардир Ніколіч поповнив свій гольовий доробок. Дев’ятий у сезоні гол він забив ударом з пенальті.

 

Склад "Леґії" на сьогоднішній матч можна спрогнозувати майже зі стовідсотковою вірогідністю. Місце у воротах знову займе Душан Куцяк. В центрі оборони разом з капітаном Якубом Жезнічаком вочевидь знову зіграє Паздан. Справа в обороні очікуємо на появу Лукаша Брожа, справа – Томаша Бжискі. В опорній зоні з Йодловцем за оптимальних умов грає Домінік Фурман. Під Ніколічем після дуже сильного матчу в Києві, мабуть, знову зіграє Александар Прийовіч. Роль вінґерів виконуватимуть Ґільєрме і Міхал Кухарчик.

 

"Зорі" на вихідних було легше. В Україні проводилися матчі 1/16 фіналу Кубка й Вернидуб відповідно отримав змогу вирішити завдання виходу в наступний раунд малою кров’ю. Луганці виграли на виїзді в херсонського "Кристалу" 5:0. І не скажеш, що сильно в цьому поєдинку виснажилися навіть ті основні гравці, які вийшли на поле.

 

Місце у воротах луганців майже напевне займе Микита Шевченко. Наразі не відомо, чи зможе зіграти в центрі оборони поряд з Михайлом Сіваковим Андрій Пилявський, котрий два попередніх поєдинки пропустив через травму. Є сподівання, що таки зіграє, бо гру В’ячеслава Чечера, який замінював Андрія тиждень тому, надто надійною не назвеш. Зіграності з Сіваковим досвідченому новачку відверто бракує. На флангах захисту майже ґарантовано зіграють Євген Опанасенко (справа) і капітан Микита Каменюка (зліва).

 

В опорній зоні бракуватиме Ігоря Чайковського, котрий пропустить матч через перебір попереджень. Замість нього поряд із Артемом Гордієнком може зіграти Дмитро Гречишкін. То якщо Вернидуюб проведе перестановку за позицією, а не виставить в основі Желько Любеновіча й обере тим самим розстановку, наближену до 1 – 4 – 1 – 4 – 1. Наразі ж можна спрогнозувати, що на позиції атакувального півоборонця діятиме Руслан Малиновський, праворуч від нього з флангу наступатиме Олександр Караваєв, ліворуч – Дмитро Хомченовський. На вістрі атаки немає альтернативи Пилипові Будківському.

 

Передматчеві коментарі

 

 

Головний тренер варшавської «Легії» Хеннінг Берг:

 

- Минулого четверга ми провели відмінний поєдинок. «Зоря» - команда високого рівня, яка в минулому сезоні посіла 4 місце. Нам було і буде непросто.

 

- Чи враховуєте ви і такий сценарій, при якому «Легія» не зможе вийти в груповий етап?

- Уже після жеребкування раунду плей-офф знали, що нас чекає серйозний суперник. Звичайно, потрібно враховувати все і ми можемо не потрапити в груповий етап. Найголовніше те, що нам вдалося перемогти в Києві. Це збільшує наші шанси.

 

- В останньому матчі чемпіонату Польщі ви поступилися «Короні» - 1: . Ви домінували всю зустріч, але пропустили на останній хвилині. Якщо «Зорі» вдасться забити швидкий гол, чи буде цей матч схожий на поєдинок з «Короною»?

- Не можна порівнювати «Зорю» і «Корону». Це абсолютно різні команди. Якщо «Зоря» заб'є швидкий гол, то може бути всяке. Наш майбутній суперник - технічна команда, з хорошою грою в атаці. У «Корони» відмінна оборона, тому нам було непросто забити м'яч. Все може бути і ми готові до всіх сценаріїв.

 

 

Наставник луганської «Зорі» Юрій Вернидуб:

 

- Настрій нормальний. Перший тайм ми програли 0:1. Тим не менш, все в наших руках і все ще можна змінити. Готуємося до завтрашньої гри дуже серйозно і намагатимемося показати, насамперед, хороший футбол.

Хоча чудово розуміємо, що у «Легії» є фора. Граємо у Варшаві на прекрасному стадіоні та за підтримки фанатів суперника. Однак все вирішується на полі і всі розсудить другий тайм нашого матчу.

 

- Чи є якісь кадрові проблеми?

- Ні, проблем немає. Єдине - через те, що три картки отримав Ігор Чайковський, він не зможе завтра зіграти. Всі інші в строю.

 

- На кону стоїть вихід у груповий етап. Які слова скажете завтра хлопцям перед грою?

- По-перше: я знаю, що у мене чудові футболісти. Вони чудово розуміють, що нас чекає завтра. У тому році, на жаль, не потрапили в груповий етап, пропустивши м'яч на останніх секундах у матчі проти «Фейєноорда». Цього року у нас теж дуже сильний суперник. Буде дуже важко. Тим цікавіше буде завтрашнє протистояння. Нехай переможе найсильніший і той, хто цього більше заслуговує.

 

Нападник луганської «Зорі» Філіп Будковський:

 

- Настрій бойовий. Нам нічого втрачати, тому прилетіли добувати результат, який дозволить нам потрапити в груповий етап. Думаю, нас чекає цікавий поєдинок.

 

- Ти в нинішньому сезоні граєш на трьох фронтах. Тебе стимулює подібний досвід?

- Безумовно. Хочеться якомога більше грати. Чим більше ігор, тим більше задоволення від роботи і досвіду.

 

- Завтра допомагати «Легії» буде їх 12 гравець - вболівальники. Як грати при такому психологічному напорі?

- Ми вже стикалися з цим під час матчу проти «Фейєноорда», тому нічого страшного тут немає. Хотілося б, щоб і у нас була така ж підтримка, але розуміємо, що граємо на виїзді. Сподіваюсь що все буде добре.

 

Джерело: ЗМІ

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх