Тернопіль, сонце, рок’н’ролл: кременчужанин розповів про один з найпотужніших рок-фестів України

21.07.2015, 11:45 Переглядів: 2 448

Тернопіль, сонце, рок’н’ролл: кременчужанин розповів про один з найпотужніших рок-фестів України

У Тернополі на фестивалі біля злітної смуги, що збирає тисячі шанувальників з усієї України, вокаліст АС/DC «вилетів» на сцену з прапором України, мастодонти українського важкого металу дали другий концерт після розпаду, а вокаліст шведського гурту RIDEAU видерся на риштування сцени і кинув мікрофонну стійку у натовп

На початку липня цього року у Тернополі на території старого терміналу міжнародного аеропорту відбувся один із найпотужніших фестивалів України «Файне місто». Усіх гостей та учасників він вразив своїм розмахом та атмосферою. На п’ять сцен «Файного» завітало понад 60 гуртів з України, Австралії, Франції, Швеції, Австрії, Польщі, Грузії та Білорусі. Кременчужанин Максим Перепелиця також побував на ньому і привіз звідти свої свої враження та емоції.

 

Максим Перепелиця

 

«Дістатися до фестивалю було досить легко. Потяг Кременчук – Львів доправив мене до Тернополя, а найближча маршрутка - до місця проведення фесту – старого тернопільського аеропорту. До речі, від імені фестивалю запустили трансфери, які коштували по три гривні. На всіх гостей фестивалю чекало п’ять сцен (Tribute stage – сцена, на якій виступали гурти, що отримали офіційні дозволи грати кавери всесвітньовідомих рокерів, Main stage – головна сцена, на якій виступали найвідоміші виконавці та хедлайнери фестивалю, Dark stage – сцена, на якій грали важкий метал, Light stage – сцена для любителів легкого року та інді, KOZA Reggae stage – сцена діджеїв).

 

Всі, хто приїхав на фестиваль, могли оселитися у наметових містечках, припаркувати автомобілі, скористатися душем та туалетом. (Минулого року таких «зручностей» на фесті не було, - прим. ред.) .

 

Окрім того, можна було пройтися яскравим ярмарком, на який завітали хенд-мейд майстри та торгівці з усієї України, або завітати до волонтерського центру, підзарядити телефон, смачно поїсти та відпочити, здавши кошти на потреби військових із зони АТО.

 

Цього року «фішкою» фестивалю стали виступи знаних в андеграунді українських та закордонних гуртів. У перший же день, один із зіркових гостей фесту, колишній вокаліст АС/DC Дейв Еванс, під час триб’ют- виступу українського гурту D/C Train, «вилетів» на сцену з українським прапором, висловивши свою підтримку Україні. Публіка гучно підтримала вчинок Дейва.

 

Приємною несподіванкою для поціновувачів стала поява на Dark stage гурту АННА, які вдруге після розпаду вийшли на сцену.

 

Шведський гурт RIDEAU в останній день фесту також задав жару на Dark stage. Їх вокаліст видерся на дах сцени по каркасу, і продовжуючи співати, жбурнув стійку від мікрофону у натовп.

 

Окрім вищеназваних на сценах виступали українські гурти – Серцевий напад, Роллікс, Тостер та інші. З піснями до публіки вийшли і гурти Скрябін та BRUTTO. Ці концерти стали завершальною крапкою фестивалю, і багато людей прийшло туди просто сказати "бувай" файному місту до наступного року».

Автор: Максим Перепелиця, Олена Маляренко Джерело фото: Надія Ротман
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх