Твоє місце в місті

29.03.2015, 13:30 Переглядів: 4 648

Твоє місце в місті

У Кременчуці "трансформували" художній салон

В Кременчуці 28 березня у Художньому салоні на бульварі Пушкіна, 7 презентували оновлене приміщення. Ідея трансформації в тому, щоб з’явилося більше художніх майданчиків для альтернативної культури, а культурні місця стали відкритими для обміну соціальними та культурними ідеями, щоб кременчужани знайшли своє місце в місті.

 

Кременчук став учасником партнерського проекту «Трансформери» в рамках Міжнародного проекту «Тандем». «Художній салон» у Кременчуці реконструювала брюссельська організація «Communa ASBL» разом із київськими урбаністами та кременчуцькою ГО «Культурний діалог» під керівництвом директора салона Валентини Крамаренко.

 

"Ми зробили відкрите оголошення, щоб брюссельські міждисциплінарні художники (режисери, кінорежисери, художники) приїхали в Україну. Це був своєрідний виклик для нас, адже через події в Україні багато людей бояться приїжджати. Для участі в проекті ми обрали трьох художників для обміну досвідом" – зазначила представниця Брюссельської організації «Communa ASBL» Вікторія Миронюк.

 

Сьогодні, 29 березня, о 16.00 - презентація робіт художниці Вікторії Миронюк (Київ/Брюсель), а потім зустріч з кременчуцькими художниками, які зацікавлені у партнерстві з бельгійськими резидентами та обговорення потенційних проектів.

 

Згодом кожного місяця до Кременчука приїжджатимуть бельгійські художники для втілення проектів, а у липні планується триденний фестиваль, який об’єднає бельгійських та київських партнерів, що працюватимуть із відкритим простором. 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх